Dodge -Kardaanin "tulpasta" ja oudosta tärinästä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Vaihteisto ja voimansiirto', aloittaja Yogi, 1.4.2007.

  1. Yogi

    Yogi Gearhead

    Kyseessä 273 V8 + TF904 (lodju 70-luvun lopusta)+ 8 3/4 -tekniikka.

    Mulla on auto tiputellut öljyä lootan ja kardaanin välistä. Hännän stefan vaihdoin juuri. Kardaanin etupään yokehan on ontto, mutta kuuluuko siitä nähdä läpi vai pitäisikö sinne kardaanin puoleiseen päähän tulla joku kumitulppa? Toiset sanoo, että pitäisi, muuten tiputtaa, mutta toisten mielestä sinne ei kuulu mitään. Miten teillä on?

    Toinen kysymys: Ihmettelin viime kesän ajoissa sitä, että tietyssä hiljaisessa vauhdissa, mutta lähinnä esim.valoissa seistessä saattoi alkaa kuulumaan tasaista huminaa ja jarrupoljin piti pientä tiheää tärinää, painoi jarrua tai ei. Alkoi vain silloin, jos vaihde oli silmässä, ei muistaakseni vapaalla. Hetken äänteli+tärisi (n.10sek) ja sitten lakkasi. Laatikko/jarrut kuitenkin toimivat normaalisti. Jarrutehostinko siellä huusi vai laatikko. Se on toistaiseksi mysteeri, sitä tapahtui satunnaisesti, kuitenkin monta kertaa kesän aikana. Onko muilla vastaavia tapauksia?
     
  2. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Yoken päässä pitäis olla metalliproppu, sellanen pakkaspropun tyyppinen. Tai oikeemmin sellanen, joka on moottorin lohkossa nokan takapäässä. Mut miks siellä ei ole sitä? Pääseeks se joukki painumaan liian syvälle, että lootan ulosmenoakseli poistaa sen propun?
     
  3. Gyrus

    Gyrus Gearhead

    juu kyllä siellä tosiaan sellainen tulppa pitäisi olla.. Itsellänikin se puuttui kun auton ostin ja kaikki öljyt mitä sinne kaatoi tuli ulos takapäästä..
     

Kerro tästä muillekin!