Cooper kuluu keskeltä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Renkaat ja vanteet', aloittaja Anonymous, 28.4.2005.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    No onpa mulle sitten sattunut erikoiset rengas/vanne yhdistelmät, kun ei ole 20 vuoden aikana erikoisemmin keskeltä kuluneet sen paremmin vetopyörät kuin mitkään muutkaan fillarit?

    t: vieras N+1
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    renkka

    entiiä mut jatketaan.. tuli vanhan mogulin(kaveri jolla on parta ja asuu vuorilla)kans juteltuu täst asiast jokunen vuos sit ja oli sitä mieltä ett sillonkun oli oikeita vyö renkaita niin renkaan kehä ei yksin kertasesti päässy kasvamaan paitsi sitkun vauhtia oli tarpeeks niin se repes olemattomiin. ja nämä uus tuotanto valkosivu vyö renkaat ovat jonkin moisii vyö/ristikudos sekasikiöitä jotka pääsevät venymään keskeltä pyörän nopeuden kasvaessa tarpeensi oli paine mikä lie.... ihan fysikaalinen ilmiö ett keskipako-ja hyrrä voima pyrkii vääntämään rengasta ovaalin mallisex(siis poikki leikkaus suunnassa) karkea esimerkki on kun dragsteri ottaa burnista niin auto nousee ainakin 15cm taka päästä ylos kun renkaan kehä kasvaa
    p.s. "sanaakaan en usko mutta eteenpäin kerron"
     
  3. rt68

    rt68 1st gear

    Re: liikaa

    Minulla kävi aikoinaan Generalien kanssa näin, ensin pistin painetta 2 bar ja rengas alkoi kulumaan keskeltä joten pudotin painetta 1,6 bariin ja kuluminen jatkui, pudottelin lisää kunnes oli 0,6 bar ja rengas vaan kului ja koska auto oli aivan paska ajella tuumasin että samapa tuo kun renkaat kuluu jokatapauksessa ja pistin 3 bar paineet niin kuluminen loppui.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Re: liikaa


    J aoli kiva ajaa. Ei lyönyt ratti näpeille ?
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Rengaspuljussa oleva kaveri kertoili joskus että kapea rengas kuluu keskeltä liian suurilla paineilla ja leveä rengas liian pienillä paineilla. En tiedä missä menee raja...

    C4 Corveten manuskassa taitaa olla suositus paineet 255-50-16 nakeille 2,5 tai 2,8 bar. 275 nakeissa pidin 3.0 bar.
     
  6. Ezzy

    Ezzy 1st gear

    Firebird michelin pilot sport 245/50-16" kumeilla oli 3 kilon paineilla ainakin hemmetin vaivaton ajaa, alle kahden paineilla tulee kyllä aikamoinen kivireki. Itse päädyin pitämään jossakin 2.7 tienoilla. Katotaan nyt millaset on uudet cooper zeonit ja miltä ne tuntuu alla milläkin paineilla.

    Aina ton levyinen rengas tuntuu vetelevän urissä, jos niissä ajelee. Opettaapa ainakin ajamaan urien ulkopuolella ja loppuu veteleminen 8)


    ...ja matka jatkuu...
     

Kerro tästä muillekin!