Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

  1. tsipi

    tsipi Gearhead

    Toivottavasti kuitenki vähän vanhemmat tytöt ku sillon 15-vuotiaana. Ei tuu mitään selkkausta viranomaisten kanssa ku täällä avoimesti huutelet ;)
     
    Cumminski tykkää tästä.
  2. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Niin jotenkin arvasin että joku kumminkin ton sanoo. Kyllä, erittäin tarkka ton asian suhteen. Itseasiassa minulla on ilmoitusvelvollisuus ammattini puolesta noistakin asioista.
     
    tsipi ja Cumminski tykkäävät tästä.
  3. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    :D:D:poff: voi jessus teidän kanssanne :rotfl:
     
  4. Rannis

    Rannis 3rd gear

    Taitaa olla ilmastointikenno tukossa ramissä, sain ne kamat envirosafesta ja mittasin paineet ja hyvin on painetta, otin sit laserlämpömittarin ja kokeilin putket ja hyvin jäähtyy mutta autossa ei silti tulee kylmää. Miten ton sain helpoten putsattu? Lehtipuhaltimella ja imurilla ajattelin kokeilla.
     
  5. Karppaj

    Karppaj 3rd gear

    Apumiehen jalkatilasta kaivaa puhaltimenmoottorin irti niin pääsee aika hyvin käsiks kennolle. Se on muistaakseni kolmella ruuvilla kiinni. Sieltä saa putsattua kondensioveden poistoputken tarvittaessa samalla.
     
  6. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Jaa, olisko näin? Itellä meni viime kesänä poistoletku tukkoon ja tulvi matolle. Rassasin mopon vaijerilla siitä letkusta mikä tulee ulos oikean etupyörän kupeelle palkin viereen.
     
  7. Rannis

    Rannis 3rd gear


    Juuh näin tein, kenno oli kyllä tukossa puhalsin takakautta lehtipuhaltimella ja imin imurilla paskat pois, nyt kulkee myös ilma.

    Ja olihan siellä pikkasen liian vähän kaasua. Työnsin putkillisen leakstoppia ja lähes koko purkki envirosafen aine sisään. Nyt tulee taas kylmää.
     
  8. Rannis

    Rannis 3rd gear

  9. ReDDot

    ReDDot 2nd gear

    Tää kiinnostas muakin, mitäs tuo leakstoppi oikeen on, ja alitoitko ite vai pajalla? itellä pysyy kaasut sisässä n.3 viikkoo, sitte alakaa tehot hiipua, kaks eri seppääki koittanu tutkia mistä hukkaa kaasut, muttei oo vielä reikää löytyny.

    Nytki oli vuoden aikana just sen verran painetta systeemissä ettei kytkeny enää kompuraa päälle, ettei se ihan horo oo?
     
  10. Rannis

    Rannis 3rd gear

    Mulla tuli pikkasen kylmää, sisään tuleva ilma oli 12-15 astetta tänään ku mittasin, ulkolämpötila oli noin 20 astetta. Kompura kytkeytyi kyllä ja kävi mutta hyvin lyhyitä pätkiä.

    Toi leakstop pitäis toimia jos on todella pieniä vuotoja, eli joku o-rengas. Ei vissiin tuki isompia vuotoja. Kolmessa viikossa jos loppuu aineet niin ei tarvii edes isoa vuotoa olla, edellisessä autossa vuoti paineanturi ja viikossa vuoti tyhjäksi ja oli todella vaikea löytää vuotoa.

    Edit. Ihan ite täytin tolla envirosafen letkulla, ja täytyy sanoo että on ihan hemmetin paska laatuinen toi letku koska liittimet vuoti pikkasen heti alusta.
     
