Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

 1. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Pikkasen siinä 60km/h ja vähän yli nopeudessa. Sekään ei tule aina ja ei ole haitannut. Oikeastaan paremmin lähtee ration mukana laulaessa vibraatto joten on siitä hyötyäkin.
   
 2. splitti

  splitti 2nd gear

  Onko sulla tarvike pyörät? Mihin suuntaan offsetia muutit? Mulla tehdas 16” fillarit jollain cooperin nappulakumeilla. Meinasin vaihtaa kumit kesäksi vähän asfalttiystävämmiksi muutenkin...
   
 3. splitti

  splitti 2nd gear

  Mulla toi lähtee helistämään +80kmh vauhdissa, pienestä töyssystä. Sit on pakko vetää suitsista vauhdit nollaan ja lähteä taas uudestaan liikenteeseen. Kyllä nää on edelleen 30-luvun jeeppejä parhaimmillaankin :D
   
 4. smgt

  smgt 2nd gear

  Kaikki nivelet tarkkaan tutkintaan, renkaiden painotus ja pyöränsuuntaus. Jos kaikki natsaa niin woblaus pitäs loppua.
   
  Joonnaz tykkää tästä.
 5. tsipi

  tsipi 3rd gear

  Itseäni korjaten:

  Eli tosiaan p7100 pumpuissa on ilmeisesti myös nokassa eroja. Ilmeisesti ainakin tehokkaimman mallin pumpussa jyrkempi nokka ja siksi se on halutuin.
   
  Joonnaz tykkää tästä.
 6. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Juu, jossain netissä sanotaan että 180hp pumpussa olis sama nokka mutta toisaalla kerrotaan että ei. Tarttis kai ihan oikean pumppumiähen lausunnon todenperäisyydestä.
   
 7. Saetkae

  Saetkae 2nd gear

  Wobeli lähtee liikkeelle siitä että akseli heilahtaa sivusuunnassa. Ihan pikkunen heilahdus riittää. Silloin tempaisee ohjausvarsi pyörät toiseen suuntaan, koska simpukka on kiinni rungossa, akseli tulee takaisin ja yli jolloin ohjausvarsi työntää fillarit takaisin jne... Heilahdus voimistuu itsestään kunnes saavuttaa resonanssitaajuuden. Useimmiten auttaa kun laittaa sellaisen panhard-tangon joka ei jousta ja jossa on välyksettömät puslat päissä. Ramin orkkistanko on aika susi. Se pallonivel millä se on rungossa kiinni on ihan väärä tapa toteuttaa 4 tonnin kokonaispainoilla olevaa akselituentaa. Näillä vahvistetuilla panhard-tangoilla asia korjaantuu, mutta niissä on aika heikot valetut uretaanipuslat. Toimivat aikaansa, (minulla 40 000km seka/metsätieajoa) kunnes sitten sorvasin uretaanitangosta kunnolliset puslat itse. Tankoja saa myös häränsilmillä, mutta en oikein lämpene niille. Veikkaan että jotain repeää tai sitten häränsilmät kuluvat vauhdilla, se ei meinaan ole ihan yksinkertainen liike mitä se tanko tekee kun akseli liikkuu ylösalas...
  Siinä yksi tankovaihtoehto https://www.ebay.com/itm/Fit-Dodge-...650336&hash=item28769c5d13:g:efkAAOSwtYZcBjtb
  EDIT Jos on orkkistanko, pitää ostaa sellainen setti missä tulee se siirto/muutosrauta mukaan. https://4wheelonline.com/Images/BD/BDD-TrackBarKit_Img.jpg
  EDIT2 Tässä aika hyvä video mistä näkee mitä tapahtuu
   
  Muokattu: 1.4.2019
  border013 tykkää tästä.
 8. 4d sedan

  4d sedan Gearhead

  Noista P-pumpuista, nokkaa on ainakin kahdella eri nostolla, eli isompaa nostoa ja pienempää. Tehottomammissa luonnollisesti se matalanostosempi nokka. Toi asia selviää pumpun tyyppikilvestä jostain numerosta, en nyt ulkoa muista mistä mutta kuukkeli kertonee?

