Chevy Caprice 91-94 käyttöautoksi ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Stone, 8.9.2004.

 1. Vanha tuttu

  Vanha tuttu 1st gear

  Eikös tuo millin-parin välys ole aivan normaalia C-klipsiperässä.. Ainakin mulla on.

  Ja jos rummuissa oli mönjää niin kurkkaa ensin jarrunestesäiliöön. Jos jarrunestettä on, niin silloin pääsee tutustumaan siihen perän C-klipsirakenteeseen... Eli vetarin stefan vaihtoa tiedossa.
   
 2. Volvo_5.7

  Volvo_5.7 Double Gearhead

  Mulla oli vastaavassa buickin akselissa jarrunestemönjää, eikä öljy muussia. Eikä juuri ollu vähentyny säiliöstäkään, vähäinenkin määrä riittää sotkuun ja jarrujen sekoiluun. Välystä oli omassa tosi vähän, samoin "uudessa" vaihtoperässä joilla molemmilla vedetty yli 300tkm. Mutta saahan sitä välystä hieman olla. Jos tuntuu että on liikaa niin perän koppaa auki ja irrottelee ne c-clipsit niin näkee onko ne kulunu, vai vetareiden päät vai ristitappi vai mikä. Pahimmillaanhan c-clipsin pettäminen päästää fillarin karkuun, mutta caprisessahan se pyörä ei mahdu tulee lokarista mihinkään..!
   
 3. Vanha tuttu

  Vanha tuttu 1st gear

  Ei se leviä mistään. Pikkufiksiä aina joutuu tekemään ja huollot kun tekee ennakoiden niin sämpylä on edelleen erittäin hyvä käyttis!

  Itsellä oli ensin muutaman vuoden -91 Caprice ja nyt ollu muutaman vuoden Roadmaster farkku joka päivä liikenteessä. Autokuumeet on käyttisten osalta hävinneet, syystä että parempaa vaihtoehtoa ei ole vain tullut vastaan :wink: Ei vaikka laitat rahaakin lisää.. Menee pienillä kuluilla, osat on halpoja ja lähes kaiken pystyy tekemään itse. On myös hyvä ajettava. Ainoa mikä vaivasi Capricessa oli arkiautoon mielestäni liian löysä jousitus. Buikulassa HD -palikat alla ja on sopiva pehmeän napakka ajoltaan.
   
 4. Incidious

  Incidious 3rd gear

  Osaako kukaan kertoa mitä tuo oma caprice oikutteli viime viikonloppuna?. Eli auto oli yön lämpimässä tallissa ja sieltä kun lähti ajelemaan niin muutamaan otteeseen syttyi "service engine soon" ja tyhjäkäynti oli selvästi koholla. mutta kun auton käynnistin uudestaan niin aina aluksi valo ei palanut ja thjäkäynti normaali mutta taas muutaman kilometrin jälkeen teki saman. Loppuillasta vika ei enää esiintynyt. Mistä vikaa alkaa hakemaan jos se vielä esiintyy? autona -91 sämpylä 305 tbi.
   
 5. |Lake|

  |Lake| 3rd gear

  Tarkista ensin vikakoodit, täällä ohje ja koodit (käy myös sämpylämalliin vaikka on laatikomallin ohjeet):
  http://www.handen.us/caprice/aldl.html
   
 6. Rusty

  Rusty Double Gearhead

  Saisiko vinkkejä lämppärin kennon imurointiin? Mitä kaikkea pitää purkaa että siihen pääsee käsiksi? Etuvastuksen otin pois, entä se iso muovikaukalo siinä vieressä? Onko se sen alla (tai siis päällä..)?
   
 7. SpW66

  SpW66 Gearhead

  Muistaisin itse ottaneeni myös puhaltimen irti. Naapurin kissa oli helpompi poistaa isommasta reiästä.
   
 8. Rusty

  Rusty Double Gearhead

  Mistä se kissa sinne pääsi?? Eli puhaltimen moottori myös irti, mutta entä se isompi muovilaatikon pohja? Sielläkö se kenno piilee? En ala tällä selällä (ja siinä työasennossa) irrottamaan yhtään ylimääräistä osaa.
   
 9. SpW66

  SpW66 Gearhead

  Tuolta löytyy räjätyskuva laitteesta. Suuria eroja ei vuosimalleissa liene. Ainakin kennojen luulisi olevan samoilla paikoilla.
  http://www.tonkinonlineparts.com/showAs ... odel=15841

  Mulla oli tuo ilmastoinninkenno toiminut suurempien partikkeleiden suotimena.
  Eli se kissa on vieläkin kennon päällä. :)
   
 10. Rusty

  Rusty Double Gearhead

  Re:

  Sivulta 20 löytyi tällanen vinkki. Pitääpä kokeilla.


   
 11. Rusty

  Rusty Double Gearhead

  Kumiletku imurin jatkeena ja paineilmaa vuoronperään sai kunnolla paskaa irtoamaan. Saa nähdä auttoiko tuo mitään huurtumiseen. Kovin huolellista puhdistusta sinne ei saa tehtyä kun mitään sinne ei näe, eikä vartalo taivu tuohon asentoon..
   
