Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

  1. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Nyt kun on pötsi täynnä kanaa ja riisiä niin hyvä ruoka, parempi mieli. Näytti kyll olevan iipeissä 150$ Kipale plus verot ja toimitus. Kröhöm auts, taitaa kohta mig yliääni nopeudella vetää kohta saumaa siihen vanhaan. Kyllä siitä tyvestä missä kiinnitysreiät on sevverran kovaa että siihen saa uutta rakennettua. Niihin uudempiin on saatavilla rokkiautosta muttei 90-luvun 2gen.
     
  2. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Mä kun oon iv-mies/rakpeltiseppä nii aikuiskoulutuskoulussa tein 0.5 pellistä rinkulat semmosella koneella jolla saa vaikka hatun itelleen pyöräytettyä. Niihin otin mitat rei'ille navasta ku oli irti ja tein jarrulaikan taakse sopivan toisen rinkulan ja hitsasin ne yhteen.

    Oli ajatus tehdä niitä muutama ylimääränen mutta opettaja alko jossain vaiheessa kattomaan kieroon mun touhuja.. :rolleyes:

    Näkyyskö..: https://photos.app.goo.gl/CWZLEgydcHqkDMM66
     
    Muokattu: 23.7.2019
  3. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Juu, kyllä sitä syntyy kaikenlaista ku on pelit sun pensselit. Ajoneuvoentisöijä kurssilla kun olin aikoinaan ni synty monenlaisia hienoja pellinkappaleita. Vaan kun ei ole tallissa edes alasinta niin että pelkällä vasaralla ja ruuvipenkin päällä naputtelin. Kyllä ne sikkikoneella olis paremmat tullu jäykisteet mutta tuli ne vasaroimallakin. Siellä se on nyt paikallaan. Toinen puoli jäi huomiselle mutta nyt osaa sitten jättää kaikki turhat liikkeet pois. Yksinään ku tekee ni on vähä haasteellista jo se jatkon laitto pulttia vasten että voi painaa tehostimella navan irti. Kuvat näkyy ja se olis aika simppeli tosiaan tehä ku sitä silmittelin ja sama käy sitte kummallekin puolelle.
     
  4. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Sitä napaa laittaessa murehdin kuinka paljon napa siirtyy akselissa mutta kyse oli jostain puolesta millistä per puoli, ja käsin käännellessä en huomannut että sisemmät vetoakselit olis juurikaan siirtyneet. Ymmärsin niin että ristikon keskikohta on olka-akselin linjassa. Meinaan että minkä vahvuista pelliä laittaa sinne navan ja kääntöpään väliin, mulla oli joku rinkula vielä lisäksi siellä, varsin miellyttävä kasata tommonen yksin :D
     
  5. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Siks laitoinkin sen kilven takas hitsattuna. Ku siinä oli se shimmi kans välissä. Jos se shimmi on siinä ni jotain sillä säädetään ja kilpi on osa siitä välystä. Sevverran se napa levyineen painaa että kun sitä siihen booreille 20 kertaa laittaa polvillaan asfaltilla eikä meinaa saada ku siellä on lisäksi melkein näkymättömissä ne kilpi ja shimmi joiden läpi pitäs ne navan pultit saada että keksin varmaan uusia kirosanojakin.

    Ai niin, oli niitä halvempiakin kilpiä reilu 60€ hintaan ku eilen kattelin. Vuan empä viittiny tilata, ku ruosteista hapertunutta jo valmiiks uutenakin ohutta peltiä on niin mukava tinata. Jos kuka taakse ettii kilpiä ni takuulla yllättyy hinnasta muttei iloisesti.

    https://torqueking.com/product/10959/qu10959-dodge-dana-60-front-brake-splash-shield/
     
    Muokattu: 24.7.2019
  6. ReDDot

    ReDDot 2nd gear

    Nyt ollaanki jännän äärellä, aikasemmin kesällä tilatut ilmastointiin lisättävät tiiviste/täyttöaineet jäiki sitte tulliin, kovasti tahtoisivat tietää mitä noissa on, ei varmaan tartte palella ramissa ennen tammikuuta:mad:
     
