Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

  1. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Sekö ei sitten ole linkin kuvassa etummainen se lähtö ja takimmainen paluu? Ainakin nuolet niin siinä näyttää ja muistin mukaan myös in real life. Käytin vaan ”paine” termiä kun kysyjäkin käytti. Ehkä olisi pitänyt kysyjää oikaista heti?

    Ps. Toisaalta ei se kysyjäkään ihan väärässä ollu ku puhu paineesta ku fysiikan lakien mukaan ei virtausta voi tapahtua ilman painetta ellei ole kyseessä ole alamäkeen tapahtuvaa. Toisaalta mä mitään mistään tiärä. Tai no on yks asia jossa voi kutsua senseiksi eli mestariksi mutta se on toinen tarina......
     
    Muokattu: 29.4.2018
  2. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Vappurieha menossa? ;) En tarkottanu mollata, olit ihan oikeen kuvan laittanu. Vakiossa noi linjat ny sit on (ainakin 2gen) erilailla eli lootalta lähtee sille lämmönvaihtopötkylälle josta linja jäähdytinkennolle nokalle, josta sit linja takaisin lootaan. Se paluu on samalla lootan takaosan ja OD:n voitelu. Näitä on toki voitu muuttaa myöhemmin miten vain..

    Tuosta kokohuuhtelusta tuntuu olevan kahta, toiset tykkää toiset ei. Siis joillakin ois loota hajonnut sen huuhtelun jälkeen, mutta huuhtelijat sanoo että sitte on lootassa jo jotain pahasti rikki muutenki. Käytetystä on paha sanoa ennenku se on avattu. Ite näen sen hyvänä ratkaisuna koska normi öljynvaihdossa sinne tosiaan jää muutama litra vanhaa turbiiniin. Mut ehkä ne vanhat tiivisteet ei vaan oikeen kestä sitä huuhtelua, en tiedä. Monesti vanhemmissa käytetään lootan omaa pumppua jollon loota ei tavallaan edes näe että öljy jonnekkin katoaa, siis niin kauan kun jaksetaan kaataa ylhäältä uutta. Ja kallistahan se atf tietty on.
     
  3. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    ”Vappurieha menossa? ;) En tarkottanu mollata, olit ihan oikeen kuvan laittanu.”

    Ei, se vaan laukaisi harmituksen jonka kohteeksi valitettavasti jouduit. Usein olemme olleet samaa mieltä ja mikä yllättävää, vieläpä samasta asiasta.;)

    Nii se harmitusasia, on muuten ruvennu ärsyttämään sellainen että joku kysyy tai selittää jotain minkä joku toinen on just selittäny. Voisko vaikka edellisen lukee ennen kuin vastaa. Tietysti tälläkin palstalla jos joku on vastannut 10 vuotta sitten johonkin asiaan mikä mieltäni vaivaa niin en tasan eti sitä sieltä vaan kysyn just nyt. Yleensä kyllä etsin tietoa netistä ja usein löydänkin sen sieltä ameriikan sivuilta. Täältä kysyessä on useinkin sen verran viivettä että tällänen hätänen kaveri ei jaksa pitkin ootella.

    Ps. Kannattas turbiinia korjauttaessa sanoo että paa nyt hyvä mies siihen öljynvaihtoa varten poistoroppu. Ite en tajunnu sanoa.:(
     
  4. Öövini

    Öövini Gearhead

    Mikähän ramiin (hemi) iski kun bensapumpulle ei tule virtaa? Rele kyllä naksahtaa ja sulakkeelle tulee virta kun virrat kääntää, mutta pumppu ei sano mitään. Neljä johtoa sinne taisi tulla, mistähän kaikkialta?
     
  5. Catano

    Catano 1st gear

    Tänä kesänä ois tarkotus hommaa ramiin carli suspensionin alustasetti mutta kuka toimittaa halvimmalla jenkeistä kampetta ?
     
  6. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Se on kato musta pässi että mitä useampi sanoo saman asian samalla tavalla sitä paremmin saat rookie-tyypin uskomaan, vaik olis porukka väärässäkin :D
     
    Räbinä tykkää tästä.
  7. Vemani

    Vemani 1st gear

    olipas mukava lukea mielipiteitä:poff: taidan vaihtaa öljyt ihan normaaliin tapaan ja parin vk päästä uusiks.ei silloin paljon vanhaa enää kierrossa ole.
     
  8. Öövini

    Öövini Gearhead

    Nyt sitten huomasin että rele ei naksahdakkaan ei tule maita siihen 86 napaan. Sitä ohjaa vissiin joku PCM (powertrain control module) missäpäin semmonen on?
     
  9. Öövini

    Öövini Gearhead

    Ai niin mut toisaalta kun yritin antaa 87 napaan suoraan virtaa niin ei kyllä pumppu pyöriny. Prkl näitä
     
  10. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Eikös ne naksahtelevat releet ole niitä vanhempia mekaanisia? Nii että tommonen tuoreempi hemi 5,7 varmaan elektronisella joka ei sitten naksu? Mites sulake, onko ehjä? Rele -30 jatkuva -87 pumpulle -86 heräte -85 maa jos ei kytkentäkaaviota ole. Yleensä noin on ollu jos nelinapainen. Se pumppu on kait suht normi sähkölaite eli jos saa jännitteen syötön ja maan niin pyörii. Katto se sulake ensin.....
     
