Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

 1. Hoovee

  Hoovee Gearhead

  Jamant joskus kirjoitti tänne että ne jakikset hajoo öljyn vähyyteen, ei väärään öljyyn.

  itekin ollut siinä käsityksessä, että jakiksen atf +4 suositus olisi vain siitä syystä, että sama öljy sopii laatikkoon. Mutta kyllä se toimii halvemmillakin öljyillä.

  Tiedä sitten, onko nämä ihan harhaluuloja vain...
   
 2. smgt

  smgt 2nd gear

  Jakikseen menee onneksi niin vähä öljyä ettei hinnalla iso merkitys ole. Ei tainnu edes 4litraa mennä.
   
 3. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Taikka se pitkät vaihtovälit. 24000 miles ainakin tais olla -96. No minulla menee dexron 3 suositusten mukaan että se ja sama.
   
 4. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Lootan oon purkanut ja todennut ettei torqueflite laatikossa ole ihmeempiä aineita kuin muillakaan merkeillä, ja varsinkin nykyään tekevät varmasti ihan samoista materiaaleista kitkat ja tiivisteet. Eli en ole ihan sisäistänyt tuota atf+4 vaatimusta, liekö pumppu tai venttiilipöytä jotenkin erilainen kuin muilla. Mutta sitä nyt oon ainakin käyttänyt, hintaahan sillä on.. toisaalta on voorttin ja tojotan ja volkkarin lootia joilla on yhtälailla omat lootaöljyvaatimuksensa, määrät on vaan erilaiset.
   
  Joonnaz tykkää tästä.
 5. Ck

  Ck Gearhead

  No lämpöä se kestää enemmän ja täten kilometrejäkin että ei se nyt pitkässä juoksussa oo kallista. Saksasta viime viikolla tuli 20L kanisteri kotiin alle 4e litra.

  Sitä samaa oon käyttäny monessa eri ramissa ilman ongelmia. Multivehicle öljyä mistä löytyy atf+4 luokitus
   
  Joonnaz ja Cumminski tykkäävät tästä.
 6. 66monaco

  66monaco Gearhead

  oikealla puolella ramin siirtopumpun (carter) menoliitin ja siinä "takaiskuventtiili". n. 400tkm ajettu. vasemmalla carterin tarvike siirtopumppun sama osa mutta n. 4v ja 40tkm ajettu..... ny kokeillaa miten airtexin valmistama kestää....
  [​IMG]
   
 7. Hassel

  Hassel 1st gear

  Juu tuota öljykeskustelua voi käydä ahkerasti.

  Löyty tuommoinen: https://www.centerforqa.com/chrysler-brands/

  Eli siinä luettelo niistä öljyistä, jotka ovat hyväksyttyjä ATF+4 öljyjä.
  Multivehicle-öljyjä automaattilaatikkoon pyrin itse välttämään, jos mahdollista. Risk vs reward jne..
  Jakolaatikko oli näköjään täynnä, vaikka hikoilua esiintyi. Olisikohan sittenkin vaihdettu/lisätty vastikään? Eipä tarvinnut DIII-sta sinne työntää..

  Suuttimista vielä.
  Kuinka paljon ajoa suuttimet CR-ssä yleensä kestää, ennen kun alkaa olemaan vaihtotarvetta? Mitenkäs suuttimet testataan, kun on Common Rail? Laitteella ajettu 270tkm.

  EDIT: Vanteiden osto-ilmoitus lisätty asiaankuulevaan osioon.
   
  Muokattu: 7.3.2019
 8. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Ainaskin 2genissä (ja miksei 3genissäkin luulen ku on miltei samat osat) laatikko vuotaa öljyä takastefalta ja jos tuuri sattuu olla nii joku on tukkinut sen lootien välissä olevan vuotoreiän, sitte öljy siirtyy jakolaatikolle :p näin olen lukenut täältä joskus, omassa oli sama homma, jakolootassa oli öljyä kyllä ja vaihdelaatikkoon sai tuon tuosta lisäillä. Ja jakolaatikko vuoti
   
 9. Hassel

  Hassel 1st gear

  Heps! Tuohan kuullostaa hassulta. Pitää ryömiä alle tarkastamaan onko tuollaista mahdollisuutta omassa olemassa.
   
 10. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Samassa käsityksessä ollu. Siksi se on tehtaan mielestä vissiin helpompi kun molemmissa on samaa kamaa.

