Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

  1. jani5721

    jani5721 1st gear

    Ja laatikon öljyt hyvän väriset. Kevyt kissankusen haju.
     
  2. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Mulla lähtee kertalaakista käyntiin -95 12valve. Yleensä riittää joku 1/3-osa pedaalia, kylmänä saa tietty aluksi pelata hetken mutta sen jälkeen menee ihan omillaan jossei kova pakkanen ole. Se oliskin sitten jos syöttöpumppu on kaput, siihen meneeki jo taas tonni ehkä pari :D

    Kuinkas kun mulla lukee otteessa ominaispaino 3100kg? Sillon tehtaan gvwr:n mukaan kantavuus on tehtaan ilmottamaa pienempi eli se alle tonni.. onkohan mun omaan tullut joku gämmi ensirekisteröinnissä..? Oon sitä jo kauan ihmetellyt kun ei vastaa tehtaan arvoja.. omien saamieni chryslerin tietojen mukaan 2500 -95 4x4 Cummins payload on 2540lb eli 1150kg. Onko ne perkele jossain puntaroineet sen vaihtopyörät lavalla..? Eikai kaksi samaa autoa voi painaa liki 200 kiloa erilailla?

    3500 on tosiaan 4410lb/1997kg, toki puntari muuttaa sitä ainakin pienemmäksi, eikai suuremmaksi voikaan mennä?
     
    Muokattu: 14.11.2017
  3. kiljunen

    kiljunen 2nd gear

    Omas jos laittaa kaasun puoleen väliin on auto tovin mustan savun ympäröimä
    Oliko se siinä etupalkin takana oleva noin 20mm putki joka osoittaa suoraan alaspäin? Siinä pitäisi olla huohotusputki.
     
  4. jani5721

    jani5721 1st gear

    Ei. Saman suojapellin alta missä suutinputket oli lähti alas. Loppu öljypohjan yläreunan kohalle missä tulppaus. Saman kokosta metalliputkee eli jotain 8mm tai vastaavaa. Päässä joku kumitulppa klemmarilla kiinni eli matala paine... Paluu?
     
  5. Rannis

    Rannis 3rd gear

    Hukkaportin ohjaus tulpattu.
     
  6. Swoop

    Swoop 3rd gear

    Noniiiiiin kysellääs taas.

    Ongelma:
    Kajuutta ei lämpene kunnolla.
    Nyt vasta parina päivä huomannu ettei oikeen tule hiki vaikka auto normilämmöissä ja säätimestä lämmöt täysillä. Ennen on jossain vaiheessa joutunut kääntämään pienemmälle.

    Vika kohteita tässä mietiskelin että jäähdytysnesteen vähyys, lämppärinsäätimen läpät rikki tai kenno tukossa.

    Onkos kukaan näihin 3gen vehkeisiin vaihtanut vielä tota kennoa? Vaihtuuko samalla tavalla kun 2gen?
    Jäähyjärjestelmän paisari on kylmänä ylä ja ala merkkien puoli välissä, ehkä vähän alle. Onko hyvä noin vai kuuluuko olla kylmänä ylämerkissä vai kuinka?

    Entä noita läppiä onko joku joutunut vaihtamaan? Nehän on näissä kyllä tyyppivika että rikkoutuvat koska suunniteltu päin vittua.

    Et semmoisia :D
     
  7. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Lähtökohtaisesti yleisohjeena on kymmeniä vuosia käytetty kaikissa että kylmänä alamerkissä minimi ja lämpöisenä ylä max. Yleensä jos merkkien välissä on niin ok.

    Jos ei kenno vuoda niin miksi vaihtaa? Järjestelmä tyhjäksi, puhdistusaine sisään ja vesi ja ajamaan. Tarvittaessa toistetaan kunnes kiertää kunnolla ja lämpiää. Jotkut on käyttäny ruokasoodaakin ja itsekin kerran sitä laittanu syylariin.

    Läppäviasta en osaa sanoa mitään.

    Kokeile vielä pintalämpötilamittarilla onko lämpö sama kuin mitä oma mittari näyttää. Euroautoissa on ollut joskus lämmöt normaalissa mutta todellinen lämpö vain alle 70 astetta. Sillä ei lämpiä kuin omistajan hermot.
     
  8. Swoop

    Swoop 3rd gear

    Sen verran päivitystä kun päässyt tutkailemaan ja ajamaan että koneen lämpöjen ollessa normaali, puhaltaa lämppäri viileää ilmaa vaikka säädin täysillä. Kylmälle kääntäessä viilenee entisestään mutta kun kääntää takaisin täysille niin sitten tulee vähän reilu käden lämpöistä. Auton kun sammuttaa niin sama juttu alusta. Eli vaikuttanee pitkälti läppävialle. Akselin murtunut tai jotain vastaavaa mikä on hyvinkin yleistä.

