Corveten maalaus ja "hämähäkit"

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja Buick225, 30.5.2019.

 1. Buick225

  Buick225 3rd gear

  Juu siis C4 avo ensi talvena uuteen maaliin. Kymmeniä peltiautoja maalannut mutta tuossa muovipulkassa varsin hankalan oloisia hämähäkin näköisiä halkeamia. Miten raati suosittelee nuo korjaamaan.
   
 2. Gary Grand

  Gary Grand Gearhead

 3. T5

  T5 3rd gear

  Asiasta mitään tietämättä, Wheeler Dealersissa ne jonkun Corveten maalasi, missä noita halkeamia oli.
  Siinä ne taisi ihan rälläkällä ajaa ne halkeamat lovelle loppuun saakka ja kitata sekä maalata.
   
 4. aircool

  aircool 2nd gear

  Snurralla tai vastaavalla kaivaa halkeamat ja hämähäkit auki niin,että lasikuitukarvat tulee näkyviin.Sitten niihin roiloihin hartsia tai lasikuitukittiä.Hionta ja tavallista kittiä päälle.
   
 5. Seppä Leonardo

  Seppä Leonardo 3rd gear

  Suosittelen säröjen ja halkeamien poistamista hieman niiden kokoa isommalta alalta jos sattuu olemaan kosteutta ja kuivaamista kuumailmapuhaltimella.Vois laittaa kerroksen pari 150 gr/neliö painoista mattoa.Mikäli mahdollista laittaisin gelgoaattikerroksen vielä päälle ja sitten kitillä oikaisu.Tuo ohje lasikuitukitistä on hyvä varsinkin jos sattuu olemaan pitkäkuituista lasikuitua
   
 6. JJ

  JJ Gearhead

  Tuo C4 Vette ei sitten ole ihan normi lasikuitua vaan SMC:tä (Sheet Molded Compound), vaatii omat aineet korjaukseen.
   
 7. CevyAntti

  CevyAntti 1st gear

  No ei se vanhempi C3 kaan ole mitään normilasikuitua. Päreiksi laitettuna muistuttaa enempi lastulevyä.
  Se että noi kuitulevyt on prässillä tehty muotoonsa ei koti sepälle aiheuta mitään sydämmen tykytyksiä tai muita. Epoksilla kudottua mattoa vaan kiinni korjauksiin. Kittinä voi käyttää SMC tä.
  linkki https://www.tarvikkeet.fi/tuotteet/kemikaalit/korikitit
   
 8. WBBC

  WBBC Gearhead

  Pitää vaan lasikuitukorjauksen jälkeen olla rauhassa mielellään muutaman kuukauden, ennenkuin alkaa maalauspuuhaan.

  Olen itse yhden 1970 vuosimallin Corvetten hionut ”peltipuhtaaksi”. Korjautin halkeamat ammattilaisella, annoin olla puoli vuotta sellaisenaan, ennenkuin vein maalarille.
   
 9. GS

  GS 3rd gear

  Kun repii lasikuitumattoa , saksii sen 3-5mm pitkäksi säiesilpuksi ja sekoitaa tätä ihan tavalliseen vihreään lasikuitukittiin ( esim.Wurth), saa ”hämähäkit” paikattua lopullisesti.
  Eli avaa halkeamat pohjiin asti rälläkän hiontalaikalla säteittäisesti avaten, joilloin 15-20mm leveää railoa ja täyttää metallilastalla voimakkaasti painaen ko.alueet tällä ”terästetyllä” lasikuitukitillä. Kerrosvahvuutta ennen hienokittausta pitäisi jäädä vähintään 0.5mm, mutta mielimmin milli. Näin toimien ei ole pelkoa styreenin myöhemmästä maalin alla haihtumisesta ja lopputulos+kestävyys on paras mahdollinen.
   

Kerro tästä muillekin!