  7. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Niin no, niitä paikka-aineita saa yleisesti ostaa autotarvikeliikkeistä ja niissä ei luulis olevan mitään mikä kiinnostaa tullia. Tilasin ihan keskenäni just kans paikka-ainetta muun kaman yhteydessä eteläiseltä veljeskansalta. Smartpostiin se kolahti eilen. Mistä tilasit sen täyttöaineen? Jos se on oikeaa kylmäainetta niin ns. kusi tyyppinen tilanne sinulla päällä. Kerro mihin jouduit lusimaan niin laitetaan kortti. Jos taas korvikeainetta niin se on hiilivetyä joka ei ole kylmäaine. Silloin siihen ei tarvita lupia käyttöön eikä ostoon. Toisaalta se on palava aine joissa on omat määräykset lähetykselle. Tuleehan ne kyllä kaiken maailman aerosolitkin rahdilla. Luulen että ne luulevat sen olevan kylmäainetta jolloin niillä into päällä. Jos on korviketta niin ilmoitat ettei ole kylmäainetta ja paikka-aine vielä mukana. Korviketäyttöaine on sallittu muualla kaikkialla paitti usassa. Siellä ei saa sekoittaa niitä mutta kylmäaineitahan myydään kelle vaan autotarvikeliikkeissä.
     
    ReDDot tykkää tästä.
  8. Rannis

    Rannis 3rd gear

    Lähetä niille se "product datasheet" mitä löytyy siellä kotisivulla. Siinä lukee kaikki mitä ne tarvii tietää.
     
    ReDDot ja musta pässi tykkäävät tästä.
  9. ReDDot

    ReDDot 2nd gear

    Tuli jenkeistä, samasta paikasta sai muutakin tavaraa tulemaan, ni oli helppo sieltä ottaa kaikki samasta paikasta. Sehän se vituttaa, että jos ne jostain syyystä hävittää purnukat ,ni menny kesä hukkaan ootellessa, ja joo data sheetit lähettelin niille eilen, ei olis saanu tuommosta määrää lentorahtina toimittaa, mikä taas ei kuulu mulle..
     
    Muokattu: 26.7.2019
  10. Rannis

    Rannis 3rd gear

    Ai jenkeistä tuli, luulin että olit tilannu envirosafesta, voi olla vähän kinkkinen tilanne jos toi on oikea R134 kaasu jos ei löydy papereita. Just eilen juttelin työkaverin kanssa ku oli Ukrainasta ebayn kautta tilannu R134 kaasua ja jäi tulliin, ottivat kaasun vaan eikä antanu mitää korvausta, mutta hän sai sit rahat takasin Ryssiltä.
     
  11. Ranee

    Ranee Gearhead

    Ovista on tassut kadonnut maalauksen yhteydessä.
    Kun jaksan niin maalaan koko keksinnön ja teippaan uudet jäljet, tarrat jo hommattu, kulkeehan tämä kaveripiirissä nimellä Tassu

    [​IMG]

    Kolme samanlaista kajakkia lastattuna
    450 mailia vajaaseen viikkoon tuli ajoa kun kävin porukalla vähän melomassa, hienosti vanhus kuljetti kuumuudesta piittaamatta
     
  12. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Kattelin kans ebaysta että joku ukrainalainen myy r134a kaasua puteleissa. Jotkut kai jää sit kii ja jotkut ei tullissa. Ei tullin kyllä mitään korvausta kuulu antaakaan salakuljetustapauksissa sillä siitähän on kysymys. Sakottaa ne voi teoriassa kyllä. Luulis ettei ainakaan saa rahoja takas jos tulliin jää. Hyvä tsägä. Tuskin ne ukrainaankaan niitä takas lähettää.

    Jos oli r134a niin jos kerta lähetit tiedot sisällöstä olit yhteistyöhaluinen ja ei luulis tulevan sanktioita.
     
  13. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Kuinkas löytyykö Tassusta ilmastointi? Wikipedian mukaan ollut ilmeisesti optiona. Vai mennäänkö luu pihalla :cool:
     
  14. Ranee

    Ranee Gearhead


    Kyllä oli ilmastointi mutta vuosien toimimattomuus oli aiheuttanut tuhon järjestelmälle joten purin pois.

