De Soto Diplomatit & Dodge Kingswayt

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja vernando de hoto, 8.3.2005.

  1. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Ainiin, sitten on tämä -58 Kingsway:
    http://57and58plymouth.homestead.com/EXPVR001.html
    ja Tampereella muistaakseni Kopralla punainen, samoin -58 4d. Ja sitten Mobilistissa on ollut kuva tuulilasittomasta -58 Kingsway-projektista, olisiko nyt ollut Kajaanin tienoilta?
     
  2. BonneMan60

    BonneMan60 Gearhead

    Faijalla aikoinaan ´57 4d Diplomat rek.nro. AYI-40
    [​IMG]

    ei kellään ole tietoa auton vaiheista, onko tallessa vai paalutettu ?
     
  3. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Toi Kaitzun&auto vaikuttaa nykyaan paakaupunki seudulla.
     
  4. spinout

    spinout Gearhead

    Muistan, että 70-luvulla Porissa oli metallihohto turkoosi (?) '61 DeSoto Diplomat, joka oli myöhemmin 90-luvun alussa todennäköisesti vielä samalla vanhalla parralla. Vieläkin? Kuskasi sillä halkoja metsästä ja sisustus sen mukainen..

    Mihin hävisi hieno '57 Diplomat 4d HT, joka oli uutena Bernerin näyttelyssä ja myöhemmin T. Palo ajoi sitä elokuvassa Villi Pohjola?
     
  5. BonneMan60

    BonneMan60 Gearhead

    Mihin hävisi hieno '57 Diplomat 4d HT, joka oli uutena Bernerin näyttelyssä ja myöhemmin T. Palo ajoi sitä elokuvassa Villi Pohjola?[/quote]

    Minkä värinen tämä yksilö oli ? Faija muistelee ,että oma Diplomat oli aikoinaan Bernerillä jollain johtajalla , muistaakseni värinä oli joku metallivihreä sävy valkoisella katolla.
     
  6. spinout

    spinout Gearhead

    I don't know, olen nähnyt vain mustavalkoisena filminä (Bernerin näyttelystä on filmiklippi). Tämä ko. yksilö oli 4d Ht, joten oliko se faijas auto oikein Hardtop eikä niin yleinen sedan?
     
  7. moparlars

    moparlars 2nd gear

    Ostin vihanteelta `59 Diplomat osia varaosaautosta kaikki mitä oli jäljellä. Kuulemma ollut hajottamolla joskus `70 luku.
     
  8. moparlars

    moparlars 2nd gear

    Puolangaalta ostin myös kaikki mitä oli jäljellä `58 Kingswaysta. Oli vaaleansininen. Tämä oli varmasti kymmenen vuotta sitten.
    Kokkolassa oli aikoinaan `55 tai `56 Diplomat, kuulin sitä kakskymmentä vuotta sitten. Missä tänään? Kokkolass oli myös `58 Ply farmari(veekasissa ollut kuva). Myös Vaasassa ollut `58 Savoy hajotettu, musta/valkoinen.
    Närpiössä ollut `58 Savoy, Sportonelistat sinivalk. (tämä oli väh aih ohi)
    Närpiössäkin oli aikoinaan `61 Diplomat, väriä en oik muista mutt luult vihreä. Vaasassa oli myytävänä `58 Kingsway Desoton keulalla, myytiin kuulemma Forssaan. Vaasassa ajoi `57 Diplomat ojaan lentokentäntiellä ja kuolinuhri oli , sähkölasit ja penkki varusteltu, tapahtui 60luvulla.
     
  9. xp

    xp Gearhead

    Matti Hyypän Plymouth tuhoutunut? Se 57 Plymouth 2d ht 59 Dodgen keulalla. Siirtyi 80 luvulla nuorisolle, mattavihreä, mm. lehtimyymälänä jäähallin pihalla (Slow Down, ei Primer). Suomi hot roddingin legendoja.

    Onko tuhohuhu totta. Itsellä oli sellainen ajatus (mistä lie) että se olisi Hyypällä tallessa?
     
  10. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    Niin, itse kuulin huhua joitain vuosia sitten Helsigin tienoilla vaikuttavilta mp/autoäijiltä mutta todenperäisyydestä en tiedä. Mielelläni itsekin kuulisin absoluuttisen totuuden!
     
  11. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    ?+++
     
  12. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Muistellaan viela vanhoja ja jos jollain olis lisatietoja. Elikka Turussa Yliopistonkadulla violetti 55 Kingsway 80-luvun alussa. Sitten P. Kaijalaisen tontilla Nummelassa 90-luvun alussa 58 kulta/valkoinen De Soto Diplomat (Custom?) 4D. Muistaakseni taydellinen. Myytiin vara-osa autona huonolle 57-58 Plymouth avolle, meniko mukana? Olen kuullut myos etta E. Rahkosen laanilla jossain Lahden suunnalla on 57-58 De Soto Diplomat, pitaneeko paikkansa. Jos pitanee, myykohan han mitaan pois? Mitenkahan E. Salolla siella Lahden seudulla kans, onkohan tuo 57 Diplomat avo viela tallessa ja mitenkahan muu siipikokoelma?
     
