Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

  1. Karppaj

    Karppaj 3rd gear

    Olisko "korjattu" sitä, kun näitä korottaa vakio trackbarin kanssa niin etuakseli siirtyy vähän vasemmalle?
     
    Muokattu: 11.6.2017
    Hoovee tykkää tästä.
  2. Rannis

    Rannis 3rd gear

    Onkohan mun raptori nyt menossa rikki? Eilen oli polttoainepaineet ihan ok, pikkasen yli 3bari ja tänään ku hyppösin autoon niin ei oo ku 1.5bar. auto kyllä toimii hyvin eikä ne siitä 1.5 kauheasti tipu edes täyskaasulla. Uskaltaako autolla ajaa 150km että sais sen kotiin?

    Pieni update. Kokeilin mekaanisella mittarilla ja paineet ok. Eli autometerin mittari tai anturi rikki.
     
    Muokattu: 11.6.2017
  3. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    TOT (Totally Of Topic)
    https://goo.gl/photos/Kh9kJFUKEBo3Thn4A
    Toivottavasti linkki toimii.. Täällä kun on näitä dieselheadejä enemmänkin niin tämmönen trivial. Esikammiodiesel-fiat 415. Osaako joku selittää miksi pakopuoli on noin tukossa? Suuttimet, venttiilit, männänrenkaat? Ominaisuus? Poistakaa sitten tää viesti jos ei oo sovelias tänne :D Aattelin ku jos Cummituksen kans kävis joskus sama nii tietäis missä mättää.

    Kansi on huollossa
     
  4. Rannis

    Rannis 3rd gear

    En tiedä onko sama vika mutta yhessä david brown d25 missä vaihdoin kansitiivisteen niin oli yks sylinteri samannäkönen myös pakosarja samasta sylinterista todella paskanen. Taavitissa oli kansitiiviste menny ja pääsi jäähyneste sylinteriin.
     
  5. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Aha? No sitte se sopis kuvaan. Äijä laitto sisätilankennon muttei hanaa ja kone lämpeni kesällä aina ylälämmöille. Nyt se äijä on jo menny etten voi edes vetää nenästä. Vesipumppu veti vedet pihalle ja kone kuumeni lisää joten laitoin laitteen latoon odottamaan vuoroaan.

    Itseasiassa oon miettinyt että sama voi käydä myös dodgen kanssa. Siinähän myös kiertää kuuma, jäähtymätön vesi takaisin koneen alapuolelle (ainakin 2gen) Eli ois hyvä olla käännettävä hana. Mutta miten sitte lie, en oo juurikaan kuullut että näissä sellaista ongelmaa esiintyis..
     
  6. Ranee

    Ranee Gearhead

    Eikös ramissa ole hana, sulkee kiertoa kun valitsee ilmastointia päälle.

    Edittinä. Ja eikös paluu lämmityslaitteelta ole samassa haarassa tomaatin ja moottorin lämmönvaihtimien kanssa? Niistä voi riittää lämpöä enemmänkin.
     
    Muokattu: 13.6.2017
  7. tappokinnas

    tappokinnas Gearhead

    Käytin ramiskan ilmastointihuollossa ja nyt puhaltelee kylmää kivasti.

    44g oli vaan kylmäainetta eli vuotelee varmaan x nopeudella pois.

    Nyt huomasin että kun sammuttaa niin konehuoneesta kuuluu suhina vähän aikaa. Onko vaan normaalia paineentasausta tai jotain?
     
  8. Ck

    Ck Gearhead

    Ei oo hanaa
     
  9. Ck

    Ck Gearhead

    Suhina normaalia.
     
  10. Ck

    Ck Gearhead

    Shifteri irti ulkopuolelta ja koneiston kymmenen pulttia auki. Sitte takapyörät kannattaa melkein nostaa ilmaan, mukavemmin lähtee se parkkilukon tanko pois hännästä kun pyöräyttää vähän kardaania.

    Accumulaattori tippuu syliin ja joko 1,2 tai ei yhtään jousta. Yleensä vain accumulaattorin ja koneiston välissä iso jousi.

