Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

 1. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Tais siitä olla täällä od:lla jossain topicissa puhetta ettei tarvi enää. Se kun oli sumuvalo hapettunut eikä palanu ni laitoin led ”työvalon” jolla näkee peruuttaakin. Sen hintanen muutoskatsastus että sama menee tilalle ku on korjattuna hyllyssä ollu.

  Mietin pistäskö potkurista poispäin kaikki uutta pakoputkeksi. 4 tuuman osia ei vaan o joka paikassa.
   
 2. Ck

  Ck Gearhead

  Joo siis voi muutoskatsastaa kaikille alkuperäisille valoille. Eli sumari pois, punaiset vilkut ja muutkin dot valot kelpaa. Täällä päin se makso jotain 60-70€
   
 3. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Minulla on muutenkin kyllä moiset dot valot ja tiäteskii puneriat vilkut. Kouvostoliitossa näköjään vaan sitten maksaa tuplaten enemmän muutoskatsastus kuorkille.
   
 4. ReDDot

  ReDDot 2nd gear

  4" putkistohan on helpoin ja halvin, osaa on raskaan kaluston putkat täynnä, käy kattoon trailcon, Närhi yms. muut jotka kuorma-autoihin osaa myy, ja pyydä tarjous.
   
 5. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Ja keltaiset parkit eessä ja?

  Pakoputkiasiaan liittyen, hakee jostain rautaa myyvästä liikkeestä (ei prisma) metritavarana 100mm rautaputkea, jotain millin seinämää. Mutkiakin niiltä saa tosin ovat jo sitten vahvemmalla seinämällä, ja isompaakin putkee löytyy jos 4 tuumaa tuntuu pilliltä :D Näin kävi ainaski itellä kun pakoputkivärkkiä tarvin, tämä siis etelä-pohjanmaalla. Suppareitakin oli, saan vakio-downpaippiin suoraan 4 tuumaa vai mikä se pakopuolen koko hx35 oli sekosin jo, en oo ehtiny perehtyä asiaan kunnolla.
   
 6. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Tais olla parkit kirkkaat.

  Löysin 45 ja 90 asteen 4 tuuman alusinkittyjä pakoputkenmutkia muhvilla kolmen kympin kahtapuolta riippuen asteista ak24 puljusta josta olen tilannu muutenkin usiasti kaikenmoista autotavaraa. Suoraa 4 tuuman alusinkittyä putkeakin on ja laitoin kyselyn pituuvesta, sekään kun ei o ku reilu kolmekymppiä kanki. Jos on 6m ni otan sieltä.
   
 7. tsipi

  tsipi 3rd gear

  Joo motoneteilla ja muilla taitaa loppua rännit siihen 3".. tarvii kyllä myöntää et ite on aina jostain / joltain tutulta löytäny 4" putkea. Ja itseasias mutkia ja kaikkea. Välillä toki joutunu tekee suorasta putkesta ryssän mutkalla ku ei noi 4" valmiit mutkat oo yleensä järin tiukalla R:llä.. puhun siis siivuttamalla mutkien tekemisestä. Kohta pitäs taas 3,5" suorasta putkesta tehä talvi autoon taka-akselin ylitykset. Ei paljoo vaihtoehtoja muuta ku siivuttaa vaan. Mä itseasias jopa tykkään tehä mutkat silleen ku saa aina semmosia ku tarvii... ja joissain valmiissa mutkissa ollu muoto ihan jotain muuta ku joutunu 90 asteen mutkasta tekee 45... ei oo oikein sopinu suoraan putkeen enää toisesta päästä. Työmäärä on toki ihan eri. o_O
   
 8. Hoovee

  Hoovee Gearhead

 9. kiljunen

  kiljunen 2nd gear

 10. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Otin vahvemmalla seinämällä putket ku täällä joskus joku sano että ohuemmissa äänimaailma on terävämpi, no saas nähdä :rolleyes:
   
 11. Rannis

  Rannis 3rd gear

  Onniselta saa suht halvalla vaikka haponkestävää putkea ja ei oo edes kallis. Ostin sieltä 6metriä putki ja 5kpl 90ast mutkat haponekstävä 101,6mm 2mm seinällä. Tulivat kaverin kautta ku sillä on tili siellä.
   
 12. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Kuinkas muuten, 2genussa mulla oli kaks pönttöä. Toinen oli ilmeisesti tyhjätty änkkäri, toinenko on Californian katti? Tarviikohan se olla, pystyputket on tulossa että vaimentimen laitan mutta muuta sinne ei kyllä mahdu..
   
