Chevy/GMC Subbe/Pickup jutustelua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja kane, 12.8.2007.

 1. kojo

  kojo Gearhead

  Ollu kiire kahville...
   
 2. Morbidelli

  Morbidelli 2nd gear

  Mulla on kanssa nelikko pikkarin apusimpukassa väljää joka löytyi pyöriä roikottamalla.
  Katsastuksessa inssi nosti auton etupäätä alatukivarsista ja pyörät nousi ilmaan. Sitten haki autosta löysiä niveliä ja laakereita, mutta ei löytänyt.:cool:
   
 3. kaappari258

  kaappari258 1st gear

  Morjensta pöytään. Katotaan löytyskö täältä apuja. Pihalla ´94 dually gmc. 6.5 turboD.
  Ei tulille enää kirveelläkään, vaihdoin uuden syöttöpumpun jonka jälkeen pari viikkoa pelas hyvin ja sitte se alko. Lähtee välillä käyntiin hyvin ja käy noin 10 sekuntia jonka jälkeen taas kuolee, eikä käynnisty. Uutta on nyt akut+kaapeloinnit, naftaputsari, virtalukon kytkin, motorin ohjaus yksikkö, ja parikin uutta pmd:tä. Tuskin iso vika kun löytys. Onko jollakulla ollu vastaavaa ropleemaa?
   
 4. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  Naftaputki ruostunu puhki?
   
 5. kaappari258

  kaappari258 1st gear

  Juu kävi mielessä mutta nafta tulee syöttöpumpulle asti. Jostain syystä ei suuttimille.. Vai voiko olla pumppu niin herkkä että jos haistaa ilmakuplan niin lyö löpösolenoidin kiinni...?
   
 6. kojo

  kojo Gearhead

  Ei se solkkua kii lyö. sen verran ronkeli on kuitenkin ilmalle että jos sitä suodattimen ilmaruuvista tulee niin ei yleensä suostu kunnolla toimimaan
   
 7. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  Ja vielä aremmaks käy ilmalle, jos sattuu siirtopumppukin nikotteleen. Ei nyt tosin tähän ehken sovi, jos suotimelle asti saa löpön tulemaan hyvin.
   
 8. JARPPI_LPR

  JARPPI_LPR 1st gear

  Prkl, täällähän on kohtalotovereita.

  Tulipahan eilen taas käytyä tutkimassa omaa chevyä pohjolan tallissa. Virtalukon pohja ei ottanut ekalla avaimen käännölle kontaktia ja tästähän sitä riemastuneena rupesin sitä tutkimaan/mittaamaan. Pientä "hitsaumaa" havaittavissa ja putsattu kärjet ja hölvätty electro cleaneria. Samalla reissulla tutkailin tutkailin koneen johtosarjaa ja osin purin sitä haitari putkea pois tieltä tarkistakseen onko nirhaumia yms. Sen verran kettumaisessa paikassa ko. johtosarja, joten lähteekös se sarja irti rintapellin läpiviennistä irti vai pitääkö purkaa kojetaulun alle asti(Vois tutkia töissä luppo ajalla johtosarjaa)?
  Pudonnutta työkalua kaivaeessa huomasin paksun maajohdon olevan poikki turbon alta, likeltä downpipeä, äkkiseltään vaikuttaa rungon maadoitukselta? Missäs tämä johto alkuaan on kiinni, moottorilohkossa=? Ja onko tällä kenties vaikutusta käyntiin lähtöön? Maadoituksia en sen enempää kerennyt mittaamaan kun yleismittarissa virta just passelisti loppu..
   
 9. Gary Grand

  Gary Grand Double Gearhead

  Konehuoneen johtosarjaa en ole purkanut pois, mutta yleensä ongelmat aiheuttaa se moottorin johtosarja, imusarjan alla.

  Koneen alkuperäinen maapiuha tulee kiinni joko imusarjan takanurkan ruuvin päähän, tai sitten siellä takanurkalla olevan kannen peitelevyn ruuvin päähän.
   
