Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

 1. turbosleeper

  turbosleeper 3rd gear

  Bilstein 5100 on hyvä ja halpa
   
  ReDDot tykkää tästä.
 2. Rannis

  Rannis 2nd gear

  Mä laitoin Rockauton kallimat Monroet ku niitä kehuttiin jenkeissä, ja oon ollu hiton tyytyväinen. Ennen vaihtoa autossa oli Rough countryn iskarit, olivat pintakovat mutta maantie vauhdissa auto käyttäytyi ku vene.
   
 3. Pertura

  Pertura 3rd gear

  Mulla on 7100:t edessä, ei niistä oikein pahaa sanottavaa ole. Aivan liian jäykkien jousien takia keula on huono, mutta hyvien iskareiden vaikutuksen kyllä huomasi. Ei ne mitään ihmeitä tee, mutta tekevät kuitenkin keulasta rauhallisemman ja kun shimmaus on oikea, niin oikeiden jousien kanssa saisi miellyttävänkin.

  Turbosleeperin mainitsema 5100 on varmaankin parempi vaihtoehto käyttikseen, halvemmat ja saa yläpään tappikiinnityksellä, eli ei tartte sovitteita tai uusia torneja. 5100 on myös monotube-rakenteisia. Kaikki valkorunkoiset iskarit on enemmän tai vähemmän samoja, noi Ranchon ysitonniset säädettävinä jonkin verran eroavat. Mutta rakenne on kaikissa sama twin tube, eli melko lailla tosiaan vastaavia ovat toiminnaltaan.
   
 4. ReDDot

  ReDDot 2nd gear

  Illalla etin noita 7100, ei niitä oikeen ollu ramiin, paitsi Carlyltä olis saanu sarjaa siihen reiluun 1200 taalaan :D, taijan laittaa rockautolta tilaukseen nuo 5100:set, kovasti tykättyjä näköjään nuoki on.
   
 5. Ranee

  Ranee Gearhead

  [​IMG]

  Nyt on kuomu hankittu, pääsee toteuttamaan itseään taas.
  Ensin huolellinen pesu ja sitten suunnittelemaan safaritelineen tynkää niin saa työvalot takaisin kiinni.

  Pienihän tuo kakkoskoppasen vähän on, justiin pysyy laitojen päällä ettei muljahda lavalle, kiinnikkeitä vähän tehtävä myös.
   
  ReDDot ja tappokinnas tykkäävät tästä.
 6. Ranee

  Ranee Gearhead

  [​IMG][​IMG]
  Huolellisen suunnittelun jälkeen oli helppo ruveta taikomaan rautaa kiinni toisiinsa

  [​IMG][​IMG]
  Pölyn alta paljastui varsin siisti kuomu.
  Valot on kehikon päällä vaan mallina, pitkittäin reunoille tulee kaiteet kuten piirrustuksissa näkyy

  Kiitos vielä tappokintaalle kaupoista
   
  tappokinnas ja tsipi tykkäävät tästä.
 7. 4d sedan

  4d sedan Gearhead


  Laittaisin tuon umpinaisen, vaikka onkin käytetty? Fiksumman oloinen vaan mun silmään ilman noita kevennys(katkeamis)reikiä.

  Oliko se jakajapumpussa se syöttö niin että on varsinainen syöttöruuvi ja sit on se ahdonalaisen säätimen kara, jolla säädettiin sitä ahdonalaisen syöttöä? Eikö siihen sit löydy sopivaa säätöä niin että enempi modaa sitä ahdonalaisen karaa, ja jättää sen perussyötön pienemmälle, ja näin savuttelis vähemmän leimalla?
   
 8. tsipi

  tsipi 3rd gear

  Eihä sitä alasyöttöä tartte sielä ihan mahottomasti olla. Ahdonalanen syöttö sit kokonaan pois pelistä leimalle. Luulis tulevan leiman paperiin?
   
 9. Rannis

  Rannis 2nd gear

  Jos sain omani säädettyä k-arvoon tasan 0(nolla), niin luulis että muutkin saa leimasta läpi ku raja on 3.00.
   