 13. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Se hinta onnisella riippuu tilinomistajayrityksen alennusprosentista joka taas määrittyy sen yrityksen vuosiostoista. Olen ollu onnisella töissä, enkä ole astunut enkä astu jalallani enää sen yrityksen tontille.

  Mieluummin teen kyllä mustasta putkesta ni ei tartte vaihtaa kaasua eikä lankaa migiin. Se kirkkaat putket repeää saumoista jos yhtään joustaa mistään kiinnikkeistä, kuulemma. Sevverran eilisehtoona kerkesin katella alle että sehän olikin katkeamassa vaan se loppuosa jossa 4” muuttuu 5” kiillotetuksi ja viistetyksi putkeksi joka tulee puskurin ja takapyärän välimaastosta pilkottamaan ulos. Se putkisto on tilattu valmiina edellisen omistajan toimesta ku oli saanu halavalla. Hyvin on kestäny näköjään tommonenkin, liekö alusinkitty? Ehkä laitan vaan sen puolimetriä loppua uutta tai sitten takavaimentajasta myöten taakke uutta. Tai sitte kokonaan kaikki.
   
 14. kiljunen

  kiljunen 2nd gear

  Mulla oli aluks 4" ilman vaimenninta, silloin tuli merkintä puuttuvasta äänen vaimennuksesta otteeseen. Nyt yks läpivirtaava...
   
 15. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Ei kait sentään, sehän on siinä pakosarjan jälkeen laipassa kiinni ennen putkea.

  Sitäpaitti loud pipes, save lives.
   
 16. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Oliko oma kontti vai porukassa? Isompien osien tilauksessa olis nääs kätsää kun karkaa muuten rahtikulut taivaisiin koon takia.
   
 17. tsipi

  tsipi 3rd gear

  Mulle on tullu kamaa kontissa niin monella eri tavalla sieltä. Useammalla eri tavalla / ihmisen kautta. Mutta lähinnä kontti hommassa on pointtisa sillon ku on kamaa paljon tai tavara on semmosta et kontti on ainoo vaihtoehto. Halvinta kontitusta on tullu kaverin kautta, jonka kautta otin yhen auton. Viime syksynä koitin tota finn-us palvelua ja niitten kautta tuli yks etuakselisto kokonaisena ei jääny mitenkää kallis kuva ainakaa tommosessa tavarassa. Niillä tais olla aika selkeät hinnoittelu ohjeetkin. Toisin ku näillä muilla ketä on tullu käytettyä. Yks kaveri oli niin kallis et muistan miettineeni suoraa postia muutamille tuotteille halvemmaks vaihtoehdoks. Sekin tais vaan kokea raskaaks sen ku oli toistakymmentä pakettia meikäläiselle. Jenkit tuppaa aina laittaa sen 7 pakettia vaikka tilaisit vaan yhestä paikasta..
   
 18. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Löysin tallista säilömäni kylläkin vanhan onnisen terästen varastoluettelon. 101,6x2,0 löytyy rst ja siihen mutkia ja hst ilman mutkia. Sitten löytyy ihan öljyttynä mustana 101,6x2,0 ns. huonekaluputkena johon saa vinkkelit sitten julmalla 3,6mm seinämällä. Ak24 vaikka toimittaa osat luotettavasti niin ei ole vastannut kahteen kyselyyn alusinkityn 101,6mm putken pituudesta jota heillä myynnissä. Ei vissiin viittis metrin pätkistäkään kyhätä. Ajoin trailconin ohi eilen mutta vapaapäivänä oli niin kiire ettei joutanu pysähtyyn kum on toisten asialla. Ehkä niiltäkin vois kysyä sähköpostilla?
   
 19. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Nyt se pässi halvaantu parkkipaikalle. Ajoin ruutuun ja kolmen tunnin seisomisen jälkeen kuuluu vain pieni naks. Valot ei jääny päälle, akut on muutenkii ihan jees ja vaan muutaman vuoden vanhat, startti korjattu reilu vuos sitte. Ehdotuksia? Se kun on kotua 40km päässä ni jos joku keksii mitä itelle ei o tullu mieleen ettei tarviis montaa kertaa ajaa kodin ja parkkipaikan väliä.
   
 20. Ranee

  Ranee Gearhead

  Melkeimpä sitä starttia epäilisin ensimmäisenä.
  Hyppyjohdolla alkuun koittaisin antaa solkulle suoraa sähköä akulta.
  Omasta muuten terveestä startista hapertui läpiviennit niin huonoiksi ettei enää sähkö mennyt oikeaan paikkaan ja kipinöi kosketinpinnat pilalle.

  Edittinä, tästä samasta syystä edellisellä omistajalla oli syttynyt jo palon alku
   

Kerro tästä muillekin!