  Tuossa 215hp pumpussa on(ainakin joissain vuosimalleissa) elementit joissa lovi päässä, ja ne myöhästävät ruiskutusennakkoa täydellä syötöllä, kannattaa tarkistaa toi asia jos virittelee ja ennakkoa säätelee.
  Tuntuu melko käsittämättömältä asialta että ruiskutusta myöhästetään täydellä syötällä mutta kai siinä on joku päästöjuttu siinäkin takana?
   
 9. tsipi

  tsipi 3rd gear

  Jaa mutta eikös mersun "superturboissa" toi viistetty tappi nimenomaan jälkeistää alasyöttöjä? Kierroksillahan muutenkin aina loppuu ennakot kesken, tai sitte on semmonen laitos, mikä ei ihan avaimen kastamisella helähdä käymään...
   
 10. 4d sedan

  4d sedan Gearhead

  Siitähän siinä on kyse että missä kohtaa viiste on, että missä asennossa se tappi suhteessa elementtiin.
  Mersujen tapauksessahan tuo viiste on ihan järkevä, noissa täydellä syötöllä myöhästävissä ei.
   
 11. exxcevy

  exxcevy 3rd gear

  Niin toi viistetty männän pää ja myöhästetty syöttö on tehty sitä varten et vehkeet lähtis kylmästä paremmin käymään... pystyy siihen ihan rajalle.....
   
 12. tsipi

  tsipi 3rd gear

  Käynnistäessä ei taida täydellä syötöllä myöhäistys auttaa..
   
 13. 4d sedan

  4d sedan Gearhead


  Ok se kuulostaa ihan järkevälle syylle....
   
 14. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Onko kelleen jääny jarrupaloja eteen dana 60 akselille? Eli 4x4 cummins 2gen ja on niitä chevy/gmc 3500 myös samoja. Roskiksen pohjalle jääny siis jollekin vaihdosta eli muutama milli ainakin sisemmässä männän puoleisessa riittäs. Väliaikainen ratkaisu vain tai laitan muuten lukkopihdit jarruletkuun siksi aikaa.
   
 15. Ranee

  Ranee Gearhead

 16. smgt

  smgt 2nd gear

  Vieläkö ikkuna aukee?
  Ite oon 2kopasta vaimentanu ovesta sisä ja ulkopellit. Entinen omistaja oli rintapellin ja pohjan vaimentanu. Vielä pitäs hytän takakylet ja seinä joskus. Mulla menee muistaakseni ikkuna muutaman millin päästä magneettia vaikka on 6puokki kajarit.

  Edittinä linkki oveen :D https://forums.offipalsta.com/picture.php?albumid=6561&pictureid=154676
   
  Ranee tykkää tästä.
 17. Ranee

  Ranee Gearhead

  Lasi ei laske nuin alas, aika matalat ikkunat näissä.
  Joten hyvin mahtuu
   
 18. El Rikhardo

  El Rikhardo 1st gear

  Onko hyviä vinkkejä mistä lähteä etsimään vikaa, '97 Ram Cummins ja automaattilaatikosta hävis ylivaihde?

  Kerran kytkeytyi huonosti ja sen jälkeen ei enää ollenkaan.
   
 19. tsipi

  tsipi 3rd gear

  Syy voi olla monessa paikassa, mutta sen varmaan tiesitkin...

  Ensimmäisenä ottaisin dodgea tuntien laatikon kyljestä liitintä irti (useampi pinninen) ja putsaisin sen. Sama kannattaa tehdä myös pcm:n liittimille sekä pcm maadoituksille.

  Jos nämä ei auta mitään, testaisin maadoittaako pcm overdriven pinnin. Maa = kytkee od:n, eli voit toki myös testata maadoittamalla ite od piuhan jostain matkalta.

  Jos pakkokytkentä ei auta / pcm maadoittaa hyvin, niin vika löytyy laatikon sisältä. Solenoidivika tai...

  Minullahan ei ole kyseistä autoa koskaan ollutkaan, joten jollain kyseisen auton omistajalla saattaa olla parempaa vinkkiä.

  Hinnatki karkaa onneks jatkuvasti yli varallisuuden :)
   
 20. Joonnaz

  Joonnaz 1st gear

  Meneekö turbiini lukkoon?
   

Kerro tästä muillekin!