Detroit autoteollisuusdokkari tänään 12.9

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja PauliP, 12.9.2010.

  1. PauliP

    PauliP 1st gear

  2. Forwardlook

    Forwardlook Gearhead

    Kiitan, toivottavasti ohjelmantekijoiden nakokanta ei edusta sita suuntausta mika on taallapain totuttu nakemaan. Mielenkiinnolla katson taman. Detroitista kiinnostuneille on taalla aivan loistava sivusto;

    www.detroityes.com

    Forumissa on sellainen vanha thread kuin "Old Car Factories", kannattaa lukea, harvalla on oikeasti kasitysta siita minka kokoluokan teollisuudesta on ollut kyse. Paljon hienoja valokuvia siella myos. Detroit on arkkitehtuurista kiinnostuneen mekka.
     
  3. Naula

    Naula 3rd gear

    Kattelin dokkarin just YouTubesta ja täytyy sanoo, että herätti kyllä ajatuksia. En oo osannu ajatella, millaseen alennustilaan tuokin kaupunki on ajautunu, autoteollisuuden luhistuttua ja kuinka suuresta kuplasta yleensäkään on ollut kyse. Sitä vaan tulee välillä sokeesti ihannoitua Amerikan unelmaa täältä pohjolasta käsin, kun ei oo henkilökohtasesti kokenu sen lieveilmiöitä. Tässäkin ko. tapauksessa on tavalliset ihmiset jääny mahdottoman unelman jalkoihin. No, en pode tunnontuskia, harrastaessani näitä laitteita, mutta toivotaan että ihmiskunta oppis edes joistain virheistään.
     
  4. Forwardlook

    Forwardlook Gearhead

    En ole viela katsonut mutta kun puhutaan Amerikkalaisesta unelmasta niin asia ei ole niin yksinkertainen. Harva tietaa etta Amerikassa on toinenkin puoli, kovan linjan progressiivit jotka yrttavat luoda sosialistista jarjestelmaa kovalla kadella. Siihen on monen unelma kilpistynyt. Naista pahimmat ovat presidentit Woodrow Wilson joka vihasi Yhdysvaltoja, Roosevelt ja nyt Obama joka on tayttanyt hallintonsa 60-luvun opiskelija radikaaleilla. Siina on pieni ihminen ihmeissaan.
     
  5. PauliP

    PauliP 1st gear

    Itseäni alkoi kiinnostomaan siksi että siinä ymmärtääkseni on tehdastyöhistoriaa vahvasti mukana, toisekseen ohjaaja Julien Temple on aikamoinen nimi musiikkivideo yms. ns. rock-kultturissa. Luulen että löytyy kaunista kuvakulmaa.
     
  6. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Juuri alkoi. Joutuu kyllä kyyläämään. :eek:
     
  7. Forwardlook

    Forwardlook Gearhead

    No, hukkaan meni sekin tunti. Ihmettelin vahan kuka on ohjelman tehnyt kun lahestymistapa oli nainkin raikea...BBC:han se tietysti. Tulisipa joskus dokumentti jossa kerrottaisiin autoteollisuuden todellisuudesta, se on varmasti useimmille taysin vierasta.
     
  8. pantera

    pantera Double Gearhead

    Aika hyvä dokkari... mykistävää on toi kaupungin rappio.
     
  9. PauliP

    PauliP 1st gear

    Upea ohjelma, mun mielestä tuossa tuli käsiteltyä yksi osa autoteollisuuden historiasta hienosti ja ihmislähtöisesti, Detroit.
    Se autojen nippelitekniikkaan keskittyvä näkökulma jota kuka tahansa mainosfilmejä tuottamaan pystyvä munaton ohjaaja kykenee tekemään on asia erikseen. Ne ei ainakaan minua juurikaan kiinnosta elleivät ole niistä muutamasta merkistä jota diggaan.
    Itse oli 70-luvun lopulla ja 80-luvun alussa tehdastyössä teollisuudessa, siitä jäi suuri arvostus hommaan, tuossa ohjelmassa oli vaan vähän suuremman maailman touhu mukana.

    Ja yhtään jenkkiharrasteautoani en enää myy, niitä ei enää ikinä valmisteta, se on loppu. Nyt siellä missä niitä autoja tehtiin aletaan pikkuhiljaa harrastamaan kaupunkimaataloutta ja preeriakasvit valtaa loput vapaat alueet. Eli elämä jatkaa menoaan ja hyvä niin.

    Voihan se olla että Aasialaisistakin autotehdaskaupungeista tehdään jotain dokumentteja joskus tulevaisuudessa, mutta ne tehtaat siellä ovat vaan "Me too", ei sykähdytä.