  13. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Eiköhän Salon Esalla liene edelleen kaikki sen tekemät autot tallessa. Huhu kertoo, että se kokoelma näytetään vain harvoille ja valituille, mutta kalusto on edelleen huippukunnossa.

    Aika karmeista romuista E. Salo ne autot aikoinaan teki, eli turha sanoa että "myis pois, jos ei käytä" Maaksi olisivat muuten muuttuneet...
     
  14. Sepi

    Sepi Gearhead

    Tiedän yhden -51/-52 Soton, ajettu jo joskus 50-luvun puolenvälin tienoilla ympäri ja seissyt siitä asti metsässä... Eipä siinä hirveesti enää osaa ole kiinni, mutta maski löytyy ja se pitää hakea kesällä pois(on jopa ihmeen hyväkin)! Oli siinä kone ja laatikkokin, mut tuskin niillä enää mitään tekee...
     
  15. makke

    makke 1st gear

    Kun aikoinaan hain osia tuohon mun '61 DeSoto farkkuun, niin vastaan tuli seuraavia...

    Kaijalaisen Penalta kävin ostamassa jotain osia muistaakseni '58 tai '59 sedanista. Kävin viime perjantaina työmatkalla Lohjalla ja kuinkas ollakaan tuo paikka oli samassa hallissa missä Penalla aikoinaan oli noita autoja. Takapihakin oli tyhjennetty ameriikan kulkimista. Missä autot nykyään? Oli kuulemma talli palanutkin silloin kun autoja oli siellä vielä.

    Helsingissä eräältä vanhemmalta herralta ostin paljon varaosia. Hänellä oli muistaakseni '59 Diplomaatti sedan. Auto oli kerrostalon tallissa Mechelininkadun tuntumassa.

    Raisiosta yhdestä purkaamosta hain paljon osia yhdestä '60:stä Dodgesta (4d sedan). Koppa lienee jo paalattu?

    Olisko ollut Köyliöstä mistä hain kaiken pelastuskelpoisen '58 Dodge farkusta joka oli maannut siellä metsässä vuosia erään talon takapihalla. Lienee tuo mätä raato siellä vieläkin.

    Nää nyt muistan vielä...
     
  16. vernando de hoto

    vernando de hoto Gearhead

    Raisiossa oli joskus vuonna 85 romuttamossa punainen 60 Dodge tai De Soto. Ei ollut silloin myytavana. Oliko romuttamossa joka jai oikelle puolelle tieta Turusta pain tullessa? Jai vasta viime tai edellis vuonna uuden tien alle. Muistelen vain etta romuttomon pitaja kertoili silloin, etta hanen pojallaan on Plymoutheja vuosimallista 51 vuoteen 60 yksi jokaista vuosimallia. Ja tuo punainen auto oli vara-osana noille. Tieda sitten jutun paikkansa pitavyydesta. Makke onko jotain ylimaaraisia osia 58:iin?
     
  17. tcb62

    tcb62 Gearhead

    Sherwoodissa seitkytluvulla.............Pleikun Soto -57 cruisaili Tigerstreetillä.
     
  18. makke

    makke 1st gear

    Se oli Dodge siel Raisiossa ja mä kävin purkamassa siitä irti kaiken mikä nyt oli vähänkin vielä pelastuskelpoista.
    Tuo romis on edelleen olemassa, ei jäänyt tien alle kaiketi kuin osittain. Mut Dodgea siellä ei ole ollut enää vuosiin. Ja vaikka olis ollutkin, ei siinä olis enää ollut mitään hyödynnettävää vierailuni jäljiltä.

    58 osia en enää muista mitä sieltä farkusta purin. Mut ei sieltä hirmuisesti mitään enää ollut pelastettavissa. Mut joskus mun pitäis inventoida noi osani ja katsoa mitä on ylimääräistä. Mut vielä en myy mitään ennen kuin olen sata varma, että omaani löytyy kaikki osat ja ovat hyväkuntoisia.

    EDIT: parit kirjoitusmokat
     
  19. SwingerGirl

    SwingerGirl 1st gear

    Pena pulju on nykyään Otalammella, Vanha Porintie 1408.
     
  20. scatpack

    scatpack 1st gear

    Desoto Diplomatit & Dodge Kingswayt

    Tosta Köyliön farmarista...Oliko se tosiaan Köyliössä vaiko Punkalaitumen ja Urjalan välissä? Siellä nimittäin seisoo edelleen sellaisen farkun harso maatilan takapihalla...samalla pihalla on noin 46-48 dodgen harso...
     

Kerro tästä muillekin!