DIY muffler test, lake style headers

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Rod & Kustom.', aloittaja Ratrod34, 7.11.2013.

 1. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

  Tuli tässä väkerrettyä uudet vaimentimet rodiin, tulikohan jo liian hiljaiset no enskesänä selviää...
  Motonetistä 48mm reikäputkea ja Biltemasta moottoripyörien äänenvaimennin mattoa yksi kerros putken ympärille.
  Motonetin reikäputkessa oli vain kaksi kaistaletta ilman reikiä niin porasin lisään reikiä et on ympäri reijitetty putki ja kyllä kannatti 3 db ero.
  Eli niin sanotut absorbtio vaimentimet nämä uudet kun vanhat oli sitten vissiin refleksio kun tossa putkessa pari välilaippaa, kuvat kuitenkin kertokoon loput.
  Desibelit mittasin tyhjäkäynnillä ihan putken vierestä.

  Ilman vaimenninta 100 db
  Vanha vaimennin 95 db
  Uusi vaimennin ilman lisä reikiä ja ilman villaa 98 db
  Uusi vaimennin lisä reijillä ja ilman villaa 96 db
  Uusi vaimennin ilman lisä reikiä ja villalla 95 db
  Uusi vaimennin lisä reijillä ja villalla 92 db

  Yllättävän pehmeä ääni ja ainakin nyt hengittää pakosarjat paremmin kun on suorat vaimentimet.

  http://aijaa.com/OlMfbe

  http://aijaa.com/XwDD1q

  http://aijaa.com/w22Om5

  http://aijaa.com/bRnepB

  http://aijaa.com/DQq78p
   
 2. Herje

  Herje Gearhead

  Samanlainen visio pyöriny mielessä. Pitäs tehdä Furyyn kylkiputket ja kai sinne jotain vaimennusta tarviis laittaa. Saako tuota reikä putkee jossain 60-65mm välillä?
   
 3. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

 4. Jouni_K

  Jouni_K Gearhead

  Loistavaa työtä! Mielenkiintoisia tuloksia! Pari kysymystä: oliko vaimentajan halkaisija tuo 68mm vai 82mm? Vanha vaimentaja ei siis näkynyt läpi, vaan kaasut kierti kaikki ulkokammion kautta? Villaako ei vanhassa ollut ollenkaan?
   
 5. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

  Kiitoksia :) juu noi db lukemat oli aika yllättäviä ja tosi iso ero kun villan lisäsi putkeen.
  Näin juuri vanhoissa ei ollut villaa vaan kaasut kierteli siellä erikokoisten reikien ja esteiden kautta.
  Vaimentajan kuori on siis samaa rakennetta ton pakosarjan kanssa eli vaimentajan osuus on alkupäästä ton 68mm ja loppupäässä 82mm eli 1,2cm paksuinen villamatto mahtui hyvin tohon putkien väliseen tilaan, vaimennin putki on kahdella pultilla kiinni pakosarjassa, tästä videosta selviää toi halkaisijan kasvu 68mm -> 82mm.

  http://www.youtube.com/watch?v=5QEkCBzfsEs
   
 6. Ratrod34

  Ratrod34 3rd gear

  Hyvin oli bilteman villat kadonneet kesän aikana vaimentimista, kuskin puolella olikin havaittavissa kovempaa ääntä ja siellähän ei ollut villaa juuri mitään jäljellä, onkohan noilla väliä kummin päin laittaa kun vähän on erilainen pinta, no nyt on uudet villat laitettu samoin päin kumpaankin vaimentimeen niin katsotaan taas vuoden päästä, vielä jäi yhdet vaihtopalat.

  http://aijaa.com/9Pb9j1
   
 7. kmovat

  kmovat 1st gear

  se pelkkä villa on aika herkkä tulee ulos aikaamyöten, vois auttaa jos siinä reikäputken päällä olis ekaks teräsvillakäärö ja sit ympärillä tuota tavallista vaimennin villaa, teräsvillan vaikutuksesta ääniin ei ole kokemusta..
   
 8. jan13

  jan13 2nd gear

  Tuo teräsvilla oli muuten hyvä huomio, muistan että tuota isäkin aikanaan laitto krossipyöriin kun villoja vaihto vaimentajiin.

  Ajattelin nyt tehdä sen vaimentajan 50cm pitkänä kun sen mittasta mattoa löytyy motonetistä.

  Ja mietin samalla että vois jonkunlaisen kartio ohjurin tehdä ennen sitä vaimentajan etuseinää ettei pakokaasut törmää suoraan seinään.

  Oli muuten yllättävä huomata kun eilen käytin autoa noilla uusilla putkilla, sen kylkiputken pituus joka helman alla on, on noin 215cm. Se putki siitä etuosasta aivan tuhottoman kuuma ettei siihen voinut koskea (niinkuin pitääkin) mutta takaosa noin 15cm ennen putken päätä oli huomattavasti viileämpi ja siihen pysty koskemaan. Pakoputken pää taas oli kuuma.
   

Kerro tästä muillekin!