Dodge Caliber?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Zandmann, 16.5.2006.

 1. Cowboy

  Cowboy 1st gear

  Samaa mieltä. Harrasteautoksi en ala sitä väittämään; ainakin itsellä kun auto tulee jokapäiväiseksi käyttöautoksi.
  Mutta jostain syystä Caliber tarjoaa eri hienot fiilikset...

  :pinup:
   
 2. 2006

  2006 1st gear

  caliber tulossa

  Jep, yli 40 vuotta tullut autoiltua. Sinä aikana ostettu lukuisia uusia ja käytettyjä, ajokilometrejä kun kertyy vuosittain tolkuttomasti.

  Mulla on nyt vajaa 2 vuotta vanha Nissan Primera (toiminut kun kello) ja kun kävin huollattamassa sitä jäi siinä aikaa ja niinpä menin koeajamaan Caliberia. Leka kolahti oitis otsaan ja niin siinä sitten kävi, että kaikki mallit jota autosta on liikkeessä, tuli koeajettua.

  Auto tuli tilattua 2 kuukautta sitten mallia 2.0 cvt/sxt esp:llä. Ensi vuoden helmikuuksi luvattiin. Odotukset on kovat ja mukava lukea, että jo jonkin matkaa ajelleet ovat olleet tyytyväisiä. Tykästyin suunnattomasti automaatttiin ja ihmettelen hiukan näitä nykäisyistä puhuvia. Taitaa olla ratin ja penkin välissä ongelma. Loota nimittäin toimi mielestäni loistavasti, myös stickillä ajettuna, senpä takia tuli valittua. Ensi kerran vaimokin tykästyi johonkin autoon niin, ettei sen hankinnasta edes kunnolla keskusteltu, kun väristäkin päästtin kerralla yksimielisyyteen. 8)
   
 3. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Mä taas luin TM:n vertailutestin ja totesin, että toihan on aika huono auto, ei tollasta meille.
   
 4. 2006

  2006 1st gear

  caliber

  Sen verran kommentoin, että nämät autotestit ovat eräs näkemys asioista.
  Se on vähän niinkuin sanonta sanoo, yksi tykkää tyttärestä toinen äidistä ja kolmas ehkä molemmista.....Se on katsojan silmässä tai testaajan mielessä.

  Auto kannattaa ajaa ja muodostaa oma käsitys asiasta ja todeta vastaako käyttäjän tarpeita vai ei. Lukemalla lehdestä se ei selviä.
   
 5. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Ei kai nyt sentään TM:n absoluuttista totuutta voi asettaa kyseenalaiseksi. Auto on huono ajaa, meluisa, pieni sisätiloiltaan, hidas, pienet ikkunat ja kulmat vaikeesti arviotavia. Peilit on hyvät. Eikä takaluukun irtokaiuttimia tarvitse kukaan. :poff:
   
 6. Cadillacman2

  Cadillacman2 Gearhead

  Niinhän nuo 90-luvun Opel autot voitti aina TM-testit ja nyt ovat osoittautuneet aivan paskoiksi autoiksi vectrat ja astrat. TM:ä on aina ollu jenkki vehkeitä vastaan eikä TM lehteä edes voi käyttää mökillä huussissa, sen verran kiiltopaperia ettei sillä edes pyyhi pers....
   
 7. Cartman2000

  Cartman2000 1st gear

  [quote="Cadillacman2]eikä TM lehteä edes voi käyttää mökillä huussissa, sen verran kiiltopaperia ettei sillä edes pyyhi pers....[/quote]

  ...eikä sitä voi käyttää edes saunan uunin sytyttämiseen...
   
 8. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Törkeetä panettelua! Vuoden 1966 TM:ssä Dodge Coronetin koeajossa on monta kehua, mm ajo-ominaisuuksia pidetään hyvinä. Oli toki tietysti paljon huonoakin, mutta niinhän huonoissa autoissa tahtoo olla. :rotfl:
   
 9. buick8791

  buick8791 1st gear

  Oliko hyvät peilit?
   
 10. vipottaja

  vipottaja 1st gear

  Peilit oli huonot, oikee puoli puuttu kokonaan ja vasen oli ihan väärässä paikassa. Lisäks huonoa oli viimeistely ja "kulutusmittarin hysteerinen raksutus" mailaa annettaessa. Jo aiemmassa TM:n koeajossa huomasin, kuinka toi Caliber kulutti reippasti enemmän kun mitä myyjätaho yrittää epätoivoisesti väittää, tais olla koeajon keskikulutus yli 11 litraa sadalla? TM on virallinen totuus, eikä niitä sovi kyseenalaistaa. Tossa vertailussa olleessa ei ollut edes ajonvakausjärjestelmää, vaikka käytös ääritilanteissa oli huonoa. Sivutuuliherkkyydestä moitittiin sekä coronettia, että caliberia, että jotain perinteitäkin on säilytetty.
   
