Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

  1. Tossa kuva 13000 km ajetuista öljyistä. Eli ei ne ihan heti mustu jos kaikki kunnossa. [​IMG]
     
  2. Pertura

    Pertura Gearhead

    Tämmöstä tänään, etsikääpä kuvasta yksi puute tuosta '99 vuotisesta autosta jonka mun faijani omistaa :rotfl:

    [​IMG]
     
  3. Swoop

    Swoop 3rd gear

    Jäi kilpi kanttariin vai? :lol: Mikäs tällä kertaa?
     
  4. Pertura

    Pertura Gearhead

    Renkaat ne tälläkin kertaa poikia harmitti. Nyt eivät tosin sakkoja antaneet, kilpien poistamisestakin keskusteltiin melko kuuluvalla äänellä. Jossain poikien omassa rekisterissä toi mun autoni taitaa olla, nytkin oli bussikaistaratsia käynnissä ja mut liputettiin sivuun vasemmalta kaistalta. Mulla alkaa kuitenkin ihan oikeasti mennä usko noiden poliisien kirjallisiin kykyihin, tällä kertaa auto tosiaan on vuosimalliltaan '99 ja faijan nimissä. Autokin on muutoskatsastettava ennen seuraavaa käyttöönottoa, milloinkohan sekin sitten mahtaa olla. Edellinen kun on 27.12.1994.

    Kai tässä täytyy alkaa tutkimaan miten noi fillarit sais leimattua, tälläkin kertaa meni toista tuntia odotellessa kun voimakaksikko ihmetteli että mitäs nyt pitäisi tehdä.
     
  5. freeride

    freeride Gearhead

    ei muuta kun tieliikennelakia tavaamaan..niin se teki se ylöjärven vesselikin ja kas 44" otteessa trafin siunauksella..
     
  6. Pertura

    Pertura Gearhead

    Jep, pitää tuossa kilpiä hakiessa kysellä leimasedältä miten noi otteelle saisi. Ilmeisesti noiden neljänelosten jälkeen on Trafi ohjeistustaan muuttanut, jännä nähdä mihin suuntaan. Seuraavaksi pitää kyllä kilvet laittaa kovan Loctiten kanssa kiinni, olis edes jotain hauskaa niiden poistossa kun sorkkaraudalla käännettäisiin
     
  7. Tanelim

    Tanelim 2nd gear

    Ei lukko päällä ainakaan luista. en sitten tiiä paljonko kone normaalisti kiertää ennenkö pitäs laatikon pykältää.. pitääpä kävässä nuuhkimassa haiseeko palaneelle. Kesällä vaihettiin öljyt vois olla jo aika vaihtaa uuet. ajelis sitten jonku aikaa ja kattos kuinka ne mustuu...
     
  8. Akimbo

    Akimbo 3rd gear

    Vie rahas jonnekin eri konttuurille jos on tietämätön leimasetä. Ei pitäis olla kyllä ongelmaa leimaamisessa, Oulussa ainakaan. Mulla ainakin on kaikki otteessa mitä autossa on ja siinä alkaa oleen jo aika paljon hilipettä. Ei tarvi edes rapakaaria jos vain viittii kerran vuodessa maalata kyljet:

    "20 §
    Roiskesuojat

    5. Erityistä roiskesuojaa ei vaadita, jos ajoneuvon korin tai lavan pohja tai muu päällirakenne tarpeellisin lisälaittein muodostaa tässä pykälässä määriteltyä vastaavan suojan roiskumista vastaan, eikä maastoautossa tai muussa erikoistarkoitukseen valmistetussa ajoneuvossa, jossa roiskesuojien käyttö oleellisesti hankaloittaa ajoneuvon käyttöä."

    Ei ole kertaakaan edes pysäytetty vaikka ne ilkeästi aina kattookin, vähän yrittäny jopa härnätäkin. Mullon tuo teksti mukana autossa jos tulee inttoa joskus. Leimasetä oli samaa mieltä, eikä vaadi määräaikaiskatastukseenkaan rapakaaria laitettavan.
    Jospa se vielä helpottuisi tuo dottivalohommakin lokakuun aikana. Ei tarttis aina puuhastella paskavalot takasin vaan leiman ajaks.
    Jos tulisin siellä etelämpänä käymään tuolla mun totsilla ni ne miliisit varmaan kivittäis hengiltä siinä tien päällä. Ne kuiten työntyy kyljistä ulos sen 10-15 senttiä
     
  9. Ck

    Ck Gearhead

    Miten roiskesuojien käyttö oleellisesti hankaloittaa ajoneuvon käyttöä :poff:

    Periaatteessa joo voi leimata isotkin renkaat otteelle mutta jos laissa lukee että "soveltuvin osin" käytetään henkilöauton rengasmääräyksiä niin ei niitä pakko oo laittaa. Ja vaikka saiskin laittaa, niin moni asema ei laita, pääsee helpommalla eikä tarvi selvitellä trafin tarkastajille mitä on tullu tehtyä
    :rotfl:
     
  10. simu_l

    simu_l Gearhead

    Ne irtoilee ja sitä mukaa jää metsään eli luonto saastuu :lol:
    Nii ja tottakai ne tekee ylimääräsiä jälkiä puustoon josta tulee kohtuuttomia kustannuksia metsän omistajalle :D
    Löytyy päteviä syitä ku alkaa oikeen miettimään 8)
     
  11. kippo86

    kippo86 1st gear

    Anyone?? :odroll:
     
