Delta hinuriin, mistä voi repiä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja tammercity, 20.3.2006.

  1. tammercity

    tammercity Gearhead

    Suht uutena auton omistajana pisti mietityttään että kun toi 78 oldsi tarttis repästä pienestä lumikasasta hinurin lavetille niin mihkä hemmettiin sen narun voi sitoa oldsissa?
    Koukkuja en ainakaan ihan heti huomannut pohjassa saati edessä/perässä.
    Vanha omistaja "känneissään" väitti että kyllä se puskuri kestää lavetille siirron, että sido siihen.
    Hiukan nyt kuitenkin epäilyttää tuo puskurin kestävyys että siitäkö nyt sitten?

    Kaippa tämä nyt menee sitten kategoriaan mottipäiset kysymykset :(
     
  2. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    No vielä 1990 mallisen teräspuskurisen Capricen ohjekirjassa näytetään piirroksin miten autoa voidaan hinata perinteiseen jenkkityyliin puskurin alle hinurista tulevalla C -profiilisella teräslevyllä keula / perä ilmaan nostaen :eek: . Eli kaipa se kestää jotai vetämistä / nostamista. Varo kuitenkin niitä muoveja siinä puskurin ympärilä, sillä pakkasella ne voivat särkyä..

    Toinen vaihtoehto on köyttää köysi runkoon taka poikittais ja pitkittäis palkin jompaan kumpaan liitokseen. Keskelle taka poikittaispalkkia älä köyttä laita, sillä se voi antaa periksi ja muuttua I:stä C:ksi... :x
     
  3. Fleetline

    Fleetline Gearhead

    Mä olen vetänyt noita piilofarkkuja VAHVALLA kuormaliinalla jossa koukku päässä.Sen koukun olen laittanu rungossa olevaan pyöreeseen reikään. Hinurissa on todennäköisesti vaijerivinssi niin sen vinssikoukun laitaisin samaan paikkaan
     
  4. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Jep ton unohdin. Oppaassa esiteltiin T-kappale (T-hook). Sen taas hinuri jenkeissä livauttaa sellaiseen pitkähköön vaakasuoraan runkoaisan reikään edessä tai takana ja kääntää 90 astetta ka vetää siitä. Mutta totta. Koukkukin käy.
     
  5. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    jos sen hinauksen hoitaa ammattimies niin tietää kyllä mistä vedetään
     
  6. -riku-

    -riku- 1st gear

    Juuri näin. Entisenä hinausmiehenä on tullut vedettyä myös jenkkejä lavalle mukaanlukien omiani. Jos vain runko ei ole haperoa tuo paikka kestää vetää sillä koukulla mikä hinurissa on. Ja jos hinurimies on vähänkin kokeneempi niin kyllä se osaa sen kyytiin ottaa.
     
  7. tammercity

    tammercity Gearhead

    Juu kiitokset.

    Eiköhän näillä tiedoilla pärjätä 8)
     
  8. RB-440

    RB-440 1st gear

    "Pakko" tässä muutama varoituksen sananen pistää aiheeseen liittyen...

    Caprice pääsi kertaalleen hinurin kyytiin, ja ammattimiesvoimin harrastajan valvovan silmän alla ketju pistettiin kiinni etupuskurin kiinnikkeeseen, eli siihen pyöreeseen tötteröön, joka on puskurin ja rungon välissä. Sillä sitten vedettiin koko toosa siirtolavalle.

    Puskurilla, rungolla ja kiinnikkeellä ei ollut mitään ongelmaa, mutta puskurissa olevan muovinen vilkunpohja otti itteensä, kun ketju jossain vaiheessa siihen otti kiinni. Harmillinen pikkuvika, jonka tosin korjasi nopeesti, mutta olisi saanut jäädä tulemattakin.

    Joku edellinen omistaja lienee antanut Capriisilla hinausapuja ja siitä on vielä muistona köydestä tehty lenkki takapuskurin kiinnikkeessä. Eipä ole irronnut sekään.

    Nuissa vanhoissa Plymareissa on tullut pistettyä hinausliina suoraan kiinni puskurin rei'istä. Unohtuipa sitten kertaalleen Plymariin valitulta rattimieheltä Park vaihde päälle ja tulipa sitten kiskaistua Scanialla kuormaliina poikki. Autoon ei mitään jälkiä tullut, mitä nyt takafillareista pikkasen pintaa jäi asvalttiin, ennen kuin liina antoi porukan viisaimpana periksi.
     

Kerro tästä muillekin!