    Ehkä joskus teen järjestelmän uusiksi uusille aineille.
     
  15. ReDDot

    ReDDot 2nd gear

    ei nuissa mun mielestä r134 oo lähelläkää hiilivety-pohjasia? nuo data sheetin mukaan kai on, ajan hukkahan se vtuttaa. Ei oo koskaan tullu mietittyä, mutta onkos tuo r134 palava aine?
    No, työntäähän jotku tuonne butaaniaki...
     
  16. Luoppis

    Luoppis 3rd gear

    Noniin, lauantai on paketissa. Operoin takana levyjarrullisen käsijarrun parissa ja kun sain vehkeet nippuun ja ajoin auton pihalle. Painelin jarrua ja poljin oli tietty löysä kun jarrusatulat oli olleet irrallaan. Ei kovettunut poljin parilla painalluksella, mutta pihalta kuului kivaa suhinaa. Jarruputki hajosi polttoainesäiliön keskikohdalta...

    Eli: Onko noi jarruputken sovitteet M12x1 ja jarruputken koko 3/16" ja onko noissa kartioissa/sovitteissa jotain erityistä? Oon ennen hakenut mallin mukaan varaosaputkassa tehdyt putket euro/japsiautoihin, mutta voisin harkita jo omia työkaluja tähänkin hommaan.

    Niin ja antaako noi polttoainesäiliön letkut miten hyvin löysää jos tiputtaa tankin pois?

    Kakkoskoppa neliveto 4 pyörän ABS jokanurkan levyjarrut.
     
  17. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    No niin, otetaans alusta nice and easy. R134a tetrafluorietaani tai norfluorietaani 1,1,1,2 on kylmäaine eikä syty ja vaatii ostoluvan. Envirosafen tai vastaavien myyjien korvike kama taas on hiilivety ja yleisimmin kai r290 ja r600a seos. Sekoituskelpoinen r134a kanssa. Se taas on palava, niinkuin jääkaappien ja pakastimien mutta eli siis ihan sama. Aluks täytyy kyllä tietää mitä on ylipäätään ostanut?

    Joo sinne järjestelmään voi ja on työnnetty vaikka mitä. Ja tullaan varmasti työntämään jatkossakin.
     
  18. tsipi

    tsipi Gearhead

    Joku puhui tossa taannoin, että kaveri oli tehny ilmastoinnin täyttöadapterin ja tyyliin wurthin spray kylmässä olis ollu samaa tavaraa mikä sopii ilmastointiin. Tiedä sitten. Minulla on luu-ulkona ilmastointi kaikissa, niin en asiasta sen edempää tiedä.
     
  19. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Teoriassa näin. Wurthilla on ollut hetki sitten kahtakin eri kylmäsprayta myynnissä. 220g ja 270g pulloissa. Nyt enää vain toista joka ei mielestäni käy. Ainakin kemiallinen koostumus eroaa. En ole tosin kemisti. Toinen poistunut myynnistä ja en löydä mistään enää sen koostumusta. Yleensä ne sprayt poistetaan myynnistä kun niitä käytetään ”väärin”. Joku nääs sen jujun keksii ja joku toinen tai voi se olla samakin joka ei osaa pitää turpaansa kiinni asiasta. Kehuu tai muuten lavertelee. Ullatus, tuote häviää myynnistä ja tuhansia ti-miehiä vituttaa. Minä en ole puhunut kenellekään aineesta jota itse käytin ja silti se hävisi myynnistä jo keväällä. Joku muu lauloi. Siksi en neuvo ketään.
     
  20. tsipi

    tsipi Gearhead

    Ilo taas pitkästä aikaa pöristellä cumpparilla. Olinki jo ehtiny unohtaa tuon väännön määrän mitä tuo kattila tarjoaa!

    Jospa sitä ölpät vaihtelis kohta puoliinsa. 2 vuotta 12 tkm ajettu. Tebskan super hpd 15w-40 varmaan ok öljy näin niinku kesäkäyttöön?
    Ja eihän sitä oo saanu torktekin banjopulttia aikaseks tilata.. jos sitä kohta puoliin sais senki aikaseks.
     
    ReDDot tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!