Levikkeen yläreunassa on metallivahvike, jossa kiinteet pultit. Eiköhän ne mutterit löydy takanakin sieltä sisäpuolelta.
saako mistään vieläkään järki hintaan startin solenoidia 6.5td koneeseen vai tuleeko edelleen halvemmaks koko startin vaihto
Mielenkiintoista. Viimeksi (useampi vuosi sitten) kun starttia uusin niin 1986 K10 oli tarjolla enimmäkseen välitystarttia ja sen osia, tarjolla oli ehkä yksi malli vanhempaa suoravetostarttia. Nyt kun katsoo niin startteja on 50/50 ja solenoideja vain suoravetomalliin. Pitää katsoa jostain uudemmasta autosta että näyttää nuo välitysstartin solenoidit tuolla +100e riistohinnalla.
linkki? edit:löytyihän niitä kun oikeella numerolla etsii ja vielä kaiken lisäks suomesta https://www.adita.fi/tuote/4106-5728/solenoidi-28mt-10456454 https://www.jussinmaki.net/varaosakauppa/tuote/solenoidi-28mt-10456454/4106-5728/ https://auton.fi/tuote/solenoidi-28mt-10456454-ek-41065728/
Onko täällä muita minua viisaampia eli kyseessä -96 suburban 6.5 diesel sammui kuin veitsellä leikaten ajosta ja nyt ei edes startatessa edes lupaa. Pmd vaihdettu viikko takapperin ja sen jälkeen rupes sillon toimimaan. Sammutin solenoidi katottu ja todettu toimivaksi sulakkeet käyty läpi naftaa tulee suodattimelle kunnon paineella ja sammutin solenoidin reiästäkin tuntuu tulevan naftaa. Johtoja koitettu katsoa mutta ei mistään tunnu löytyvän mitään selkeää vikaa paikallinen jenkki korjaamo kattoi testerillä ruiskupumpun ja oli sitä mieltä että pumpussa ei pitäisi olla mitään vikaa. Nyt rupiaa itteltä vaan ideat loppumaan.
Hei, täällä on ollut juttua noista 6.2/6.5 marine dieseleistä, niiden tehoista ja kestävyydestä. Onko kukaan nähnyt ja verrannyt niiden ja autoissa käytettyjen alakertoja, että onko näissä tehokkaammissa(+350hp) marine koneissa mitään vahvistuksia(girdle)? Jotkut näitä tukirautoja runkolaakeripukin pulttien alle laittaneet, niin millaisilla puristuksilla ja ahtopaineilla olette ajelleet? Ja kuinka on koneet kestäneet? Onko vielä keltään hajonnut alakertaa niiden tukirautojen kanssa? Ilmeisesti puristuspaineissa on eroa(21,5:1 - 18:1?) Missähän koneissa mahtaa olla tuo matalampi puristussuhde? Onko jokin tietty vuosimalli? Vai onko kaikki alkuperäiset ahdetut koneet matalammalla puristuksella? Nämä ajatuksethan lähtivät siitä, kun ostin -83 GMC Sierran ja siitähän hajosi kone (myyjän mukaan 6.5td) jo kotimatkalla. Ilmeisesti kampiakseli katkesi, kun löi koneen jumiin kerrasta. Ei vielä purettu. Ahtoja oli vakiot 0,7bar. Purin -98 mallin varaosa vanista koneen ja olisi se tarkoitus laittaa GMC:n keulalle. Koneen ajoitusta tarkastellessa syöttöpumpun vaihtoa varten mekaaniseen, niin huomattiin, että moottori ei pyöri koko kierrosta ympäri ja vika paljastui kansien irroituksen jälkeen karstasta männän päällä. Nyt kun moottori on purettuna pukissa, niin eihän sitä ilman täydellistä remonttia ja mahdollisia vahvistuksia voi läjään laittaa. Mukavahan se olisi, jos noihin samoihin teholukemiin pääsisi, kuin noissa marine moottoreissa, ilman lohkon alkeamista. Olisin teidän kokemuksista erittäin kiitollinen, niin ei tarvitsisi kaikkea kantapään kautta opetella
18:1 puristus taitaa olla ainoastaan marine moottoreissa ja ihan sama lohko kun autokäytössä. Jos vahvempaa/ parempaa lohkoa haluat niin ainoat on -02 uudemmat am-general optimizeri tai p400, optimizeri ehkä helpompi löytää mutta suomessa vähän harvinaisempi kun yksisarvisen pieru. Google-fu:lla löytyy aika paljon infoa ton koneen "lastenvaivoista" ja miten niitä olis mahdollista korjata. Itellä on tekeillä n.19:1 puristeinen 6.5 turbo mutta lohko on vielä koneistamossa. Lohkon ja kansien halkeamat on tän moottorityypin kirous, runkolaakeri linjassa on usein pore/poreita tai dekkipinnan alla 8sylinterin kohdalla halkeama, oon myös nähnyt kannenpulttien reikien ympärillä poreita, taitaa yks ongelma olla kun on kasattu kannet vanhoilla pulteilla ja vedetty ylimomenttiin.
Millä tiputat puristukset? Männän lakeja sorvaamalla? Paljon pitää ottaa pois, että tippuu tuohon 19:1:een?
Männän päältä "venttiilikoloja" isommiks, mitat ei ole vielä tiedossa kun täytyy ensin saada tieto että paljonko on palotilojen tilavuus ja lähteekö dekkipinnasta materiaalia. Oman mosan kanssa on tarkoitus tehdä niin hyvä kun orkkislohkoon vaan pystyy.
Onkos kellään täällä tietoa minkä ihmeen takia 6.5:sen kampuran hihnapyörän sisällä on laakeri, mikään ei kuitenkaan siitä läpi pyöri.
Se on värinävaimennettu kumilla. Keskiö kiertyy sen laakerin varassa. Ja kumi repee irti aika helposti, sit kolisee.
Joo tiedän kyllä miten se toimii mutta en kyllä näe miten mikään vois kiertyä sen laakerin varassa mikä sen keskiön sisällä on.