    Jäähynestettä pikkasen lisäsin ilman muutosta, tai jos olikin niin hyvin pieni. Kennon letkut ovat kädellä kokeillen yhtä lämpimät kun esim ylävesiletku. Toinen aavistuksen viileämpi ja näin sen kai kuuluu ollakin....?
     
  9. Rannis

    Rannis 3rd gear

    Joo kyl toinen pikkasen viilempi pitäis olla jos jotain lämpöä sinne hyttiin siirtyy kennosta.

    Ootko kokeillu jos johonkin tulee kuumaa, jaloilla, lasille? Eikai ne kaikki läpät oo voinnu samaanaika mennä rikki.

    Laserlämpömittarilla näkis hyvin missä tulee lämmintä ja missä ei, ja sillä voi kans kattoo kuinka lämmintä nestettä menee kennolle.

    Löytyykö gen3sesta joku bypass ventiili kennolle?
     
  10. hzemax

    hzemax Double Gearhead

  11. Swoop

    Swoop 3rd gear

    No lasille, jaloille ja naamaan tulee saman lämpöstä tavaraa. Kun mulle nyt ei oo vieläkään ihan selvää että mikä läppä ohjaa mitäkin vai ohjaako useampaakin kanavaa saman aikaisesti.

    Sehän mulla jäi tossa alunperinkin mainitsematta että tää on aina ollu samalainen kun tää on mulla ollu (6v) että toi lämmönsäädin ton toiminu niin että ääripäät toimii niinkun kuuluukin mut keskialue on vähän mitä on. Eli jos käännät kuumalta viileämmälle niin ei tapahdu juurikaan mitään ja jos kylmältä lämpösemmälle niin sama juttu. Sen kanssa on tullu yleensä pelailtua niin että kääntää vähän reilummin esim lämpöselle ja sit viileemmälle ni voi löytyä sellanen hyvä lämpö. Et kun toi on aina ollu vähän tollanen ni josko se nyt olis lopullisesti levinnyt. No v.loppuna pääsee enemmän purkamaan kun pääsee päivällä tekemään. Meinaa olla illat turhan lyhyitä.
     
  12. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Yksi (tai jos on säädöt erikseen vasen/oikea, niin sitten kaksi) läppä ohjaa lämmön määrää ja muut läpät ohjaa, minne suunnataan.
     
  13. Swoop

    Swoop 3rd gear

    Joo, tähän lopputulokseen mäkin alan vähitellen tulla et se kennon päällä oleva läppä jotenkin kiukkuaa. Tässä tosiaan vai yksi säätö. Tuon yllä olevan videon perusteella näyttäis olevan aika savotta saada korjattua. Onneks joutuu tehdä pihalla ja vaihteeks taas omakin kunto on mitä on.:(
     
  14. 66monaco

    66monaco Gearhead

    onks kukaa pelannu toimimattoman taka abs:n (rwal) kanssa? mielenkiinnosta repesin kattomaan kun multa poistettu sen merkkivalo. lykääsin valon kiinni ja luin siitä "vikakoodin" se vilkutti 7 kertaa millä tuli korjauskirjan mukaan moinen vika: "7= electronic control module fuse pellet open, isolation output missing, or valve wiring shorted to ground." mistäs moista ettimään? johdot mittasin tuolta valvelta boxille, ei ollu maissa, yhteys ok....
     
  15. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Cumminski ja 66monaco tykkäävät tästä.
  16. Joonnaz

    Joonnaz 1st gear

    Tuossa aikasemmin oli videonpätkiä kiihyttelyistä, tässä vielä kaverin 47re suncoastin vermeillä

     
    Saetkae tykkää tästä.
  17. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Jotain määki tiedän tosta systeemistä mutta taas tuli uutta, ja vielä suomeksi:cool: omassa myös palaa tuo brake-valo, selvisi myöhemmin että joku pölliny toisen abs-anturin edestä. Eikä meinaan löydy enää kovin helposti.. eikä halvalla :mad:
     
  18. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Hauskinta on se että googleen kun laitoin rwal ja vianetsintä tuo oli ekoja halutuloksia. Ei siis aina kannata lähteä perse edellä puuhun vaan kerrankin mennä helpoimman kautta.
     
  19. 66monaco

    66monaco Gearhead

    rwal vena tai ecussa kait jotain mitä ny äkkisiltää kattelin...rwal venttiiliä ei oikein taho mistää löytyä ja ei kait oo purettavissa. boxista kait voi sisältä yrittää kattoo ton fuse pelletin... noo ei oo tän päivän juttu mutta kiva ois saada toimii. perä meinaa kyllä joskus tulla sivulle lukkojarrutuksessa liukkaalla...
     
  20. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Joo toi on varsinkin äkkijarrutuksessa todella perseestä, oon kerran kokenut. Onneksi puuyhdistelmän kuski hoksas että nyt ei kaks kuormuria mahdu samaan väliin :D
     

Kerro tästä muillekin!