Chrysler 300C tuntijat, vinkkejä hankintaan?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja _Dexi, 19.8.2009.

  1. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    Noita srt:tä oli kai loppuvuodesta myynnissä 1 sedani jotain 35 t€ ja pari farmaria 28-35 t€ . Ja sitten tuo yksi 45 t€ hintainen
     
  2. Make500

    Make500 Gearhead

    Mistäs olette varaosia näihin tilannut? Oli työn ja tuskan takana että löysin omaani lambda-anturit. Moparin sivuilta löytyy kyllä varaosanumerot, mutta noita kauppaita ei oikein olekaan. Tarttis löytää kardaanin takimmainen kuminivel. $150 mopar.comissa. Onko mersuissa samaa niveltä? Vuosimalli itellä on 2004 ja 3.5 kuuvetonen..
     
  3. bandit_1

    bandit_1 Gearhead

    joskus oli tommonen mopari vm 73, menin ympäristön autoon, joka oli ainakin myyny noita Chrysleriä (mm saratoga, jota käytiin kuolaamassa) silloin 90 luvulla (tää tapahtu joskus vuonna 2000). varaosamyyjä kaivoi jostain mopar raamatun ja selaili sitä hetken. löytyi ohjaukseen kuminivel hintaan 700mk. eli, apu saattaa löytyä läheltäkin. mutta eikö löydy esim us parts, tmv?
     
  4. Jupe

    Jupe Gearhead

    Osaako kukaan valistaa että mikähän tämä kolmesatasen neliveto oikein on? Tarkoitan että onko se siis kuinka oikea kovaa rautaa oleva nelikko vai joku visko-/ haldex tyyppinen versio, jolla kyllä pääsee pahaan paikkaan mutta ei enää pois. Jostain olin löytäväni tiedon että se olisi jonkun aikakauden Mersu perintöä, mutta nyt en löydä sitäkään infoa enää mistään.
     
  5. Jza

    Jza Double Gearhead

    2004?
    Rockautosta löytyy aika paljon kun etsii dodge magnumin alta (voi löytyä toki hysleripuolellakin). Olisko se tommoinen osa? http://www.rockauto.com/en/catalog/dodg ... oint,10701
    41.43€ + postikulut ja muut viulut.
     
  6. starcraft

    starcraft Gearhead

    Muistaakseni 300 :n neliveto on mersun 4 matic. Teknistä tietoa ei sen enempää ole. Maasturia neliveto ei chryslerista tee mutta ajomukavuutta lisää talviajossa.
     
  7. Bomber#1

    Bomber#1 Double Gearhead

    [youtube]Shp5JIg2un8[/youtube]
     
  8. Jupe

    Jupe Gearhead

    Ihan mainiostihan tuo näyttää hangessa etenevän, juuri tuollaista ominaisuutta olisi tiistaina kaivannut kun piha pehmeni ja muuttui kunnon loskakerrokseksi.
     
  9. kingsway

    kingsway Gearhead

    Lähde sanoo (jonkun opinnäytetyö), että jatkuva neliveto ja viskokytkin.
    Onkohan tuo visko sitten taka-akselilla..?
    Wikipedia(?!) tiesi kertoa, että 300c:ssä ei olisi keskitasauspyörästön lukkoa. Tiedä näistä sitten.

    https://publications.theseus.fi/bitstre ... sequence=2

    Tuossa opinnäytetyössä näyttäs olevan ihan hyvää perustietoa nelivetojärjestelmistä. Liitteissä on eri automerkkien nelivetosysteemeistä.
     
  10. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Se visko on vaihdelaatikossa, tai ilmeisesti vaihdelaatikon takaosassa, josta veto välitetään etuakselille.

    Eli ole keskitasauspyörästön lukkoa kun ei ole keskitasauspyörästöä. Keskitasauspyörästö löytyy maastoautoista, ei tosin niistäkään kaikista.
     
  11. Rihma

    Rihma 2nd gear Bannattu

    Mielenkiintoista, tuossa pihalla olevassa 12v vanhassa henkilömallin subarussa on keskilukko, säädettävä sellainen. Maastoautoko?
     
  12. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    No todennäköisesti ei oo maastoauto.
     
  13. Jupe

    Jupe Gearhead

    Löysin nelikosta infoa etsiessäni tällaisen:

    Chrysler 300C (Dodge Charger SXT AWD)

    Up to 2008 - Magna Steyr MS140 transfer box with Full time all wheel drive, 38/62 torque split front to rear.


    From 2009 and on - Borg-Warner 44-40 transfer box with automatic all wheel drive. Normally rear wheel drive. Front wheels are engaged and up to 38% of torque is sent to the front wheels when one of the following conditions occur:


    • when rear wheels spin
    • when wipers are constantly on
    • when outside air temperature is below 0C (32F)
    • transmission in the autostick mode (paddle-shifter mode)
    • TCS off
    Näppärää, pistämällä pyyhkijät päälle auto muuttuu nelivetoiseksi. Ei olisi ihan ensimmäisenä itselle tullut tuollainen mieleen, jos tuolla työskentelisi ja olisi kysytty että kuinka haluaisit nelikon kytkeytyvän.
     
  14. päivystäjä

    päivystäjä 3rd gear

    Miten ohjelmoidut crd:t menee 0-100km/h alkuperäinen 7.6s=??ja sama kysymys hemin omistajille
     
  15. mopar72

    mopar72 Gearhead

    Mites ton nelivedon kestävyyden kanssa? Meinasin semmosta hemi awd:tä hommata.
    Eli olisko käyttö, huolto ja korjaus kokemuksia?
     
  16. starcraft

    starcraft Gearhead

    Nelivedosta on käyttökokemuksia 6 vuoden ajalta. Huoltokokemuksia on vain öljynvaihdon verran ja korjauskokemuksia ei ole vielä ollenkaan. 200 tkm on nyt mittarissa, mistä itse ajettuja noin 60 tkm.
     
    mopar72 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!