Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

 1. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Luin tosta kahden pysähdyksen taktiikasta mutta ilmeisen huonosti kun tappi ei siitä jääny mieleen.
   
  Ranee ja Cumminski tykkäävät tästä.
 2. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Joo en minäkään tunne v-koneen säätöä, näin mulle vain koulussa sanottiin että se on oma juttunsa ja se siitä :D on siitä jo toki aikaa, aikaa ennen V8 diisselihuumaa..

  Osaakos joku sanoo miten 5-pyttyinen säädetään? Jeepissä mulla semmonen, löytyy varmasti sekin jostain mut tulipas vaan semmonen kysymys mieleen.
   
 3. Ranee

  Ranee Gearhead

  Tämä ei onnistu kaikilla moottoreilla joten tuo pytty kerrallaan säätäminen on varmin tapa jos ei tiedä millainen nokka moottorissa on.
  Ihan vaan kaikille tiedoksi jos ei venttiilien pelaaminen ole niin tuttua.

  Pitääkin alkaa silmäilemään tämän tuppukylän Jeeppejä tarkemmin.
   
 4. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Öö.. kuin niin? Meinaatko että olis tuttuja juttuja? :)
   
 5. Luoppis

  Luoppis 2nd gear

  Liekö olemassa vitoskonetta, jossa ei olisi hydrauliset nostajat?
   
  Cumminski tykkää tästä.
 6. Ranee

  Ranee Gearhead

  Jos vaikka hoksaisin nostaa kättä jos sattuu vastaan tulemaan.
  Ei sen ihmeempää.
   
 7. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Aattelin, pitäskö mitata polttoaineen paine. Siis -96 p7100 rivipumpulla. Ennen pamahti just käyntiin ku vähänkin pyörähti (vielä kesälläkin) ja nyt pitää vähän jo pyörittää ennen kuin syttyy. Ei kamalia, mutta ero on jo huomattu. Mittari tai kaksikin olis mutta liitin? Pumpun kylkeen banjoliittimeen on vissiin laitettu ja samoin suodattimen päälle myöskin korvaamalla banjopultti. Valmiita on saatavilla, genos garagella schraderventtiilillä varustettu mallikin suodattimen päälle. Lähetys/mahdolliset tullit kun päälle laittaa niin sittenhän tulee miettineeksi että jos sittenkin Suomesta? Periaatteessa banjopultti jossa ilmausruuvi, josta isontamalla kierrettä ja joku nippa siihen jolloin mittarin saisi kiinni.
   
 8. musta pässi

  musta pässi Gearhead


  Ei tartte auttaa, juutuupista löyty ohjeet. Mittari, letkunpätkä, lukkopihdit ja pultinpätkä johon poraat reiän ni se on siinä.

   
  Muokattu: 18.3.2019
 9. Jakkehh

  Jakkehh 2nd gear

  Miten olis paikallisesta hydrauliikkaliikkeestä tms tuplabanjopultti? Siitä sitten banjolla/letkulla mittarille.
   
 10. musta pässi

  musta pässi Gearhead

 11. tsipi

  tsipi 3rd gear

  Minä vedin 1/8 kierteen pumpun kylkeen tulevaan banjoon ja siihen suoraan palloventtiili kiinni. Ei oo iso työmaa tehä noin ainakaa.

  Minulla on oma cumminssi paljon herkempi syttymään ku antaa millin kaasua. Ainoa haitta puoli tässä on kevyt pölläytys putken päästä, mutta eipä oo paljoo ressannu. Tarvii vaan kattoa, ettei laita käymään vihreiden kevätpäivien polkupyöräparkissa..

  Mittaria kii ni näät ettei takaisku päästä kaikkia paineita. Yks letku olis kiva itellekin saada läpinäkyväks, ni olis tuo ilma paremmin nähtävissä järjestelmässä..
   
  Joonnaz tykkää tästä.
 12. 66monaco

  66monaco Gearhead

  ohjekirjakin sanoo että hiukan kaasua painettava käynnistettäessä...ettei ois joo siirtopumppu menossa, kattokaa toi mun postaus 1909 sivulla.....
   
 13. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Ei tuo oma edes käynnisty jos ei kaasua paina. Välillä hyppää lapset ilmaan ja vanhukset pyörtyy kun täräyttää käyntiin. Cumminsin numerolla 3911446 on banjopultti suodattimen päälle ja siinä valmiina ilmausruuville kierre. M12x1,5 tais olla kait isompi ulkokierre. Sellanen olis ok jos sellaisen löytäis hydrauliikkaliikkeestä, dieselfirmasta taikka vaan sokea mihin poraa sen holen. Liekö sama jenka pumpun päässäkin?
   
 14. Rannis

  Rannis 2nd gear

 15. tappokinnas

  tappokinnas 3rd gear

  Mä vaihdoin vuosi sitten siirtopumpun ja laitoin torktekin overflow valven. En tiedä millaset polttoainepaineet on, mutta tekis mieli kans viritellä mittaria.
   
 16. 4d sedan

  4d sedan Gearhead

  Tuohon Cumminsvaniin virittelin tarkastusmielessä kans polttoaineen siirtopaineen mittauksen ihan t-haaralla letkuun ja totesin että mittarin olis syytä olla nestevaimennettu, niin pulssimaista se mekaanisen pumpun tuottama paine on.
  Viisari vispas hulluna edestakas normaalilla mittarilla, mutta kun laitoin mittariin 0,6mm migin suuttimen väliin niin oli jopa luettavissa, luokkaa 2-2,2bar on tossa mulla siirtopaine Boschin hieman erilaisen overflowventtiilin kanssa, mun mielestä ihan kohillaan.
   
 17. Rannis

  Rannis 2nd gear

  Vispaa kyllä mullakin vaikka on toi Torktekin banjo, sähköpumppu ja sähköinen Autometer mittari.
   
 18. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Kokeilin tänään 3gsk setin vaikutuksia kun pikkutietkin alkaa olla sulia. D-päällä 1 vaihtokohta 3050rpm kakkoselle mutta siitä etiäpäin vaihtokohdat vain noin 2600rpm. Luulin että ylemmäs isommilla pykälillä menis. Mitenkäs muilla? Että puretaanko ja tsekataan vaiko eikö?
   
 19. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Nooo, tänäänkö ei ole kukaan vielä ajanut 12valvella jossa 3gsk pumpun sisällä? Nyt peiton alta pois ja ulos ajamaan. Siellä paistaa aurinko ja kevät on tulossa...
   
 20. tsipi

  tsipi 3rd gear

  Eipä oo muistikuvia vaihtopisteistä, mutta eiköhän tuo kitti määritä vaan miten pitkälle vetoja riittää. Laatikko määrittää sun vaihtopisteet. Sanokaa viisaammat ja venttiilipöytään kajonneet mielipiteenne. Minä oon pistäny vaan valmista valvebodya laatikkoon, ni eipä oo sen toimintaan tullu perehdyttyä. Kuvernöörin luulis määräävän vaihtopisteet ja linjapaineet?
   

Kerro tästä muillekin!