Chrysler Voyager ei lähde käyntiin .

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja purkki, 29.11.2011.

  1. purkki

    purkki 3rd gear

    Chrysler Voyager 3.3 Vuosimallia 2000 , tää kärry ei käynnisty , jos ajonesto on päällä niin pitäisikö moottori pyöriä kuitenkin kun käynnistää ?

    Akussa on virtaa :wink:

    Laturinvalo on myös kadonnut vai onko ollut ollenkaan ?
     
  2. Mopuristi

    Mopuristi Gearhead

    Oiskohan kampiakselin- tai nokka-akselin asentotunnistin? Ensiksi kannattanee katsoa onko vikakoodeja, virrat päälle ja pois 3 kertaa.
     
  3. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Auto käynnistyy hyvin myös ajonesto päällä, mutta sammuu sen ohjaamana, lähes heti.
    Onkos tää uudempi, vai vanhempikoppanen, kun koppa vaihtuu 2001?
    Kojetauluun syttyy jonkinmoinen määrä merkkivaloja, kun virrat kääntää päälle, myös latauksen.
    Jos ei valoja joulukuuseen syty, niin on katkos jossain. Jos ei edes pyöritä startilla, niin akun ja startin välillä :eek: Tai solökun ohjauksessa.
    Saatas olla jossain virtalukon syötössä, tms. Mutta selkeempää ongelmankuvausta, niin on helpompi arvailla :poff:
     
  4. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Yllättäen PCM ohjaa starttausta, mulla oli kesällä työn alla -99 -mallin Voikku, jossa oli PCM rikki, pyöritti starttia heikohkosti, mutta jos starttas suoraan releen kannasta, pyöritti hienosti!! Loppupeleissä ei pyörittäny PCM:n kautta ollenkaan, uusi PCM ja taas toimii (vaatii ohjelmoinnin testerillä, not so easy to do, jos ei ole ohjelmoivaa testeriä)!!
     
  5. purkki

    purkki 3rd gear

    ....

    No niin, alkoi vapaa niin taas ehtii laittaa autoa ,virrat päälle ja pois 3 kertaa ei tuota tulosta koodien suhteen , mutta jos avaimesta yks napsu päälle ja painaa trip ja reset pohjaan viisi sekkaa ja päästää ja taas painaa trippiä niin tulee näin 1,2,3,7,8 ,24 ja 55 nää on ihan liian uusia vehkeitä mulle :D

    Eli auto on aina välillä tykännyt sammua vähäksi aikaa kumminkin aina lähtenyt käyntiiin , nyt ei pyöritäkkään enään , tämä (ABS) valo himmenee kun vääntää avaimesta ja yrittää käynistää ja jokin rele naksuu ja bensa-pumppu käy hetken , muuta ei tapahdu ! Latauksen valopuuttuu näköjään .
    Auto on vuoden 2000 mallia.. wanhempi korimalli.

    Niitä merkkivaljoa syttyy sinne mittariston yläpuolelle , latausvalo puuttuu

    Tänään ALARM SET valo vilkku ja piipitti .

    Jossain vaiheessa kuulemma oli menny kaikki mittarit kesken ajon nollille ....

    Niin ja on hinausauton kyydissä ollu monta sataa kilsaa , :D edelliskerta kun hinattiin korjaamolle niin ei löytynyt vikaa kun lähti käyntiin ihan tosta vaan siellä pihalla , taas tämä viimeinen kerta niin ei käynnistyny enään ei siis pyöritäkkään , korjaaja sano että laturi vika .... ei lähde apuvirrallakaan pyörittämään ...Akku
    oli kuitenkin hyvässä vireessä .

    Starttimoottoria ja solenoidia koputtelin mutta sekään ei auta , kuulemma startti hapettuu näissä kovin ... :(
     
  6. jopotti

    jopotti 3rd gear

    Vanhempaan malliin omassa ainakin auttoi siihen mittariongelmaan (Jossain vaiheessa kuulemma oli menny kaikki mittarit kesken ajon nollille ....
    )->juotettu kaikki mittariston liittimen nasta läpi ja ¨muut juotokset.tossa vanhemmassa mallissa ajonesto toimii niiin että auto lähtee käyntiin mutta sammuu muistaakseni heti kun päästät avaimen virrat päällä asentoon.jos ajonesto jää päälle niin kotiin pääsee irrottamalla lämmönsäätö panelin ja siitä liitin irti,se pitäis poistaa ajoneston.vika on silloin siinä lämmönsäätö panelissa minkä kautta vissiin kulkee ajoneston tieto....tää ei nyt tämän hetkiseen vikaan auta jos startti ei pyöri...
     
  7. purkki

    purkki 3rd gear

    ..

    Ok , tänään kun kääntelin avainta virtalukossa edestakaisin niin huomasin että lämpö ja bensamittari värähtää ihan vaan millin , autossa on puolitankkia bensaa jäljellä ja yhden kerran mittari näytti että olis puolisen tankkia jäljellä muuten viisari makaa tapissa vaikka virrat on päällä ... Olisko niissä mittarin juotoksissa vika ?? Onko aivan varmaa että kone pitäs pyöriä vaikka ajonesto olis päällä ??
    Välillä ALARM SET huutaa tai vilkkuu ja välillä ei ....
     
