chevy trans sport laatikko vika apuva!!!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja jordes, 17.8.2008.

  1. jordes

    jordes 1st gear

    Chevy trans sport -99 vaihteisto vika ilmenee joskus käynnistäessä autoa jurisevana äänenä ja pitemmän matkaajon jälkeen syttyy check engine valo ja vaihteisto menee ilmeisesti vikatilaan kuuluu ujeltava ääni.Sammutuksen jälkeen ääni poistuu,ja jonkun ajan päästä hiljaisella ajolla check valo sammuu.Vika koodin antaa P0742 eli torque converter circuit stuck on.Meinaa visiin jotain momentinmuuntimen jumiutumista.Mikä vois olla vikana ja mitä tehtävissä ratkaisuksi?
     
  2. Rässi66

    Rässi66 3rd gear

    Olisko kuitenkin turbiinilukon jumittumisesta kyse.
    Mikäs aski tuossa on, sähköaskeissa solenoidit ohjaa tapahtumia.
    Vois vaihtaa ko. solenoidin(/t).
     
  3. jordes

    jordes 1st gear

    olikos tää loota 4t60e mallinen ja sitähän se varmaan meinaa toi jumiutuminen. Ite en automaattien kans värkkäilly joten ovat hieman hepreaa.Täytynee alkaa ettimään niitä solenoideja??? :eek: Tietääkö kukaan mistä löytyy??
     
  4. Rässi66

    Rässi66 3rd gear

    Meinaat varmaan 4L60E?
    Sattuneesta syystä on tietoa: www.rockauto.com:sta tullut ostettua kaikki kyseisen askin solenoidit, kaksi vielä vaihtamatta.
    Solenoidit sijaitsevat askin ö-pohjan sisällä.
    Helppo vaihtaa, samalla askille filsu ja uudet öljyt.

    Kaikki solkut:
    2x TCS17
    1x 24207054
    2x TCS39
    1x TCS13
    1x 8684216

    Tilaa ainakin 1x TCS19 ja 1x TCS13, liittyvät turbiinilukkoon.
    Samalla kyl vaihtas kaikki, tai ainakin noi 2x TCS17

    Tuossa linkki.

    Kuva venakoneistosta
    Toi 396 vaihtoon ja ton 394:n vieressä/alla se toinen, TCS13-solkku.
     
  5. Ck

    Ck Gearhead

    Eikös tuo transportti oo etuveto niin siinä sillon on toi 4t60e. Ootko kattonu ettei lauhdutinlinja oo menny syylärissä rikki ja öljy vaaleanpunaista, Jäähdytinneste aiheuttaa helposti kitkapintojen irtoamista joka tekee jumiutumista ja jurinaa.
     
  6. jordes

    jordes 1st gear

    joo pitäs olla 4T60E loota,missähän ja mitähän siinä on nuo solenoidit vois vaihtaa vaikka kaikki.Tohon 4L60E laatikkoon ei näyttänyt rock autossa maltaita maksavan.Lauhdutin linja on tarkastamatta en ois älynny ees kattoo,täytyy tutkia.
     
  7. ssaarent

    ssaarent 1st gear

    Itellä on kanssa toi -99 trans sport ja laatikon tyyppi 4t65e, siinä mallissa solenoidit on sivu kotelon alla.
    Kolme pääsee vaihtaa pelkän sivukotelon avaamisella ja yhden lukitus sokka on pumpun alla, eli pumppu pois edestä.
    Aikaa meni tommoset 13 tuntia. Ja osat RockAutosta 150€ kotiin tuotuna.
    Samalla tuli vaihdettua vetarin stefa

    Ja vaihtaa paremmin ku uutena 8)
     
  8. jordes

    jordes 1st gear

    viittisitkö vielä luetella mitkä kaikki osat kannattaa tilata,katoin rock autosta noita solenoideja mutten ollut varma mitkä niistä ovat oikeat. Tulis tilattua kerralla kaikki tarvittava.
     
  9. jordes

    jordes 1st gear

    jouduitko ottaan vaihteiston irti?
     
  10. Rässi66

    Rässi66 3rd gear

    No perhana, mie sotkin. Pahoittelut!

    Jos sen yhden sokka on pumpun alla, niin irti se aski on käynyt?
    Vai onkohan, pitäskö olla hilijaa ku ei etuvetosista tiiä.

    Ainaki Gooklettelemalla "4T60E P0742" löytyy paljon juttua, et oo yksin ongelmas kanssa
     
  11. ssaarent

    ssaarent 1st gear

    Automotiveforum.com ja hakusanaksi p1811 tai p0742, niin kyllä löytyy samoja ongelmia muillakin..

    Ei tarvii ottaa laatikkoa irti. Vain etukelkka kuskin puolelta irti ja apparin puolelta löysää reilusti että pääsee laskeutumaan. Rattiakseli irti ohjausvaihteesta( v*****mainen suojus!!!)

    Konetta kallistaa varovasti, ni sivukotelo tulee kokonaisuudessaan esille.

    Osat oli jotain TCS39x2(1-2 ja 3-4), TCS44(PCS), TCC... muistaakseni mutta rockautosta löytyy...
    Toi TCC tais olla se siellä pumpun takana,

    Googleen kuvahakusanaksi 4t65e... (vihje)
     
  12. jordes

    jordes 1st gear

    kyllä noita solenoideja pitää laittaa tilaukseen,siitä on lähettävä ei kai tässä paljoa muutakaan tiedä.Hyvä että on saanu vinkkejä ei oo meinaan vaihteisto pajoja meilläpäin lähistöllä.
     
