Comp cams xe274 nokka ja päästöt?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Trucks&Tacos, 3.6.2024.

 1. Trucks&Tacos

  Trucks&Tacos 1st gear

  Pikkulohko chevy ja -78-86 päästönormit eli alle 1000 hiilivetyjä, onnistuuko hyvin?
   
 2. Weijari

  Weijari Gearhead

  XE274 on vissiin laahurinokka? Vastaavilla asteilla isolla LSA:lla (114) pitäisi onnistua helposti kun ei ole overlappia ollenkaan mutta noissa perus compcamseissa on 110.

  XE276 HR:ssä on jonkunverran overlappia 110LSA:lla ja yhtä kokoa pienemmässä XE270HR:ssä käytänössä ei ole overlappia 110 LSA:lla.

  oikeat moottorinrakentajat osaavat sanoa paremmin
   
 3. Trucks&Tacos

  Trucks&Tacos 1st gear


  Laahurinokka tosiaan.
   
 4. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Weijari tais tulkita overlappia .050" arvoilla, perusasteista laskettu todellinen overlappi on tuossa 274:ssa 60 astetta.

  Mutta itse asiaan, kun kyse on tuon ikäisestä jossa on varsin helpot päästövaatimukset, niin tuollakin nokalla onnistuu, kun vaan säädöt kohdillaan.
   
 5. hukkis

  hukkis Gearhead

  Kyllä vastaavan kokoisilla nokilla on saanu päästöt leimalle. Jos tuntuu menevän rajoille, niin voi syttyä pienentää ja pyöräyttää seosta lähemmäs maksimia.
   
 6. Weijari

  Weijari Gearhead

  Mä annoin itselleni opettaa että jos tsekkaa laskimella ton overlapin .050" arvoilla ja overlappia ei ole, niin todennäköisesti menee läpi päästöistä. Kuuluuko sarjaan moottoritekniikkaa A'la Veijo Esso?
   
 7. artsiracing

  artsiracing Gearhead

  Tuokin saattaa monessa tapauksessa olla hyvinkin suuntaa antava tapa arvioida nokkaa suhteessa päästöihin, eihän ne veijon jutut aina ihan puutaheinää ole!
   
 8. SauliK

  SauliK Gearhead

  pitäisi se mennä ihan ok jos kaikki muut asiat ovat kunnossa. mulla on menny isolohko ja xe284 päästöihin mutta se oli todella rajoilla, ei ollut vihreissä säädöissä enää ajokuntoinen ja juuri kävi tyhjäkäyntiä :D pikkulohkossa minulla on xe262 ja se meni heittämällä arvoihin, eräs toinen motti on xe294 nokalla ja ei sinnepäinkään rajoihin saanut
   
 9. rallikuski

  rallikuski Gearhead

  383SBC:n compin xe290s nokalla sai lapulle päästöihin kun veivas seosta rikkaammalle, kierroksia 2800rpm ja siitä sitten käänsi syttyä myöhäselle niin kauan et oli enää 900rpm niin sai lapun ulos. Ei ollu kyllä ajettavassa säädössä auto tollein :D
   
 10. SauliK

  SauliK Gearhead

  :D lisätään vielä sellainen pikku juttu että nämä motit mitkä menivät virinokalla heittämällä päästöihin, ovat matalapuristeisia. Varmaan kasin pintaan tai allekin halappis männillä, jos joku nyt tällaisia sattuu pohtimaan
   
 11. VooDoo

  VooDoo Gearhead

  noi dv:n jutut on hieman raskassoutusia. Kukaan muu ei osaa mitään ja hän on dynonnut kaikkea ennemmän kun muut mailmassa yhteensä.
  Vissiin halvaus minkä sai jätti jälkensä. Tietoa asioista paljon, mutta sehän ei tarkota etteikö muutkin tietäis samoista asioista.
   

Kerro tästä muillekin!