  8. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Virtalukko, Body Control Module(joku niistä...), johtosarja, mittaristo...
    On jonkinmoinen määrä vaihtoehtoja :eek:

    Noita olis vaan jotenkin alettava karsimaan pois. Helpointa olis jos pääsis kunnollisella testerillä kattoamaan, muuten voi vaatia aika kasan varaosia(matolaatikoita) tuo testaus.
     
  9. virta

    virta Gearhead

    Pitäis se pyörittää,,apuvirtaa peliin!!

    Äkkiseltään vaikuttaa et akku kuollut tai startti rikki yms...
     
  10. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Ei pyöritä, jos on PCM rikki!! PCM ohjaa starttausta!! Ja pahimmassa tapauksessa ei testeri edes keskustele PCM:n kanssa, jos se on hajalla!!
     
  11. purkki

    purkki 3rd gear

    ...

    Apuvirrasta ei apua , koitettu on .. Startti irti sit vaan ... :eek:
     
  12. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Re: ...

    Ei oo starttivika, ja jos on, niin mulla on ehjä käytetty...
     
  13. purkki

    purkki 3rd gear

    ..

    Kiitos , katsotaan miten on , tänään en ehdi mutta loppuviikosta ruuvaan startin irti .
     
  14. purkki

    purkki 3rd gear

    ..

    Homma hieman jäässä , kirjaimellisesti :D
     
  15. RooZe

    RooZe 2nd gear

    Meillä sama vika. Apuja ?
     
  16. RooZe

    RooZe 2nd gear

    Ratkes. Virtalukon vieressä on joku ajonestoon liittyvä purkki joka oli "jäätynyt". Käytin töpsykkää irti ja se oli siinä.
     
  17. Voikka -98

    Voikka -98 1st gear

    Ittelläni -98 3,8 autom AWD, jossa määräajoin käynnistysongelma. (käyttö vähäinen ja ongelma n. 3 kk:n välein).

    Tuon ikäiset voikkarit "syö" mielettömästi kaken paristoja ja siksi pidänkin niitä varalla useampia. + vara-avaimet mukana. ( Ei silti. Samaa tekee jotkut muutkin merkit, esim. Transportter).

    Mut tärkeintä on paristojen oikea vaihtotekniikka (löytyy täältä joltakin sivulta ku etsii - en heti muista mistä). Tää ymmärtääkseni johtuu siitä, jot kake nollautuun patterivaihdossa ja sit ajonestojärjestelmä ja kake täytyy "päivittää" - siis vihkiä uudelleen - ymmärtämään toisiaan.
    Itte sen teen uusilla kaken pattereilla painamalla kerran UNLOCKKIA ja lähden kahville. En oo vielä selvittänyt miten pitkä aika tuossa päivityksessä menee, mut useampia minskuja kuitenki.
    Tään jälkeen ainakin omani lähtee käyntiin, niinkuin palmun alta - tiedä sitte, mut jos apua, niin GUTE REISE. :odroll:
     
  18. V8voge

    V8voge 3rd gear

    No niin,aamulla kun menin töihin oli kaikki ok. mutta nyt teki meijen 3.3L vm.97 GV tempun kun sammu heti käynnistäessä....eli ajonesto ei mee pois päälltä vaikka "kapula" tai "kake" avaa ovet lukosta ja laitta ovet lukkoon.
    Kun laittaa virran päälle ei auto edes ilmoita että ajonesto on päällä(yleensä se alkaa "piipitamaan" ja "alarm" valo vilkuu )
    Sillon taas kun virta on päällä ei toimi myös ovien lukkoon/auki systeemi...eli ei tapahtuu mitään. Virrat pois - lukkosysteemi toimii taas.
    Tuli sen verran vettä ja vee i tee utuksessa ei tullut mieeleen katsoa sitä vikakoodia....mutta huomenna katon sen ja koitan sen lämmittimen etupanelin irrottamista. Etupaneelissa on muutenkin ollut aina meien aikana( eli monta vuotta) se että siinä vilkuu kaikki valot ajaessa vartin verran ja sitten sammu (vaikka valot vilkkuukin toimii kaikki säätimet normalisti)
    Jos jollakin on kokemuksia vastaavasta jutusta niin vinkkejä saa kirjoitelle tänne :)
     
  19. Lerssi

    Lerssi Gearhead

    Palaako tripissä ja vaihdekepin näytössä valot?
    Jos ei niin irrota mittaristo niin saat auton käyntiin.
     
  20. V8voge

    V8voge 3rd gear

    Onpas ollut muka kiireistä kun en ole kerjennyt kirjoittelemaan.
    Eli, seuraava aamu käynnistyi taas ihan normaalisti ja on toiminut taas hyvin. Jääden odotamaan seuraava kertaa.
     

Kerro tästä muillekin!