    ReDDot tykkää tästä.
  11. ReDDot

    ReDDot 2nd gear

    Kiitti tästä, laitoinpa myrkyt tilaukseen, eipä taida aurinko enää tänävuonna lämmittää, jos tuolla kylmästöinnin toimintaan saa ;)
     
  12. Rannis

    Rannis 3rd gear

    Jep, huomenna kannattaa laitta pipo päähän eteläsuomessa ku lähden liikkeelle.:D
     
    exxcevy tykkää tästä.
  13. Luoppis

    Luoppis 3rd gear

    Mulla taas on ilmastoinnin kanssa semmonen ongelma, että kompura naksahtaa päälle n. 7 kertaa minuutissa ja se käy aina alle sekunnin. Kenno kyllä viilentyy, mutta ei läheskään tarpeeksi. Eli joko liikaa kylmäainetta tai korkeapainekatkaisija sökö?
     
  14. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    2gen pyörii ilmastoinnin kompura käytännössä koko ajan. Jos se käynnistyy mutta sammuu niin siellä on just ne kaksi anturia ala ja yläpainetta varten. Joko on liian vähän painetta tai liian paljon painetta. Ohittamalla se tietysti selviää. Mistä tiedät että kenno viilentyy kun se on lämppärin kotelossa? Putkesta joka menee sisään kokeilemalla? Sitäpaitti jos se käy noin vähän niin vähän vaikea uskoa että ehtii viilentyä kovin paljon noin vähällä. Jos se käy niin mittaamalla matalapuolelta tietää enemmän.

    Sitten toiseen asiaan. Eilen ehtoolla meni sateella pyyhkimensulka poikittain kun runko katkesi. Ikinä kuullu tai käyny itelle noin. No en jaksanu lähtee ostaan ni porasin rungon kupeeseen reiän ja laitoin varren koukkuun saksisokalla. On meinaan vanhat mutta ihmetelly ku pyyhkii hyvin. Toisessa melkein poikki kans runko ni tein saman. Enpä ole aiemmin sulkia kyllä korjannu.
     
  15. tappokinnas

    tappokinnas Gearhead

    Mulla on nyt hytistä purettu kojelauta pois ja höyrystimen sekä lämppärin kennon kotelo olis muuten irti, mutta ilmastoinnin liittimet tuottaa päänvaivaa..

    Putken liitoksessa on ”sisällä” jousinen tiiviste ja se pitäis ilmeisesti pakottaa irti putkesta, että saa liitoksen nypättyä auki. Mistä löytyis työkalu?

    Oon koittanut youtubesta löytyvän videon perusteella värkätä muovista työkalua itse mutta ei luonaa avaus.

    Auto on 310 000 mailia ajettu 97 vuotinen ja ainakin lämppärinkenno näyttää olevan kuparia joten mahdollisesti alkuperäinen.
    Ei toi kojelaudan purkaminen niin mahdoton homma ole mutta kasaus tulee olemaan varmaan tuskaa..
     
  16. Jakkehh

    Jakkehh 2nd gear

    https://www.tooloutlet.fi/fi/Tuotte...kistot/772/Putkiliittimien+työkalusarja+/3407

    Jos vaihdat lämppärin kennon niin hommaa tilalle alkuperäinen. Ei maksa niin paljoa enempää.
     
    tappokinnas tykkää tästä.
  17. tappokinnas

    tappokinnas Gearhead

  18. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Joku kukasenyttaasolikaan tällä palstalla sanoi että sen voi tehdä ihan keskenäänkin auramerkistä, siis siitä oranssista muoviputkesta. Tepolla on niitä myytävänä pikkurahalla ku tietää koon. Garter spring coupling tool.

    http://www.nippelit.fi/1st/html/default.asp?id=7120&editmode=showmain&s=1&p_id=7118

    Tänään paitövei tuli ameriikan tuliainen postista eli se ofv. Jospa kävis ennen saunaa nyppäämässä senkin paikoilleen.
     
    tappokinnas tykkää tästä.
  19. tappokinnas

    tappokinnas Gearhead

    Nytpä muistankin et joku sano tosta aurausmerkistä.
     
  20. Rannis

    Rannis 3rd gear

    Mulla kävi ennen täyttöä kompura pari sekuntia, kylmää tuli pikkasen mutta ei tarpeeksi. Sisään menevä putki oli 8-9astetta. Unohdin mitata nyt ku on täytetty mitä ne putket näyttää, mutta jos kabiiniin tuleva ilma on minus 7 niin se riittää mulle.
     

Kerro tästä muillekin!