Diodi latauksen merkkivalona

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja Morbidelli, 23.3.2017.

 1. Jussi289

  Jussi289 Double Gearhead

  Tässäkin tuntuu olevan eroja esim. Delcon latureissa. Alkuperäisellä säätimellä herääminen tapahtuu niin helposti kierroksia nostaessa, ettei vikaa edes heti huomaa. Jos laturiin on vaihdettu tarvikesäädin, se ei välttämättä herää enää ollenkaan ilman herätepiirin kunnossaoloa.
   
 2. DX

  DX Double Gearhead

  okei, itelle ei tollasta delcoa vielä ole tullut vastaan, mutta tiedän ettei välttis herää, niin siks toi yleensä

  yhteen aikaan kun oli noita sähköverkon ulottumattomissa olevia mökkejä 3kpl, niin tein niihin 12 voltin delcogenuja aurinkopaneelin ja invertterin tueksi,
  jätin tarkotuksella herätteen kokonaan kytkemättä, että 6,5hv kiinankopiohonda kerkes käynnistyä kunnolla ennen laturin heräämistä,
  siivojen välitys siten että laturi pyöri noin kaks kertaa sen mitä mosa, tuntu aika sopivalta.
   
 3. Substitute

  Substitute Gearhead

  Korjasin itse tuohon että puhuin autokäyttöön tarkoitetuista (=12v) valodiodista.

  Sellaisen kromikehyksisen Biltema-mallisen kytkin rouvan 92 LeSabren valokytkimen merkkivalon rinnalle kun se alkuperinen oli teholtaan niin onneton.

  Ei ole kärähdellyt.
   
 4. DX

  DX Double Gearhead

  nyt et ymmärrä mitä puhut, ledi = valodiodi
  ledi kyrvähtää väärinpäin kytkiessä, sen estosuuntainen kynnysjännite on vain 4 volttia, sen ylittävällä jännitteellä ledi lyö läpi ja menee käytännössä oikosulkuun ja tuhoutuu nopeammin ku äijä ehtii sanoa oho,
  kytkindiodin estosuuntainen jännite taas voi olla tuhansia voltteja, kun taas zenerdiodissa se on haluttu


  niin teit, saithan tarkennuksestasi kiitostakin.

  sellaiseneen autokäyttöön sopivaksi jalostetuissa 12 voltin ledeissä on virranrajotin ja diodilla /diodeilla toteutettu napaisuusvahti sisäänrakennettuna,
  jos ei olisi niin palautusluukku kolisisi aika tiuhaan.
   
  Muokattu: 24.3.2017
 5. Substitute

  Substitute Gearhead

  Selvisihän tuo.
  Sorry, korjasin kirjoitustani siinä vaiheessa kun lainasit, siinä oli tuplaus ja se otsikkoviittaus ei ollut tarkoitettu lähetettäväksi, oli jäänyt siihen alkuun luonnoksesta samoin kuin se kaksinkertainen lainaus.
   
 6. DX

  DX Double Gearhead

  No nyt minäkin ymmärsin, pikkasen ihmettelinkin, nuin käy ittellekin vähän väliä.
   
 7. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Mites vag;nalaisissa on toteutettu ledit mittaristossa valoina?
   
 8. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  Siel on älylutikka sytyttelemässä merkkivaloja, ei liene järkeä käyttää silloin hehkulankalamppuja
   
 9. Morbidelli

  Morbidelli 2nd gear

  Hyvä huomio tuo laturin herääminen, ilman merkkivaloa,ilman herätettä, tarkkoja tyyppejä linjoilla:).
  Nimittäin tässä kyseisessä laturissa oli lataus ongelmaa. Parhaiten lataili kun yhdisti suoran virran herätepiuhaan. No laturi kainaloon ja korjaamolle. Joku kääkäle sieltä oli rikki, mutta saivat kuntoon edullisemmin kuin uusi laturi olisi maksanut. Samalla kyselin sitä led merkkivalo asennusta.
  Kiitokset vastauksista. Nyt kokeilen eka sillä ledillä, jos ei ala lataamaan, sit lisään rinnalle sen 2-3w hehkulampun tai sen 100 ohmin tehovastuksen.
   

Kerro tästä muillekin!