1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästekäyttömme. Lue lisää.

Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

 1. korpsela

  korpsela 1st gear

  Onko kenelläkään tietoa mistä sais oulun seudulla todistuksen raj. toiminnasta katastukseen? Raskonelta sanottiin eioota. Toisekseen onko tietoa mistä löytyis testeriä Oulun seudulta jolla pääsis ajotietokoneeseen kiinni 2004/05 ramiin?
   
 2. NoSmokeNoPower

  NoSmokeNoPower 2nd gear

  Pitäis kyllä rittää koeajolla ja navigaattorilla testattu
   
 3. simu_l

  simu_l 3rd gear

  Konttorilla tuumasivat aikoinaan sorakuorkkia katastaessa että katsastus viranomainen ei saa tahtoisesti ajaa ylinopeutta ja tällä verukkeella koe ajamalla rajoittimen testaaminen on "laitonta".
   
 4. NoSmokeNoPower

  NoSmokeNoPower 2nd gear

  Joo varmaankin näin voi olla mutta monilla korjaamoilla on luvat tarkastaa vanhojenkin autojen rajottimia ja tälläisessä korjaamossa on oma rajotin testattu jo viitisen kertaa ja joka kerta on todistus kelvannut katsastuksessa, vaikka ollut maininta että testattu koeajamalla
   
 5. Nobody

  Nobody 1st gear

  Taa tuli ongelmia. -94 automaatti ram. Pelasi ku ajatus ja ajelin 80, sitte alko luistaminen ja hetken päästä loppu veto. Nyt ei holttaa kepistä mitään. Ei pakille eikä eteen. Öljyä on lootassa. Laatikko pois suosiolla vai onko mitä kokeilla ensin? Eikä mitään sivu äänia tai muita oireita ennenku vika tuli.
   
 6. Nimimerkki

  Nimimerkki 1st gear

  Kyllä on alkuperäinen, ainakin Moparin merkki löytyy syyläristä. Hana näyttää ainakin presiis samanlaiselta kuin tuon osanumeron hana. Jos viitsit mitata o-renkaan, ni olisin kiitollinen, Missä hinnoissa on muuten koko hana?
   
 7. juha70

  juha70 3rd gear

  A1-Autovärillä Kempeleessä..........
   
 8. Neula

  Neula 1st gear

  Mistä tosta 02vm 24tappisesta löytyy cumminssin pistoke, että saa insaitin kiinni ja vikakoodit luettua.
  E:, vastaan itelleni :"the J1939 datalink located at the left front of the engine, near the vacuum pump."
   
  Muokattu: 14.7.2017
 9. korpsela

  korpsela 1st gear

  Ei onnistu ku vanhempiin. Oottelevat uuempaa testeriä jenkeistä kuulemma...
   
 10. kompassi

  kompassi 1st gear

  Laskeeko öljynpinta kun laitat käymään?
   
 11. Nobody

  Nobody 1st gear

  En oo kattonu, pitää tarkistaa. Kokeilin ku oli 10 tuntia seisonu eli jäähtynyt ni pelaa normaalisti ~1km, sitte alko Luisto.
  Laitoin p,lle ja taas ei holttaa mitään vaihdetta. Oisko vaan turbiini menny vai voiko jopa sähkövika olla? Kellään turbiinia myydä?
  Öljyt punaiset eikä yhtään käryn hajua. Miten tuon TPS anturin toiminna testaa.
   
 12. smgt

  smgt 2nd gear

  ei maha turbiinissa olla semmosta vikaa että lämmetessään ei vetäis ollenkaa.
  öljyt pitää kattoa lämpimästä laatikosta, käynnissä ja muistaakseni N asennolla.
  melkeen kannattas ottaa öljypohja pois ja kattoa mitä sieltä löytyy. eihän imase suodatinta tukkoon vähä aikaa käydessä tai jotain kun halvaantuu?
   
 13. Nobody

  Nobody 1st gear

  Kaikki semmonen käyny itelläki mielessä, ja pohja auki ku vaa sen verran kerkeis.voisko kuitenki lämpö tai Kaasuasennon anturi sotkea kuin totaalisesti?
   
 14. smgt

  smgt 2nd gear

  Ei voi. Ykkösestä kolmoseen vaihteet toimii täysin mekkaanisesti. Ylivaihe ja lukko toimii sähkön ohjauksella.
   
 15. Nobody

  Nobody 1st gear

  Eli koko boksi todennäköisesti pasana, ja jos ei turbiinin oireet passaa.eli TPS is kö vaikuttaa vaan yli vaihteeseen ja turbiini lukkoon. Manuaalin vielä ite levittää mutta automaatin jos menee pura ni varmaa isompi vahinko sattuu.Tympäsee ku tykkää tomaatista mutta heti ku hämminkiä ni sormi suussa, näin muissaki vehkeissä.
   
 16. JAMANT

  JAMANT Gearhead

  Tarkistan huomenna mitan ja hinnan...
   
 17. simu_l

  simu_l 3rd gear

  Jos manuaali askin osaat purkaa ja kasata niin saat kyllä automaatinkin tehtyä, välykset ja momentit vaan tietoon jostain (korjauskirja?) niin onnistuu. Ite oon muutaman tehny kumpaakin ja melkee voisin automaattia pitää helpompana.
   
 18. tsipi

  tsipi 2nd gear

  Onhan siinä 47 laatikossa testiportit, jos halajaa linjapaineita tsekkailla. Vähän kuulostais siltä ettei siellä linja paineet pysy ku öljy lämmetessään notkistuu? Tosi raju sisäinen vuoto?
   
 19. Ahto_paine

  Ahto_paine 1st gear

  Mistä nopeiten 3500 -96 manuaalin vaihteiston tukikumi?
   
  Muokattu: 17.7.2017
 20. musta pässi

  musta pässi 2nd gear

  Yhden 727 kokemuksella arvelen että kyllä siinä prässiäkin tarvitaan jos helat vaihtaa. Ainakin minä tarvitsin. Muutenhan lukkiutuvaa turbiinia ja ylivaihdetta lukuunottamatta on vissiin yhtäläisyyttä 727=47rh/re lootissa. Siihen ylivaihteen purkamiseen ja kasaamiseen kai tarvitsee ainakin kun voima on muistaakseni 400kg millä puristetaan ennen lukkorenkaan irroitusta ja kasausta vaikka ne sitten helat hakkaisikin irti ja uudet takaisin samoin. Tietysti jos pelkät kitkat ja rautalevyt tiivisteineen vaihtaa niin eri juttu.
   

Kerro tästä muillekin!