Chevy pickup -91 valokatkasin tulikuuma + valot vilkkuu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja tanari, 7.11.2012.

 1. tanari

  tanari 1st gear

  Jaahas, tänään duuniin ajellessa huomasin että valot ajovalot alkoivat vilkkumaan, samalla mittarivalot kanssa pimeni. laitoin valot pois päältä ja huomasin samalla että valokatkaisin on tulikuuma.

  kun lähdin duunista valot toimi taas ihan normaalisti, kunnes 10km jälkeen alkoi valot välkkymään ja katkasin oli kuuma.

  Onkohan katkasin rikki, vai puuttuuko maa jostain vai mikähän on vikana? :lol:
   
 2. sakkoa

  sakkoa 2nd gear

  Tuo on tyypillinen vaiva ellei valoja ole releistetty.Jotenkin sillee noi sähköt meni alunperin jotta tais koko valojen kuorma mennä tuon katkaisian kautta.Ei polta edes sulaketta vaan tuo katkasija voi jopa sulaa ja polttaa hiukka muutakin.Tällä hetkellä voi kyllä kosteuskin,heikon maadoituksen avustuksella tuon tehä.
   
 3. tanari

  tanari 1st gear

  Mistähän tohon sais suomesta asialliseen hintaan tommosen katkasijan, katsoin että rockautosta sen saan 7eurolla, mutta rahti on luokkaa 30e :lol: pitäis ottaa jotain muutakin samaan pakettiin.
   
 4. Qjet

  Qjet 1st gear

  Katkaisin ei ole vielä välttämättä käyttökelvoton, vaan on toiminut just kuten pitikin: Bi-metallijousi pätkii valoja kuormituksen kasvaessa liian suureksi. Korostuu etenkin niissä ajoneuvoissa, joissa alkuperäiset sealed beam-umpiot on vaihdettu H4iin ja vielä ehkä "tehostettu" valoja vaihtamalla polttimoita suurempitehoisiin. Kuten Sakkoa kertoikin , releistys auttaa.
   
 5. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Jollei käytä valmista releistys pakettia niin nopeiten releistää hommaamalla 4 lisävalorelettä.

  Lisäksi tarvitset litteitä urosliittimiä 8kpl, 6kpl silmäliitintä ja litteitä naaras liittimiä noin 30 kpl ellet käytä relepohjia sillon pärjää 8kpl naarasliittimiä. (saatat myös tarvita uros/naaras liittimiä pari kpl).

  Releiden 30 napaan akusta + erillisen sulakkeen läpi ja 87 navasta polttimon napaan.
  Ohjaukseen 86 tulee johto lampun liitimen navasta (lyhyet tai pitkät) ja maadoitus 85 lampun liittimen maadoitus navasta. Jos maadoitat releetkin lampun liittimen maadoitus navasta kannattaa muut kytkeä valmiiksi ja sitten vasta tehdä johto maadoitukselle.


  Uros liittimet tulee lampun kannan liittimeen josta tulee johdot releeseen ja releestä polttimon napoihin.
  Releen ohjauksen voi maadoittaa lampun kannan liittimestä kunhan muistaa myös polttimon maadoittaa, silloin ei tarvitse etsiä rungosta sopivaa maadoitus pistettä ja releet saa kiinnitettyä mihin haluaa.


  Jos ei ole aiemmin sähkö asennuksia tehnyt voi opiskella lisävalojen paketista kytkentä kaaviota ja ostaa sellaiset releet missä on kuva kytkennästä.
  Suunnitelman piirtäminen ja hetken sen miettiminen on myös kokeile ja turhastu tekemistä mielekkäämpää
   
 6. sbf

  sbf Gearhead

  85 on se virallinen maanapa.Nimittäin, uudemmissa releissä on usein kytketty diodi vetokäämin rinnalle ja sulakehan siinä palaa jos väärinpäin kytkee.
   
 7. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Korjasin viestini oikeaksi, ettei satu vahinkoa.
  Täytyykin omasta lisävalo viritelmästä katella tuo maadoitusnavan numero kun ei pelitä kuin katkaisijan raaka ohjauksella.
   
 8. tanari

  tanari 1st gear

  purin katkaisijan ja se oli täys palanutta rasvaa, joka haisi vähintäänkin sähköpalolle :lol:

  pienen putsailun + silikoonirasvan asennuksen jälkeen laitoin katkasijan takaisin ja toimii kuin uutena.

  Pitänee releistää valot vielä, niin ei tartte jatkossa enään huoltaa tota katkasijaa.
   
 9. Zuffenhaus

  Zuffenhaus 1st gear

  Hyvä että löyty tämä ketju, täsmälleen sama ongelma ja vielä autonkin vuosimalli täsmää. :D
  Kuten Tanari jo kyselikin, onko tietoa saako noita katkaisimia uutena Suomesta jostain?

  (aattelin putsailla vanhaa mutta parempi ois vaihtaa uusi tilalle, nyt ei kerkeis alkaa lisäillä releitä. Ja kesti se sentään 21v ilman ongelmia :D)
   
 10. Kustom STW

  Kustom STW Gearhead

  Astroon maksoi uusi US Partsilla tyyliin 25 €...notta eikun säästämään ja tilailemaan ameriikasta!
   
 11. Zuffenhaus

  Zuffenhaus 1st gear

  Kiitoksia, pitää huomenna kysellä!
   

Kerro tästä muillekin!