  Juu, kylä se vuotolovi sieltä löytyy ainakin -96
   
 11. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Jahas, se on seinäjoella punanen 1gen Rami herännyt talviuniltaan, lähtee joka aamu töihin noin klo puol seitsemän. Kiitos vaan, hyvin kuuluu :p
   
  Ranee tykkää tästä.
 12. poliklinikka

  poliklinikka 1st gear

  Vm.o7 5.9commari suuttimet kesti 130t mailia. En tiedä onko joskus ajettu paskalla aineella. Ohivuotoa oli jo yhdessä suuttimessa viidensuuttimen edestä. Vitosen suuttimessa kyrvästi käämit
   
 13. Luoppis

  Luoppis 2nd gear

  Jos suihkutuskuviota tai avautumista testataan niin irtosuutin jossain diesel-pajalla testipenkkiin. Jos kotikonstein etsitään esimerkiksi nakuttavaa/jumittavaa suutinta niin yksi kerrallaan sähköjohtoa irti suuttimesta ja kone käyntiin kunnes ääni muuttuu. Suuttimien käyttöikään vaikuttaa kovasti polttoaineen ja etenkin polttoaineen suodattimen laatu ja vaihtovälit ja sekin, että onko vedenerotinta osattu tyhjentää säännöllisesti. Sitten on tietysti erikseen se, että onko joku tyyppivika jossain erässä suuttimia, että varmasti menee x-määrällä ajoa kärjet tms.
   
 14. tappokinnas

  tappokinnas 3rd gear

  Voi voi..

  Pari vuotta sitten ostin ton mun 12 venttiilisen palvelijan ja silloin jo merkkaili aika hyvin ympäristöään. Nyt kattelen ikkunasta kun moottorin alla on mustia läikkiä joka puolella.

  Olisikohan pienemmän riesan tie nostaa koko moottori pöydälle ja vaihdella vaikka kaikki tiivisteet..
  Kampuran stefa vuotaa, venakopat hikoilee ja tappet coverikin varmaan. Mitä ootte mieltä?
   
 15. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Se venakoppa homma on iso. Ainakin minulla on ollu 1,5 vuotta tallissa enkä ole saanut vielä vaihdettua. Tosin ostin ne venttiilinsäätöä silmällä pitäen, joka sekin siis tekemäti. Ehkä kevväämmällä....

  Onko etu vai taka? Jos taka niin sinunhan on pitänyt se turbiini vaihtaa jo 2 vuotta. Menis siinä samassa nääs.

  Luukun tiivisteestä en osaa sanoa. Ohjeita näyttää olevan juutuupissakin.
   
  tappokinnas tykkää tästä.
 16. Ranee

  Ranee Gearhead

  Mielellään moottori pöydälle.
  Yhteen jakajapumpulliseen ja etukuormaajalliseen Caseen ?5250? olen vaihtanut tuon tappet coverin tilkkeen ja päivä siinä kokolailla meni.
  Omasta ramista oli motti trukkilavalla ja taisi mennä tunnin luokkaa, en edes halua kuvitella miten vaikea se olisi rassia motti paikallaan.

  Kammen etustefan vaihto on tehtävissä mutta en suosittele sitäkään.
   
  tappokinnas tykkää tästä.
 17. tappokinnas

  tappokinnas 3rd gear

  Turbiini tosiaan olis kans sellanen että se melkeen pitäis samaan haminaan lähettää laitettavaks tai tilailla uus amerikasta. Siitä JN tradingin tuunaamisesta tuntuu olevan hyviä kokemuksia ja hinta ei päätä huimaa niin voisihan sen sinne lähetellä.

  Koko motti on ihan öljyn ja paskan sisässä niin aika vaikea edes paikallistaa että mistä kaikkialta tihkuu.

  Ajattelin että jättäis voimansiirron paikalleen eli nappais turpiinin pultit auki vetolevystä ja nostais kiukaan pois. Sais sitten putsattua ja vaihdettua stefat inhimillisenmin.

  Chevyn k5 blazerista nappasin joskus 6.2 dieselin pois yksinäni ja ei se nyt ihmeelliseltä hommalta tuntunut. Harmittaa vaan kun merkkaa niin rajusti reviiriä.
   