  11. Öövini

    Öövini Gearhead

    Kyllä nuo vielä naksuu mutta on vaan pienempiä ku ne lisävaloreleet. https://dodgeforum.com/forum/3rd-ge...o-fuel-pump-2004-ram-1500-a.html#&gid=1&pid=1
    Tuolla on kytkentä kaavio siitä. 86 napaan ku pistin lisä maita niin sillon naksu ja 87 tuli virtaa mutta ei kyllä pumppu pyöriny. Pitäs nyt selvittää mikä napa pumpun liittimessä on virralle niin kokeilis siihen antaa virtaakun minusta mulla ei tuon väristä johtoo ollu siinä. Tilasin kyllä korjaus oppaan mut siinäki viikon- kahen toimitus aika vaikka suomesta tilasin
     
  12. tsipi

    tsipi Gearhead

    Onko sulla öövini minkä vuotinen kampe?

    Voin muistaa väärin, mutta saatto 97 vuoden rammissa pcm pätkiä maita releeltä? Älkää hirttäkö ku en oo kaavion äärellä.

    Mut jos ei 87 napaan 12v auta ni pumppu sökö tai virta ei mee pumpulle asti. Mittaat 87 navan ja kaikkien pumpun liittimien väliltä ni näet tuleeko sähkö sinne asti.
     
  13. Öövini

    Öövini Gearhead

    2003 on tuo. Niin pitää pistää releelle maita ja mitata että varmasti 87 lähtee virta eteen päin ja sitten mitata pumpulta ja vissiin pumpun maadoituskin kulkee liittimen kautta
     
  14. Vemani

    Vemani 1st gear

    Ois voinu korjausopas tulla täältä sähköpostiin heti:webmaster: hitto kun tajunnu het. Heitä yyveel sähköpostis ni katon saanko ton lähetettyä ja onks siel tota hemii

    E. Niin ja ite oon bensapumpun testannu niin että lykkään irtoakusta piuhat kii ja kokeile autoo käyntiin. Jos neljä piuhaa niin kaks anturille ja kaks pumpulle. Jos kaks johdoista on yhtään paksumpia nii ovat pumpulle. Ja kumpiko maa. Jo ottaa letkua irti ja kokeilee millon lykkää ulospäin:p
     
    Öövini tykkää tästä.
  15. tsipi

    tsipi Gearhead

    Voisin räpsästä sulle kuvan kaaviosta, mutta ku oon näköjään onnistunu hukkaamaan kyseisen opuksen... Se on tosin 97 vuoden, mutta ku yhtään jenkkejä tuntee ni saattaa sama kaavio päteä uudempaankin. Jatkan vielä hetken etsintöjä täs tallilla ennen ku luovutan..
     
    Öövini tykkää tästä.
  16. tsipi

    tsipi Gearhead

    [​IMG][​IMG]en mä osaa laittaa tänne mitään kuvia... Prkl...

    [​IMG]

    [​IMG]

    jokohan natsas?
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Muokattu: 1.5.2018
    Öövini tykkää tästä.
  17. turbosleeper

    turbosleeper 3rd gear

    Onko ideaa mikä tuohon ramiin tuli. Pesasin moottoria ja kävin ajamassa mutkan niin sammui täydestä laukasta. Katosi kaikki virrat ja ei lataa. Tais mennä vesi väärään paikkaan. Otin sammutinsolkun pois että sai auton kotiin. Laatikko kans limp modessa -96 auto
     
  18. Öövini

    Öövini Gearhead

    Nyt toimii! Sieltähän oli pari johtoa poikki kun se rälläkkä pillastu:oops:
     
  19. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    PURPOSE
    The relay supplies battery voltage to fuel pump and oxygen sensor heater element when energized by Powertrain Control Module(PCM) .

    OPERATION
    The PCM energizes fuel pump relay by supplying relay ground, when ignition switch is in START or RUN position and PCM is receiving a reference signal from distributor.

    When the PCM does not receive reference signal from ignition system, (indicating engine is not running), then the PCM interrupts relay ground circuit and no voltage is supplied to fuel pump, ignition coil, or oxygen sensor heater element.

    The PCM controls fuel pump relay and Auto Shutdown (ASD) relay simultaneously, through same ground circuit.
    -----------
    Jostain netin uumenista löysin eilen tommosen, tosin tää on 2gen. Mut että pa-pumppu ei saa sähköä jos pcm:lle ei tuu signaalia että kone pyörii (tässä ilmeisesti virranjakaja mut uudemmissa olisko ehkä kampiakselin tai nokka-akselin anturi?) Ainakin yks mahdollisuus.
     
    Öövini tykkää tästä.
  20. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Mikä h#$%in rälläkkä? :D toiset koettaa neuvoa mikä vois olla nii toinen katkoo rälläkällä piuhoja :p:p Ootko runkoa siistimässä, olettaisin kun rälläkästä puhut.
     

Kerro tästä muillekin!