  13. Timpsa

    Timpsa 1st gear

    Saitko vian korjattua? mulla meinaan olisi samanlainen ongelma vm: 02 kanssa. eli välillä kun ajaa alkaa kuulumaan sellaista "jyrinää" joka sitten loppuu kun sammuttaa virrat joten voisikohan se olla sama vika kuin tämä sinun esittelemäsi? samaan vikaa kuuluu myös se että vaihteet ikään kuin paukahtaa vaihtaessa kuuluiko se sulla oireisiin?
     
  14. jordes

    jordes 1st gear

    en oo vielä korjannut,solenoidit olen tilannut mutta en ole vielä saanut jurina hieman vähentynyt olen ajellut ja seuraillut asiaa.
    V-mäinen homma ilmoittelen kyllä täällä kun vika löytyy.
     
  15. jipeeki

    jipeeki 1st gear

    Laitanpa tähän samaan ketjuun, kun on itelläkin ilmeisesti solenoidivikaa.
    Ykköseltä kakkoselle vaihtaessa potkasee kovin, muut vaihdot menee sujuvasti.
    Mitä tuolta rockautosta nyt pitää tilata (koodit ja kpl määrät), jos haluaa uusia kaikki lootan solenoidit? Erityisesti mikä on se joka vaikuttaa tohon 1-2 vaihtoon?
    Tossa edellä kun on arvailtu useampia vaihtoehtoja.
    Kansipahvi paloi ja kannet on lattialla, nyt vois samalla pudottaa koneen ja lootan alas ja vaihtaa noi solkut kun on kaikki ylimääräinen tieltä pois.
    Kottero on Trans Sport -98.
     
  16. Kuski

    Kuski 1st gear

    Trans Sport -99

    Olsii kiva kuulla miten olette selvittäneet vaihteisto-ongelmanne!

    Itse painin saman ongelman kanssa -99 mallisessa Trans Sportissa. Siitä asti kun auton ostin (8kk sitten) on silloin tällöin vaihtanut terävästi. Nyt pidempään ajaessa syttyy vikavalo ja vaihteet vaihtuu kolahtaen tai kolisemalla (ihan kun vaihtaisi useasti putkeen).

    Ei luista yhtään ja kun vaihde on päällä toimii normaalisti. Tämä siis vain pitkillä matkoilla. Lyhyellä taipaleella edelleen satunnaisesti kolahtaa vaihtaessa.
     
  17. jordes

    jordes 1st gear

    jooo meilläkin ongelma jatkuu,kyllä ottaa päähän.Lisäaine lisäyksen jälkeen pelas toista tuhatta kilsaa loistavasti,vaan nyt valo taas syttyy ja välillä vaihteisto ääntää käynnistyksen jälkeen.En tiiä pitäskö laittaa lisää mömmöä lootaan :eek: .
    Ilmoittele jos keksit ratkaisun ongelmaan.
     
  18. M-ajuri

    M-ajuri 3rd gear

    itsellä sama vika kun potkaisee 1-2 vaihteiden välissä mutta kun tiukkasin alipaine modulaattoria niin sekin vaiva hävisi ja myös muutenkin laatikko tuntuu "pirteämmältä"
     
  19. Kuski

    Kuski 1st gear

    Mikä on tuo alipainemodulaattori ja mistä se löytyy!

    Luin eilen illalla vikakoodit ja löytyi yksi koodi: P0742 eli "Torgue converter clutch circuit stuck on"

    Eli joku jättää sen paineensäädin-solenoidin auki jos oon oikein ymmärtänyt, jolloin vaihteiden vaihto solkuille tulee täysi paine ja vaihto on kova.

    Mikä sitten aiheuttaa tuon solenoidin jumiutumisen, voi olla joko viallinen solenoidi (mutta kun melkein aina toimii hyvin), jotain likaa menee väliin ja jumii tai sitten johdoissa tai liittimissä häiriötä. Omassani on tuo 4T65E-vaihteisto ja ymmärrykseni mukaan se iso pyöreä liitin yläosassa ilmanputsarin vieressä on juuri se mistä vikaa saattaa löytyä.

    Oon nyt 3 vuorokautta selannut nettiä ja etsinyt kaikkia mahdollista tietoa ja soittanut Metro-Autoon ja heidän suosittelemalle vaihteistokorjaajalle. Käyn tänään vielä läpi kaikki johdot ja liittimet ja jos ei alkuviikkoon ole selvinnyt vien auton lääkärille jossa se kytketään testeriin josta näkyy vaihtoajat, turbiinin tiedot ym. Siitä raportista vaihteistolääkäri ehkä voi sitten valottaa asiaa lisää.
     
  20. Kuski

    Kuski 1st gear

    Kertokaahan omia kokemuksianne kenellä vikaa kyseisessä laatikossa on ollut.

    En ole kerennyt vielä viedä tutkittavaksi, mutta mielenkiintoisen havainnon tein eilen: Kun laatikko alkaa vaihtamaan potkien niin kohta syttyy vikavalo, joka antaa koodiksi tuon P0742:n ja välillä myös P0101, eli MAF:fin. Nyt kun vaikka kesken ajon nollaan vikakoodit, muuttuu vaihtoiston toiminta normaaliksi, vaihteet vaihtuu pehmeästi! :eek:
     

Kerro tästä muillekin!