 12. Lyijykelkka

  Lyijykelkka 2nd gear

  Sviddu Jevgeni… Nyt meni käämi - tai joku. Sämpylän konehuoneessa asuu 305 …vaan eipä lähe käämään, ku tais keitellä akkumulaattorin umpisolmuun. Jollain vatun vossikalla on könyttävä uus akku hakemaan - mutta sitten se he####tin laturi… onkos sille jännitteensäätäjälle mitään tehtävissä, sikäli kun se lymyilee raukkamasisti siellä laturin kopan suojissa? Pitääkö nyt ruveta s####na taas kerjuulle ja kysellä puoli maapalloa, etä olisko missään ehjää ja halpaa ja hienoa laturia -91 Sottiisiijenkkakapriisiin?
  Ehkä aamulla #€tyttaa vähemmän.

  MOTONET:ille pisteet! Auton edellinen omistaja oli ostanut uuden akun VIIKKOA vaille kaksi vuotta sitten - kärräsin iltapäivällä oikosulkeutuneen akkuvainaan Hyvinkään Motskariin ja kaveri kajutti lyhyen mittaussession jälkeen uuden tuotteen hyllystä… 0 €. En lähtiessä uskonut itsekään, että moisesta takuusta olisi mitään iloa. Oli!
   
 13. Rusty

  Rusty Double Gearhead

  Se ei taida olla nykyään mitenkään tavatonta että akku antautuu ennen 2-vuotissynttäreitä.
   
 14. Lyijykelkka

  Lyijykelkka 2nd gear

  No ei.. Siitä lähdetään, että suuri osa kaikesta on %##kaa - eniten ihmettelin vaan sitä, että Motonetin takuu tosiaankin toimi ja korvasi viallisen tuotteen. Ja sitä, että siellä myönnettiin, että vika oli akussa, eikä esim. Letukan laturissa, releessä, fileessä, ilmastonmuutoksessa tai vääränlaisessa säilytyksessä, tärinässä, värinästsä tai kuljettajan naaman viallisuudessa... :-? Odotus oli, että tiskillä vietetään puolisen tuntia ja asiasta väännetään kättä ihan vakavissaan.. :argue:
   
 15. anttikristus

  anttikristus Gearhead

  Mahtaisko keltään löytyä LT1-moottorisen B-bodyn pakoputkiston alkukäyriä, eli niitä, joissa on katalysaattorit? Meikäläisen autossa molemmat vähän huonon malliset, kun on yleismalliset katit hitsattu niihin putkiin..
  Tuolta löytyy ostoilmoitus:
  viewtopic.php?f=20&t=266465
  Ei siis tarvis olla toimintakuntoisia katteja tai lambdoja, kunhan muuten kunnossa ja alkuperäisessä muodossaan.
   
 16. Larssoner

  Larssoner 1st gear

  Myynnissä 91 Capricessa ollut apukuljettajan puoleinen muovinen ajovaloumpio. Käytetty ja kulunut mutta ehjä kaikinpuolin. Hintaa 30e.
   
 17. Rusty

  Rusty Double Gearhead

  Tarttis tietää mikä on nimeltään tuo muoviosa johon tulee koneen päältä vesiletku ja siitä lähtee 2 letkua lämmityslaitteelle. 1 johtokin siihen menee. Se liitäntä mihin tulee letku koneen päältä, mureni tänään irti ja kun otin osaa irti niin myös toinen noista lämppärille menevistä lähdöistä katkesi juuresta. Mitä se käikäleen toinen pää toimittaa kun siihen menee tosiaan johtokin?? Onko jollain ehjää osaa joutilaana?
   
 18. |Lake|

  |Lake| 3rd gear

  Tämäkö? [​IMG]

  Se on heater valve. Minultakin hajosi joku vuosi sitten se alkuperäinen, ja tilasin uuden niin se oli rikki jo valmiiksi, vuoti ilmeisesti kalvon kautta nesteet pihalle. Varaosapuljut Suomessa myyvät vain 4seasons merkkiä (ainakin ne mistä minä kyselin), pidä sormet ristissä että saat ehjän osan :-?

  Ja se johto on alipaineletku, se toinen pää on alipainekello joka liikuttaa tuon systeemin sisällä sellaista osaa joka säätää nesteen kiertoa lämppärin kennolle.
   
 19. Latva jr

  Latva jr Gearhead

  Aikanaan kävi ihan sama juttu, lohkes toinen lähtö siitä. Pikainen soittokierros paljasti että usparts ei tiennyt koko osan olemassa oloa, tilaamalla olis ehkä saanu joidenkin kuukausien kuluttua. Mutta onneksi SouthWestTradella oltiin ajan tasalla ja pitivät hyllytuotteena nimellä lämpöhana. Ei ollu kalliskaan, oisko ollu alta 40€ ja sain vielä samana päivänä noudettua.
   
 20. Rusty

  Rusty Double Gearhead

  Jeps, kiitos edellisille vastaajille. Usp:ltä tilattu. Hieno systeemi.
   

Kerro tästä muillekin!