 10. JARPPI_LPR

  JARPPI_LPR 1st gear

  Joo, nämä olikin tiedossa ja huonoksi menneet rengasliittimet korvattu uusilla. Siirretty vielä kaikki suodattimen pultin alle ja laitettu lisäksi suora maadoitus akulta.. Google kertoili ettei tuolla frame ground:illa ole vaikutusta.. Pitänee viikonloppuna ruveta mittaamaan ECU.n maadoitusta..
   
 11. kaappari258

  kaappari258 1st gear

  Rupesin nuita ilmavaivoja tutkimaan uudestaan niin löytyi tankilta suodattimen jalkaan tuleva letkunpätkä joka hikoili kun pani siirtopumpulla painetta. Pumpun vaihdon yhteydessä vaihdoin kaikki muut letkut mutten sitä kun oli prkl niin piilossa... Sen kun uusi ja ilmasi niin rupesi pysymään tulilla. Niin ja lueskelin nuista maadotuksista niin ne in tehtaalta tullessaan jo vähän arvelluttavia, lisäilin ittelle niin että akuilta menee moottorille, runkoon ja koriin omat kaapelit vielä vanhojen lisäksi. Ja juurikin ne hytästä tulevat elikkäs missä on se ECUn maadoitus, niin akulta tulevan kaapelin kanssa saman pultin nokkaan.
   
  Gary Grand ja palontie tykkäävät tästä.
 12. kaappari258

  kaappari258 1st gear

  Prkle... Sama vika taas. Ootteko löpösuodattimen jalkaa ikään tutkinu, onko siinä jotain tiivisteitä tai O-renkaita mikkä vois falskata? Toinen mikä arvelluttaa niin ne polttoaine letkut, pitäiskö olla ihan oikiaa ameriikan letkua eikä millikoolla....
   
 13. pantera

  pantera Double Gearhead

  Siellä naftasuodattimen pohjassa on lämmityselementti jossa on o-rengas, se kun on rikki niin ilmaa pääsee systeemiin.,
   
 14. jake81

  jake81 Gearhead

  Suodattimen jalassa on o-rengas tiiviste mikä on tuumakokoinen ja letkut on ihan perus huttua.
   
 15. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  Ootko ny sen tankilta tulevan putken kunnon tarkistanu koko matkalta? Tossa iässä monessa on jo toinenkin alkuperäistyyppinen rautaputki loppusuoralla, saati jos siellä on vielä ensimmäinen.
   
 16. kaappari258

  kaappari258 1st gear

  Niin epäilinkin. Pitää käydä ruuvaan kikkare irti ja ruveta tutkimaan. Jos vaikka selviäis ilman imusarjan irrotusta....
   
 17. kaappari258

  kaappari258 1st gear


  No sen verran tutkein että siirtopumpulla paine ja kattelin linjat läpi, ainut paikka mikä kostuu niin löpöputsarin alta. Toki voi olla ilmauksen jäljiltäkin.. Haittaa siitä varmaan ei olis vaikka vaihtais koko linjan uusiksi..
   
 18. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  Se pahin paikka ruostumaan on ennen siirtopumppua...
   
  palontie tykkää tästä.
 19. palontie

  palontie Double Gearhead

  Tossa sen o-renkaan mitat,löytyy kyllä esim etrasta ym 47,3 X 2,62 NBR70,saattaa siellä jalanjuuressa olla letkurikko,ne letkut kulkee siinä nostajalaaksossa imusatsin välissä.
   
 20. Morbidelli

  Morbidelli 2nd gear

  Joskus kuuskakkosen käyntiongelmia selvitellessä, kun muuta en enää keksinyt, niin laittelin läpinäkyvää muoviletkua alkuperäisen letkun tilalle. Aikansa kun konetta käytteli, niin hieno kuplahelminauha tuli letkua pitkin. Mekaaninen siirtopumppu oli syypää silloin.
   

Kerro tästä muillekin!