Chevy Vanin -98 takajousen kannake katkesi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja aesvi, 25.10.2012.

  1. aesvi

    aesvi Gearhead

    Vasemman lehtijousen takapään 'kiikkukannake' katkesi ajossa melkoisella pamauksella, matka ei kuitenkaan keskeytynyt, sillä jousen takapää sai tukea korin pohjapellistä. Ei ihme, se 'kiikukannake' oli ruostunut vallan ohueksi. Samoin jousen etupään kannakkeen ulkolaita oli aika hapero. 'Kiikkukannake' vaihdettiin korjaamolla uuteen - oli kuulemma melkoinen homma saada se jousen silmukassa oleva pusla irti irrottamatta koko jousta autosta. Samalla hitsattiin etukannakkeen ulkosyrjään uutta peltiä.

    Jostain syystä korroosio on suosinut vasenta puolta - oikean puolen 'kiikukannake' oli ihan hyvässä kunnossa.
     
  2. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    savuhormi kuivattaa
     
  3. sbf

    sbf Gearhead

    Ainahan tienpuoli enempi mätii kun vastaantulijat roiskii suolamössöä.
     
  4. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    pitäis päästä vertaamaan brittien oikealta ohjattaviin vaneihin (oletuksena, että putki kuitenkin oikealla, en oo tarkistanu)
     
  5. sulo200

    sulo200 1st gear

    mulla -99 vanissä tuli oikean puolen jousenpää lattiasta läpi .oli kannake ruostunut olemattomiin ,vaikka on pakoputken vieressä.
    Kuskin puoli on ihan priima.
     
  6. mikähelvetinkat

    mikähelvetinkat 1st gear

    nii mut sähän vedät koko ajan sitä vasenta kaistaa kaikista ohi.
     
  7. aesvi

    aesvi Gearhead

    Mulla ei tullut läpi, ajelin kyllä viikon verran, vaikka oli kannake poikki - laitoin kyllä jossain vaiheessa sinne kakkosnelospätkän väliin 8).
    Näyttää sitten vaan menevän satunnaisesti jommalta kummalta puolelta. Ne kannattaa tsekata, ettei tule tuo katkeaminen yllättäen - alkuperäinen ainepaksuus on 5 mm luokkaa.
     
  8. keijon

    keijon 1st gear

    Mistäs noita kannakkeita saa uusia?
     
  9. aesvi

    aesvi Gearhead

    Tilasin 2 kpl 722006 Leaf Spring Shackle, hinta lähetyskuluineen 96€, http://www.rockauto.com'ista - tulivat postissa viikossa.
     

Kerro tästä muillekin!