Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

 1. Cumminski

  Cumminski 2nd gear

  47rh lootaan menee vain kolme karvaa sisälle: lukon ohjaus, ylivaihteen ohjaus ja 12v. Neutral safety switch on lootan kyljessä.
   
 2. jadke

  jadke 1st gear

  Joo ja mun omaan on tosiaan duallyllä vaihdettu kaikki johdot mikå voi vaikuttaa lootaan mukamas ehjiin ja pcm on kans korjattu. Suojanen veikkas jos kolmosen vika ku ei päällä pysy jot voi olla etuservo väljä tai jotain. Mut n.2500e ei kuulemma riitä vian etsintään paitsi jos viä vai laatikon. Mut sitte ei pystyysi koe ajaan ja mullaki menis loodan laitto pihahommiksi.
   
 3. musta pässi

  musta pässi 3rd gear

  ”Lootaan laitetaan 12v keskimmäisestä sisään ja muista maadoitetaan. Etummainen on loikkarille ja takimmainen lukolle.”

  Tämä lainaus käyttäjä Mudracer kirjoittama joka ymmärtääkseni tekijämiehiä näissä.
   
 4. Cumminski

  Cumminski 2nd gear

  Niinnii? Sitähän mä just sanoin :D tarkotin sitä vakio kokoonpanoa, niitä solkkujahan ny voi ohjata miten haluaa sit.

  Suojanen on ihan oikeessa (miksei olis, ikänsä mehulootien kanssa paininu). Sielä riittää että paine katoaa jonnekkin tai ohjausventtiili jumittaa. Sikäli monesti tuntunu notta se venttiilipöytä on vanhemmiten ainakin RH:n ongelman ydin, siihen kun lisätään kulunut loota (loppuun ajettu) ja vit..nut kuski nii paikat ratkee. Siitä syystä moni joka noita lootia korjaa laittaa koko lootan samalla. On toki niitäkin joilla ne ei kestä kertaakaan mutta ilmeisesti on todettu ettei sitä omistajaa kestäis mikään muutenkaan.

  Omaan ajattelin panostaa siihen venttiilipöytään, nyt ku alkaa loota olla valmis. Mut eka ajan sen alkuun omalla venttiilipöydällä joka toimii, näkee toimiiko se omakorjaus ennenku lykkää muutettua venttiilipöytää sisälle ;)
   
  Muokattu: 2.1.2019
 5. jadke

  jadke 1st gear

  No joo tuolla ny tietysti oo ajettu ku 200tml jot luulis jottei olsi kulunu ja virinä oo konees ku plate justiin sen takia ku loota oo koskaa mulla viä toiminu
   
 6. jadke

  jadke 1st gear

  Ei sellaanen virikoneistokaa hirveitä vissiin maksaasi
   
 7. musta pässi

  musta pässi 3rd gear

  ”Niinnii? Sitähän mä just sanoin :D tarkotin sitä vakio kokoonpanoa, niitä solkkujahan ny voi ohjata miten haluaa sit.”

  Tossa vaan selkenee se napojen järjestys liittimessä eli mikä mihinkin menee.
   
  Cumminski tykkää tästä.
 8. Nimimerkki

  Nimimerkki 1st gear

  Mikä mättää Ramissa kun jarrupoljin ei palaudu ylös saakka? Ei jää jarrut laahaamaan, mutta jarruvalo jää palamaan. Jalalla kun vähän avittaa, niin jarruvalo sammuu. Ei tee tätä aina, ehkä näin pakkasilla vähän useammin temppuilee. Auto -07 5.9 2500.
   
 9. Cumminski

  Cumminski 2nd gear

  Silloon kun omani olin jo ehtiny ostaa ja kuulin että rotke on sellanen p..a näiltä muiden merkkien edustajilta nii sillon ekan kerran sain ymmärtää että vaihdeloota on Cumminsin perässä (kuulemma) sulake. Ja toinen oli se että jokainen tänne rahdattu on yksilö, merkistä riippumatta. Se just vaikeuttaa antaa kaikkiin samanlaisia ohjeita ku ei tiedä miten jenkkijoet niitä käyttänyt on. Vaikka olis pullinkia harrastettu ja sit äkkiä myyntiin :confused::)
   
 10. jadke

  jadke 1st gear

  Sellaaselle pitääs saada joka osaa korjatakki nuota eikö vaan vaihtaa Osia ittellä oo taitoa eikä paikkaa tehdä automaattiin remonttia ku ei sovi pässi talliin kokonansa
   
 11. Cumminski

  Cumminski 2nd gear

  Jadke asut vissiin pohjanmaalla? Duallystä arvelin.. ite asun seinäjoella, talli on just niin pitkä ku dötsikin :D
   
 12. jadke

  jadke 1st gear

  Jalasjärvellä majaalen ja mulla talli melkeen metrin lyheet ku dötsi
   
 13. smgt

  smgt 2nd gear

  Jos oviaukosta sisään mahtuu niin lyhkäsellä pärjää :D pressulla loppureikä umpeen mitä auto ei peitä ja hommiin. Minun piti talliin kulkee kerran rangerooverin ali ku keula peitti koko aukon ja tuulilasi otti yläkarmiin kiinni :D
   
 14. jadke

  jadke 1st gear

  Se oli nuon viimme talvena pajas mut ei viittis koko talvia varastoora yhtä raatoa tallis. Varsinkaa ku ymmärrä mitää tuosta loodasta ja hajuakaa jos joku osa laitettu väärin. Ohan tuo ny yli 3v mul ollu ja viimme talven ja kevään sillä ajelin n.6000ml sitte katos ylivaihde niin on seissy pihas sen jälkeen.
   
 15. Cumminski

  Cumminski 2nd gear

  Ootko Jadke kokeillu miten se pelaa pakkovaihteilla? Kolmosta se ei tuo välttämättä takaisin mutta kai sekin jotain kertoo. Kuinkas pakki?
   
  Muokattu: 3.1.2019
 16. ReDDot

  ReDDot 1st gear

  Onko selevinny mistä vuotaa? Monesti nähny että pinnapultti on yhteydessä öljykanavaan, ja sieltä kautta uittaa öljyä, jos pakokanavassa olis öljyä, luulis olevan aika miehekkäät sauhut?
   
 17. jadke

  jadke 1st gear

  Muut toimii ja kolmonenki pelaa mut kiihdyttää vähäki reippaammin niin pomppaa pois päältä ja siihen ei vaikuttanu oliko turbiini lukos vai ei. Ja eihän tuo vaihteitakaa oo kunnolla koskaa vaihtanu. Silloon jos tv vaijerin löysää niin vaihtaa siististi mut silloon kyl tuntuu jot luistaas lootaki.
   
 18. 66monaco

  66monaco Gearhead

  juu pakosarja oli irti ja ohjureista näyttäis tulevan... nyt ei pysty niille tehä mitään ni lykkäsin kiinni ja ajoon. savuttaa pikkusen sinistä puol lämpimänä liikkeelle lähdettäessä...
   
 19. Cumminski

  Cumminski 2nd gear

  Oiskohan niin että sulla on se governor valve ylivaihteen hännässä defektiivinen. Menee jumiin ni ei anna vaihteita vaihtaa kunnolla vaikka kuinka vauhtia lisää. RH lootan yleinen vika.
   
 20. jadke

  jadke 1st gear

  Voipi olla ku ei tietoa mitä kaikkee sinne loodan sisälle on uusittu. Lisälevyyllä pakat, panna, shift kitti ja jn tradingin turbiini muutaman kerran. Ja solkut uudet
   

Kerro tästä muillekin!