 18. jiiz

  jiiz Gearhead

  2 wd:istä, onko niitä mahdollista (laillista) korottaa edes vakio-nelivedon korkeuksiin generaatiosta riippumatta?

  Ei olis työauto vaan harraste kesäajoon, eikä nelarille sillee tarvetta.
   
 19. jadke

  jadke 1st gear

  Jos ei n1g tai n2g eli maastomalli niin ei saa laillisesti korottaa
   
  jiiz tykkää tästä.
 20. 4d sedan

  4d sedan Gearhead

  Kyllä tiivistysremonttiin saa multa kans äänen se kattilan ylösnostaminen, toki kannattais tutkia vielä kone paikallaan että mistä sitä öljyä vuotaa? Painepesuria ja liuotinta ja sit kierroksille ja katselemaan mistä lentää.

  Jos siihen tiivistämisrojektiin tosiaan vaikka yhdistää sen turbiinin vaihdon niin tulis siinäkin mielessä hyötyä.
  Jos lisäksi on ajatuksissa vaikka lisätä ruiskutusennakkoa niin pumppu pois paikoiltaan sais sen tappet coverin tiivisteen inhimillisemmin tehtyä.

  Noiden mainittujen vuotokohteitten lisäksi tuli mieleen että voi se ruiskutuspumppukin vuotaa öljyä, mulla ainakin vuoti tuossa Vanin koneessa, ja sen takia teetinkin pumppuremonti(plus syötön lisäyksen) tossa Akaan Dieselissä nyt talvella.

  Venakoppien tiivistys on näissä jotenkin haasteellinen, aina on pikkusen märkänä se seutu, vaikka mitä tahansa laittais tiivisteeksi. Vuotaako ne sit maahan asti merkittävästi, ei varmaan suurinpiirtein ehjänä ollessaan mutta keräävät paksaa tohon koneen päälleo_O


  Höpistään nyt samaan tosta Vanin talven päivityksestä.
  Sen Vanin pumppu on -94 vai -95 Man mottorista lähtöisin johon nyt täysremotti tehtiin, muuten sama suurinpiirtein P7100 kuin Ramissa mutta polttoaineen sisäänmenot on ns. imusarjan puolella.
  Nyt siinä on 12mm tasapääelementit ja 191 deliveryt, annosta 270-mottia, 3k gsk siihen tuli laitettua jo vuosia sitten.
  Fuelplatella mun täytyy annosta rajoittaa tosta kun en nyt tänä talvena raaskinut isompaa turboa laittaa, ja tuskin laitankaan isompaa, ehkä joku 68-72mm kompuraltaan oleva tulee joskus lisättyä tuon nykyisen 56mm kaveriksi, ns. small towing kit mielessä....
  Nyt ennakkoa on 16-astetta, mun mielestä ihan passeli tollaseen n.350-heppaseen koneeseen. Täysin remotoitu kone n. 40tkm sitten, jossa portattu kansi ja 1,85:1 keinut. Marine suuttimet.

  Putkiosista hitsatun pakosarjan tilalle vaihdoinkin itsenikin yllättäen hyllyssä olleen valusarjan, mallia industrial. Sen laitoin ylösalaisin, täytöshitsasin rupiset tiivistyspinnat ja jyrsäsin ne sit suoraksi.
  Pikku sovitepalan laitoin että turbo mahtuu olemaan koneen kupeessa, ihan suoraan ei voi tota teollisuussarjaa vaan heittää ylösalaisin.
  Hukkaporttikotelon kans korjailin ja tein siitä avattavan, että saa ahtopaineen valita pelkästään jousien vaihdolla, tai lisämällä prikkaa jouselle.

  Kaikenlaista muutakin pikku remonttia ja päivitystä tuli tehtyä, ahtoputkia downpipeä yms. uusittua ja sen sellaista, coolerillakin mm. nyt kokopeittävä sähköflekti.
  Vaihdelaatikon tuentaa paransin polyuretaanisin puslin, alkujaan Corveten lehtijousen puslat ne.

  [​IMG]

  Tuossa keula purettuna että pääsee askartelemaan.

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  Jotain kuvaa projektoinnista, toivottavasti ei mieli pahoitu kun väärään merkin kuvaa tänne laitetaan?

  Nyt taas kelpaa jyristellä enskesänä huolettomana meneen.
   
  Muokattu: 13.3.2019
  Saetkae, exxcevy, NoSmokeNoPower ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!