  12. dustez

    dustez Gearhead

    Ei ole kertaakaan edes pysäytetty vaikka ne ilkeästi aina kattookin, vähän yrittäny jopa härnätäkin. Mullon tuo teksti mukana autossa jos tulee inttoa joskus. Leimasetä oli samaa mieltä, eikä vaadi määräaikaiskatastukseenkaan rapakaaria laitettavan.
    Jospa se vielä helpottuisi tuo dottivalohommakin lokakuun aikana. Ei tarttis aina puuhastella paskavalot takasin vaan leiman ajaks.
    Jos tulisin siellä etelämpänä käymään tuolla mun totsilla ni ne miliisit varmaan kivittäis hengiltä siinä tien päällä. Ne kuiten työntyy kyljistä ulos sen 10-15 senttiä[/quote]

    itellä ei ainakaan tulis ees mieleen ajella ilman levikkeitä johan se auto on ilman niitä vitun rumakin ja sit mutiaiset nostaa noitä kiviä mikkä lentää sit omaankin tuulilasiin ja kuralätkät tosiaan siittä kätevät ettei tarvii noita kylkiä ja ovia kitata/maalata
     
  13. Akimbo

    Akimbo 3rd gear

    Noniin noh.. Tuohan on tietenniin jokaisen oma näkemys, omaan silmään noihin saatavilla olevat kaaret + kumilirputtimet ei istu. Tulee jossain välissä laitettua jonkinnäköset kuhan vain keksis mistä tehä, foortillakin on fiksumman näköset jos niistä muokkais. Tai saahan niitä kokonaan kuitulokareita, jotka levittää aika paljon.
    Ja tuosta pykälästä niin sehän on ihan puhelahjoista kiinni tuleeko pekkaa ja penaltia. Jotku käsittää ton lauseen siten et niitten pitää haitata käyttöä, jotku siten et maastoauto on oma yksittäinen asia jossa niitä ei tarvi.
    Sotkeehan se tietenki koko auton(ja varmaan muittenki autot), painepesuri on kätevä keksintö
     
  14. crane

    crane 1st gear

    Onko siitä dot-valo säädösten muuttumisesta vielä varmaa tietoa tai aikataulua?
     
  15. Akimbo

    Akimbo 3rd gear

    Katsuri sano et 29.10 tulee päätös koskien dot-valojen hyväksymistä, mutta vuosimalleista eikä muutenkaan mistään muustakaan ollu tietoa.

    Niin juu värit pitää kuitenkin olla entiset. Ja jälkiasennusvaloissa E hyväksynnät.
     
  16. Ei toi laki tuu varmaan koskemaan kuin yli 2000 luvun autoja. Näissä vanhemmissa pitää aina olla noi vitun E valot joka kulmassa rekisterivaloja myöden. Kai toi konepellin huoltovalokin täytyy varmaan kohta vaihtaa E hyväksyttyyn taka sumariin Ja varsinkin Näissä 1996 vuotisissa. :mad:
     
  17. Akimbo

    Akimbo 3rd gear

    Ihan kuullostais siltä et jollaki nakertais E ihan jo pelkkänä kirjaimena :D
     
  18. freeride

    freeride Gearhead

    kyl se taitaa nakertaa aika monilla jenkkiautojen harrastajilla..eihä tossa dot/e-valo pelleilyssä ole järjen kanssa mitään tekemistä koskaan ollu..oranssit takavilkut ymmärrän,ne näkyy paremmin kyllä,mut muuten se on ollu pelkkää :wc: :wc: olis aika ironista,jos joku noista aivovammaisista päättäjistä jäis näitten talmupaskavalo virityksillä raiskatun auton alle sen takia,ettei näkyny kunnolla valojen takia vaikka sielä on ne vitun maailma pelastuu e-merkit. :odroll: siinä sitä vois sitten viisastella e-valojen ylivoimaisuudella..
     
  19. Pertura

    Pertura Gearhead

    Itseasiassa tossa Tattiksella on oikein hyviä leimasetiä, niillä on nämä asiat aika hyvin hallussa. Eivät tietenkään tietämättömyyttään leimaa anna ihan mille tahansa muutokselle, mutta kaikki mikä on pitänyt saada leimattua niin on myöskin leimattu.

    Tuosta renkaiden muutoskatsastuksesta kyselin, niin vielä ei ole Trafilta mitään uutta ohjeistusta tullut. Eli vieläkään ei onnistu ihan tosta noin vaan fillareiden leimaus. Mutta maanantai-aamuna käyn laput hakemassa takaisin niin pitää siinä yhteydessä vielä ihmetellä mitä olisi renkaiden kanssa tehtävissä, vai onko tässä vaan jatkettava kissa-hiiri-leikkiä lainvartijoiden kanssa.

    Jotenkin tuosta koko hommasta jäi taas niin turhan pelleilyn maku suuhun. Sillä aikaa kun poliisit lakikirjojaan tutkiskelivat, ajoi varmaan toistakymmentä autoa pysähtymättä ohi suojatien eteen pysähtyneestä autosta. Kyllä siinä taas liikenneturvallisuutta parannettiin oikeasta kohdasta :rotfl:
     
  20. freeride

    freeride Gearhead

    vitun trafi ei ole yhtäkuin laki..vaadi niitä näyttään tieliikennelaista kohta,joka kieltää noi renkaat n2g ajoneuvossa.ja perusteeksi ei käy mitkään ha tai pa säännöt tai se että ne on vaan huvikseen päättäny,että joo näitä sääntöjä sovelletaan n2g luokkaankin.vitut se mikään laki ole eikä näin ollen päde.kysy siltä ylöjärven sälliltä tarkemmin,miten ja missä homma hoitu.
    http://forums.offipalsta.com/showthread.php?t=85336
     

Kerro tästä muillekin!