 11. buick8791

  buick8791 1st gear

  Jaha, just. Ei TM, mutta yks rekkamies istu kerran mun GM:läisessä G body- autossa ja totes, että ei noista sivupeileistä nää mitään. Hän ei pystyis noiden näkymillä peruuttamaan. Totesinpa, että en ala tähän isompiakaan ruuvaamaan, kun ei ole tarkoitus alkaa vetämään tällä täysperävaunua.

  Joo totuus on moottorilehtien testituloksissa ja virallisissa tilastoissa eikä niitä sovi kyseenalaistaa koskaan eikä missään olosuhteissa.
   
 12. Cowboy

  Cowboy 1st gear

  Korjataas hieman, jos puhutaan uusista autoista, GT-Cruiserista joutuu maksamaan kuluineen yli 40 000 eur.
  Caliberin R/T -versiota saa suomesta, 170 hp, 27 490 eur.
  300-heppaista Caliberia ei myydä vielä amerikassakaan, sellainen on tulossa 2008 vuosimallina mallinimellä srt-4.
   
 13. Cowboy

  Cowboy 1st gear

  Re: caliber

  Juurikin näin. Itse koejaoin Caliberia ennen ostopäätöstä n. 350 km.
  Tällä matkalla totesin auton olevan todella hyvä ja helppo ajaa, ainakin itse tykkäsin.
  Mitä tulee auton laiskaan suorituskykyyn, crd -mallia (ainakaan) ei mielestäni voi heikosta suorituskyvystä moittia. Ja kyllähän 2.0 cvt:kin tuntui liikkuvan ihan riittävästi. Pienemmästä bensakoneesta ei ole kokemusta.
  Ja ne pienet sisätilat, kuinka moneen saman kokoluokan (ei farkku) autoon mahtuu lastenvaunut kunnialla peräkonttiin?
   
 14. Adventurer

  Adventurer Gearhead

  No teksti ei ole minun tekstiä vaan suoraan uutisesta lainattu. Minä taasen tuon sanoman ymmärrän että tämä cross-over auton alusta ei ole mikään maastoauton alusta vaikka auto siltä voi näyttääkin, vaan alusta on lähempänä tavallisen henkilöauton alustaa. eihän se tietysti 1:1 voi sitä jo maavaransa vuoksi olla.
   
 15. neonisti

  neonisti 1st gear

  Mukavaa kuulla että täällä on muitakin jotka eivät usko sokeasti TM:n ainoaan oikeaan totuuteen. :D Itseäni on melkoisesti sylettänyt tuo autolehdistön asenne Caliberiin. Ilmeisesti se vaan on niin että ameriikasta tulee vaan sellaisia autoja jotka ovat täysiä paskoja ja joissa ei ole mitään hyvää! :poff:

  Noh onneksi itse tiedän parhaiten mikä tuntuu hyvältä! 8) Eipähän tarvii ainakaan elää massan mukana! 8)

  Omassani on kilometrejä kertynyt noin 14500 ja ensi viikolla on eka huolto edessä. Vikatilasto tähän mennessä kumisee tyhjyyttään.
   
 16. Slow

  Slow 1st gear

  Miten on teidän Caliberit toiminu? Kävin tossa koeajamassa RT:tä ja tuntui aika helvetin hyvältä ajaa! Pieni takakontti vaan hiukan kummeksuttaa...
  Onkos kenelläkään tietoa kuinka hustlariin mahtuis yhdistelmävaunut? Myyjä kyllä lupas että voin tuoda omat kärryt mukaan ja kokeilla. Mut onko mitenkään mahollista mahduttaa niitä sinne? :odroll:
   
 17. Cowboy

  Cowboy 1st gear

  Hyvin on Caliberi toiminut, erittäin tyytyväinen olen autoon ollut.
  Brion yhdistelmävaunut mahtuu konttiin juuri ja juuri, hieman pitää takapenkin selkänojaa kääntää pystympään (ei haittaa vielä istumista).
  Vaunujen lisäksi sinne ei sitten muuta mahdukaan.
   
 18. BIRDFLYER

  BIRDFLYER 3rd gear

  Mullakaan ei valittamista- 4000km ajettu. Takaronttiin vaan pehmeitä
  kasseja niin meidän kolmehenkisen perheen tavarat mahtuu hyvin. Totuttiin jo PTCruiserin aikana rontin ahtauteen. Mielestäni mukava ajaa, kitkat on toiminu ihan jees. Lämpöäkin riitti yli 20 pakkasissa. Paljon ketterämpikin kuin PT.
   
 19. Caprice5

  Caprice5 1st gear

  30 tuhatta Caliberin mittarissa ilman mitää ongelmia.. :)
   
 20. thejoppe89

  thejoppe89 1st gear

Kerro tästä muillekin!