    Tuolta ajalta Detroit Tube Works tallenne; MC5 - "Kick Out The Jams, Motherfucker"'
    http://www.youtube.com/watch?v=iM6nasmkg7A
     
  10. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Eikö yhtään pistänyt miettimään, että mikä meni pieleen? :eek:
     
  11. sbf

    sbf Gearhead

    Päällimmäisenä jäi sellainen mieleen että missä ei-valkoihoiset pääsevät enemmistöön populaatiossa, alkaa koko alue kurjistumaan.
     
  12. rane58

    rane58 Double Gearhead

    Masentavaa.... :cry:
     
  13. Forwardlook

    Forwardlook Gearhead

    Ohjelmassa vai autoteollisuudessa? Tassa kohtaa voisi ehka kysya miksi Ford ei koskaan joutunut yhta suuriin vaikeuksiin kuin Chrysler (jonka Daimler imi kuiviin ja Cerberus jatti omilleen) tai GM? Kun Yhdysvaltojen rahoitusmarkiinat jahmettyivat jaivat Chrysler ja GM vailla rahoitusta, sen sijaan Ford onnistui kuin ihmeen kaupalla uudelleenjarjestamaan lainansa juuri ennen. Jos on perehtynyt Yhdysvaltojen historiaan tama seikka ei valttamatta ole yllatys...voihan se tietysti olla sattumaakin....nama asiat ovat pikkuisen monisaikeisempia kuin mita kansalaisoikeusaktivisti osaa kuvitella. Mutta eihan kukaan taalla tunnu tietavan siitakaan mitaan miten Daimler imi kuiviin maailman vakavaraisimman autonvalmistajan, Chryslerin, muutamassa vuodessa.
     
  14. PauliP

    PauliP 1st gear

  15. saresks

    saresks Gearhead

    Se mummu oli ehdottoman symppis, sanoi, että tämä on tulevaisuutta ja hymyili leveästi.
    Ja ne makkararanpaistelijat nuotiolla ja työtä saaneet ex. kriminaalit, oli postmoderni meininki ja samalla oli tunne, että ajat muuttuu mutta mikään ei kuitenkaan muutu, ei mitään uutta auringon alla mutta yksilölle ainutkertainen elämä. Eli pääsi vähän syvemmältä ravistelemaan meikäläistä.

    Jännä maa tuo Ameriikka, sieltä olisi opittavaa ihan hyvässäkin mielessä tänne ostoskeskus-Suomeen.

    Joo ja vilahtihan moottorikaupungin vitosetkin siinä, Iggy Pop kanssa, oliko Iggy Detroitilaisia?
     
  16. FuryIII '71

    FuryIII '71 Double Gearhead

    Samaa mieltä. :(
     
  17. Wesku

    Wesku Gearhead

    Googlen streetviewillä kun katselee noita ohjelmassa mainittuja alueita, niin näyttää todellakin aika ränsistyneelle.
     
  18. PauliP

    PauliP 1st gear

    Kannattaa pohtia myös sitä että kun haalitaan töihin yhteiskunnan huonompiosaisia halpaltyövoimana ja ei pidetä huolta sosiaalisista tekijöistä niin mitä se vaikuttaa? Tuskin valkoisia olisi riittänyt noilla palkoilla liukuhihnoja tarvittavalla vauhdilla pyörittämään.
    Etenkään jos valkoisten olisi pitänyt nukkua yhteiskämpissä samoissa sängyissä vuorotellen neljän työvuoron jaksotuksella :poff:

    Alkaisitko sinä ko. duuniin?
     
  19. heikkisj

    heikkisj Gearhead

    MC5 - oumaigaad mikä bändi! Kävivät muuten aikoinaan Suomessakin soittamassa, jossain Ylen nostalgiamusiikkiohjelmassa tuli kuvapätkääkin. Itse tykästyin bändiin varsinaisesti kuitenkin vasta kun ostin Uncutin jonka mukana tuli Rolling Stones -cover levy missä MC5 soitti Empty heartin...

    Mutta tuosta dokumentista: olen nähnyt sen kun se tuli ja olihan se hieno! Taattua BBC-laatua, vaikka ei pitäisikään tässäkään yleistää niin keskiarvona BBC tekee kyllä aivan erinomaisia tv-sarjoja/dokumetteja...
     
  20. PauliP

    PauliP 1st gear

    Ajat ne muuttuu, kuihtuivathan länkkärikaupungitkin. Tuolla tehdyt autot pysyy yhä hienoina ja niiden arvo vaan nousee. Kaupunkikin alkaa kukoistamaan ajan myötä mutta varmasti ihan eri asioilla kuin ennen. Ja kyllä sinne varmasti museoita perustetaan joissa pääsee aistimaan vanhoja aikoja.
    Tuo ohjelma loppu oli suorastaan lohduttava ja positiivinen.
     

Kerro tästä muillekin!