Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

  1. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Minkähän takia ne sanoo noita 47re laatikoita heikoksi? Itellä kun alkaa olla olla luiston ensioireita 218tml ajettuna, niin jos -01 alkaen on ollut 820nm vääntöä niin eikö se ole jo ihan hyvin kestänyt? Itellä meni puurot ja vellit ensin vähän sekaisin noissa väännöissä kun ne oli ilmoitettu lb/ft yksikössä.
     
  2. tsipi

    tsipi Gearhead

    Eipä se taida olla niin "heikko" cumminsista saa vaan liian helposti liian paljon vääntöä. Onhan 48re:hen päivitetty sisuskaluja kestävämmiksi.

    Jostain foorumilta luin, että joku laatikoita työkseen tekevä olisi sanonut olevansa työtön jos ihmiset vaihtaisivat vaan vaihteistoöljyt ajallaan...
     
  3. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Kaveri noita on laittanut kaiken merkkisiä. Nauroi kun ihmiset puhuvat hänelle että laatikon öljyt on "lifetime" ei tartte vaihtaa....

    Se kerran korjas ja vahvisti lisää yhtä Ramin goerendin tekemää laatikkoa ja sanoi ettei siinäkään kaikki osat ollu vahvoja. No ei sekään sitte kuulemma niitä vääntöjä ollu kestäny taaskaan vaan levis taas.
     
  4. jarkkoo

    jarkkoo 1st gear

    -94 rämistin ja etupyörän laakeri, mistä nopeesti järkihintaan? 4WD siis, 4-pulttinen se navan laippa. Rockautosta toki saa muttei viittis paria viikkoa seisottaa tallissa.
     
  5. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Jospa katot samalla sivulla olevat muutaman aiemman kommentin.
     
    Dadda tykkää tästä.
  6. Cervatore

    Cervatore 1st gear

    Moro

    Ongelma - Airbag valo palaa. Auto on -06 2500 Ram. Edge CTS kiinni.
    Tähän mennessä roplattu penkkien johtoja ja ohjauspylvään johtoja. Ollut miinusnavat irti kerran jos toisenkin. Ongelma pysyy. En ole alkanut rattia purkamaan vielä.
    Ongelma ilmeni jokunen viikko takaperin hiekkatietä täristellessä, n.30km matkalla valo syttyi ja sammui ensin muutaman kerran ja sitten jäi päälle, päättelin päissäni että liitinvika tai jotain vastaavaa. Edge ei näe mitään vikakoodia mutta sehän ei taida päästä moottorinohjausta syvemmälle (?).
    Onko kellään harrastelijoilla kymenlaakson alueella tai jossakin täällä hienostuneempia laitteita jolla voisi nähdä mihin vika osoittuu vai voiko tätä etes läppäriltä nähdä ?
    Tai pätevää sähkäriä :)
    Alkaa turhauttamaan että voisin jo pientä korvausta tarjota avusta asiassa.
     
  7. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Ei siihen vikaan pääse kiinnni ilman testeriä, joka osaa lukea ACM:ää (Airbag Control Module). Just korjasin Voyagerin vastaavan vian ja ei olis löytyny ilman testeriä, samaten pihalla seisoo -98 Grand Cherokee, joka odottaa uutta ACM:ää, vanha kun on viallinen... Jos ei apuja muualta löydy ja matka Espooseen ei pelota, niin....
     
    Saetkae tykkää tästä.
  8. jarkkoo

    jarkkoo 1st gear

    Typerä minä, en huomannut tuota kun kiireessä viestin kirjoitin, kiitos ja anteeksi. Southwestiltä löytyi laakeri hyllystä, nyt on sitten se iso hylsy vielä hakusessa, tuntuu 43mm olevan erikoinen koko. Uskaltaako kysyä vinkkejä mistä moisen pk-seudulta löytäisi ns hyllystä?
     
  9. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Tuot 50 euron setelin pantiksi, saat lainaksi, setelin saat takaisin kun palautat hylsyn... 3/4" vääntiöllä mun hylsy...
     
  10. jarkkoo

    jarkkoo 1st gear

    Saatanpa tulla huomenna käymään, kymmenestä eteenpäinkö olet paikalla?
     
  11. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Joo, mutta varmuudella vain klo 13.00 asti. Lomalle suuntaan... Tiistaina takasin töihin... Eli jos haet huomenna, niin palautus tiistaina tai sen jälkeen, eli ei kiire :odwink::odwink::odwink:
     
  12. jarkkoo

    jarkkoo 1st gear

    Oolrait, mä tuun käymään :) Kiitos(taas kerran)!
     
    JAMANT tykkää tästä.
  13. Cervatore

    Cervatore 1st gear

    Kun kiire ois kova ja herra lähdössä lomille niin onkohan vinkata muita tekijöitä kellä testeriä tai ammattitaitoa riittäisi ?
    P.S. Olin taas 3 tuntia räpläämässä johtoja kajuutassa..
     
  14. S.L

    S.L Double Gearhead

    Samaa kautta olisi löytynyt kuin se laakerikin, Kamasa ainakin tekee tuollaista.
     
  15. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Jarkkoo kävi hakemassa multa jo, homma hoidossa, toivottavasti :rotfl::rotfl: . Ja yhden kerran tarvetta varten ei välttämättä kannata ostaa omaa...
     
  16. jarkkoo

    jarkkoo 1st gear

    Juu hylsy haettu ja laakeri vaihdettu eli tötterö ajossa taas :) Kiitos siis JAMANT ja hyvää lomaa vielä kertaalleen! Oli itse asiassa yllättävänkin helppo homma ensikertalaiselle, jossain välissä uusi kierros ja ristikot sekä levyt vaihtaen.

    Transgon ja pari Sonnaxin pakettia odottelee pöydällä, sekä "uusi", toivottavasti suorempi, öljypohja myös, eli eikun laskemaan öljyt pois ja ihmettelemään rasian sielunelämää.

    Laakeriasiaa vielä, taka-akselin laakerien säätöä varten ilmeisesti tarvitaan oma työkalunsa? Löytyykö moista kätevästi vai onko tilattava ison lammikon takaa?
     
  17. Ranee

    Ranee Gearhead

    Onkos sulla sellainen neljän väkäsen mutteri vai iso kuusiokanta?
    On tullut tehtyä itse avaimia ensin mainittuun, hitsi pitää toki olla eikä sorvistakaan haittaa ole.
     
  18. jarkkoo

    jarkkoo 1st gear

    Pakko myöntää, etten tiedä, en ole vielä kurkannut.

    Rasian sain tänään takas nippuun, olihan kokemus.
     
  19. Karppaj

    Karppaj 3rd gear

    Multa löytyy iso kuusikulmainen hylsy taka-akselin laakerien säätämiseen. 3/4" vääntiöllä on tämäkin hylsy. Keski-uudeltamaalta.. Samat lainaehdot, kun Jamantilla.
     
  20. Nimimerkki

    Nimimerkki 1st gear

    Ei pk-seudulta, mutta jos Kuopion alueella jollakulla puute 43mm hylsystä kannattaa käydä Roppolalta. Pari jäi hyllyyn eikä ollut hinnalla pilattu. Uusia ei kuulemma tule...
     

Kerro tästä muillekin!