DeBeer HS hiontamaali märkää märälle?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Kori', aloittaja xarper, 5.11.2018.

  1. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Jos hiot seuraavana päivänä, kun se on jo hyvin hiottavissa, niin ihan takuulla kutistuu sen jälkeen vielä. Se on sit eri asia, jos se kuivataan hyvin tuuletetussa tilassa ja vielä uunissa.

    Liuotteettomista epokseistakin sanotaan, etteivät kutistu. No, ehkä ei mitattavasti, mutta silmä on tarkempi. Kun tekee vaikkapa epoksilaminaattia kankaalla sillä vauhdilla kun kuivamiselta pystyy, niin aivan hyväksi hiottu pinta maalattuna on viikon sileä, ja sitten kankaan kuvio alkaa näkymään. Ihan sama toistuu, kun yrittää fillerillä silotella sen lopun, jos menet hiomaan sen fillerin valmiiksi ennenku se on kuivanu tarpeeksi, niin se alkaa hetken päästä näyttämään sen kankaan kuvan läpi. Samanlailla se toistaa muutkin pohjien skraadut, jos niitä on.
     
    DX tykkää tästä.
  2. GS

    GS Gearhead

    Tottakai maalit kutistuu kuivuessaan, enemmän tai vähemmän, mutta jos hiontapohjaa lähdetään hieromaan ennen kuin se on kuiva, skraadia puskee myöhemmin pintaan.
    Mutta, ei kai kuivamattomaan pintaan pidä kajotakkaan, vaan sitä työstetään vasta sitten kun se on läpikuivaa. Jos itsellä ei ole uunikuivausmahdollisuutta, eikä varmistaa edes että vuorokausi voidaan olla +20 lämmöissä, niin kahdesta kolmeen vuorokautta kannattaa pitää ennen hiomista jos halutaan hioa oikeasti 100% kutistumatonta pintaa.
    Kaikki 1K tavara kuivuukin sitten vielä puoli vuotta, joten edelleenkin korostan sitä että laadukas 2K hiontaväripohja on koko maalaustyön oleellisin ja ehdottomasti tärkein vaihe, mikäli lopputuloksesta halutaan laadukas.

    Eli eihän tässä maalausprosessi toimi mikään muukaan, mikäli ei syystä tai toisesta haluta toimia valmistajan antamilla kuivumisajoilla?
    Itse hiontaväripohja on 100% kutistumaton kunhan kovettumisprosessi on lopussa ennen hiontaa.
     
  3. DX

    DX Double Gearhead

    Kysyttiin märkää märälle ja johon jussi vastasi
     
    Jussi289 tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!