    Samalla kun aukoo niin kannattaa säätää ainakin etummainen panta. Takimmaisen asetus ei käytännössä koskaan muutu,
     
  11. Ranee

    Ranee Gearhead

    OK, muistin väärin sitten.
    Power Ramissa on ja ainakin max ac ja off asennoissa sulkee linjan.
    Muistelin vaan että kakkoskopassa ois ollu sama järjestelmä.
     
  12. simu_l

    simu_l Gearhead

    Tuommosta esiintyy vapaasti hengittävissä koneissa joita käytetään paljon tyhjäkäynnillä ja ajetaan muutenkin kevyesti, karstaa vaan kertyy jos sitä ei ikinä revitellä irti. Voi olla myös m.renkaat jumissa johtuen em. asioista.
    Turbodieselissä en ole törmännyt tuollaiseen, mutta useammassa vaparissa ja ainoa yhteinen tekijä ollut liian kevyt käyttö.
    Eräs sähkövirman hiluxi joka oli työmiesten ajossa tuli remppaan kun ei vetänyt enään, pakoaukot oli kutistunut pikkusormen mentäviksi. Käyttö oli sitä että aamulla käyntiin ja illalla sammutettu, ajoa ehkä 100km tuona aikana.

    Cumminssissa tätä ei pääse käymään koska Cummins on antanut ohjeen että maks 10min tyhjäkäynti ;)
     
  13. Rannis

    Rannis 3rd gear

    Totta toikin, toi david seisoi 5-6v samalla paikalla ja sillä pilkottiin puita eikä silloin kauheasti kierrokset nouse.
     
  14. jadke

    jadke 1st gear

    No tuolla ny ei oo rwmontin jälkeen ajettu ku reipas 1000mailia mut epäälen jot olis paskaa menny joka paikkaan ku oli turbiinin lukko paloona ollu jo uures turbiinis ja tukki jo ennenmmin yhden suorattimen.
     
  15. Swoop

    Swoop 3rd gear

    Tuli käytettyä kosla Vantaalla Alltradella mittariston korjauksessa. Pimeni matkamittarin näyttö. Reilun vuoden se onkin vilkutellu enemmän ja vähemmän. Ti aamuna vein ysiksi laitteet pajalle ja tänään 11.00 tuli puhelu että saapi noutaa. Vein siis koko auton kun näin oli toivomus. 254.20€ tuli maksamaan kaikkineen ja vuoden/25tkm takuu. Voin suositella jos jollain vastaavia ongelmia. Nopeampaa ja halvempaa kun uuden/käytetyn etsiminen.
     
  16. juskili

    juskili 1st gear

    Moi. Mistäs porukat on ostanu tuulenohjaimia vm 2008 ramiin etu ja taka oviin?
     
  17. Rannis

    Rannis 3rd gear

  18. Nobody

    Nobody 1st gear

    Savu ongelmaa edelleen, pyöritin ruuvin tulpan alta niin auki kun voi ja kiristin jousen tähipyörällä niin tiukalle ku meni ja ei mitään vaikutusta savustukseen eikä tehoihin. Eli pitääkö nyt katella vakio fuel Plate ja mistä niitä saa tai Oisko jollain ylimäärästä?
     
  19. simu_l

    simu_l Gearhead

    Melkee kyllä kehtaisin väittää että nyt on joku sulla pielessä, koska jos afc jousi on tiukalla niin eihän se syöttökäpälä pääse edes vastaamaan fuel plateen ennekuin on ahtopainetta.
    [​IMG]
     
  20. Karppaj

    Karppaj 3rd gear

    Onko fuel plate jo aivan takana? Afc:ltä ahtopaineen ohjausputki irti = syöttö ei kasva vaikka ahtopaine nousee. Ainakin vakiopumpulla noi rajoittaa syöttöä reilusti. Vai onko sulla isoilla 13mm elementeillä oleva syöttöpumppu siellä?
     

Kerro tästä muillekin!