 10. turbosleeper

  turbosleeper 3rd gear

  Pakoputken koko vaikuttaa yllättävän paljon kans tuohon k-arvoon. Jos on vakio putki niin joutuu melko pienelle säätämään syötöt että saa läpi pakokaasutestistä. 4,5” putkesta kestää tulla melko sankasti tavaraa että edes reagoi mittari
   
 11. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Niin, mitähän varten veteolevyissä ylipäätään yleensä on reikiä, kun umpinainenkin on riittävästi joustava?

  AFC:llä on varsin rajallinen toiminta-alue VE-pumpussa, jos tehoa haluaa niin leimalle vaatii jotain vippaskonstia. Mutta kuten aiemmin totesin, niin en oo lisäteholle oikein mitään käyttöä keksinyt joten en jaksa vaivautua.
   
 12. Yamato

  Yamato 1st gear

  Oliskos kellään heittää visiota, mistä löytyisi 3 koppaseen kohtuu vaivalla sopiva 4,5" lähdöillä oleva kammiovaimennin? Saisi olla hyvin ääntä vaimentava malli. Kuorma-autoissahan niitä on, mutta jos joku osaa sanoa, missä laitteessa on sopiva niin auttaisi kummasti.

  Nyt on paikallaan joku kokistölkin kokoinen dieselin karstasta tukkeutunut absorptiovaimennin ja meteli alkaa ottaa hermoon.
   
 13. ReDDot

  ReDDot 2nd gear

  kaverilla on pikälavaseeen mahdutettu tuollanen:

  https://www.raskaankalustonvaraosat.fi/aanenvaimennin-sc-10430.html

  halkasija taitaa olla jotakin 300mm, ei kuulosta paljolta mutta melkonen jööti tuo on, kuulemma mahtuu kartaanin kohalle lavan alle johonki olemaan. itelle oli tarkotus tuo laittaa, tuliki sitte laitettua pystyhormi niin ei mahu tämä vaihelaatikon viereen. Tuolta Onnin autosta niitä on hyvä tutkia vaihtoehtoja muutenki, käy sitte rk -osia myyvässä liikkeessä ihmettelemässä ja mittailemassa...

  edit typo
   
  Muokattu: 4.12.2019
  Yamato tykkää tästä.
 14. Yamato

  Yamato 1st gear

  Tuo pönttö vois olla hyvä vaihtoehto eikä ole edes hinnalla pilattu. Jos se on johonkin dodgeen sopinut niin pakkohan sen on sopia tuohon minunkin laitokseen.
   
 15. ReDDot

  ReDDot 2nd gear


  Suosittelen kyllä mittaamaan ja varmistamaan ennen kuin tillaat, on kyllä isokokonen tuo pönttö, 3-sarjalaiseen kesällä just tuommosen vaihoin...

  mitat kuitin mukaan: Ø111/Ø111/297/1050MM
   
  Muokattu: 4.12.2019
  Yamato tykkää tästä.
 16. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Olikos ketkä kaikki niitä ramin vakio ajovaloja parannellu? Tossa on ne alkuperäistä vastaavat dot unpiot hb-1 polttimoilla kiinni nyt ja valoteho on lyhkäisillä hautakynttilän ja myrskylyhdyn välimaastossa. 2,5 vuotta ajellu ja alkaa vissiin näkö heikentyä ihan silmissä ku pitää vanhasta muistista ajella ku ei näje. Pitkät on pareet ku on vielä lisänä pikkunen leditanko ja isot halogeenikuupat. Ne on kai jotain ksenoneita/ledejä niihin värkkäilly taikka jotain parempia umpioita sport modelista taikka tarvike settiä?
   
 17. smgt

  smgt 2nd gear

 18. musta pässi

  musta pässi Gearhead

 19. Ranee

  Ranee Gearhead  Kyllä hyvien valojen kanssa on mukava matkata
   
 20. smgt

  smgt 2nd gear

  Olipa kiinnostus mikä vaan, niin valot on ylivertaset siihen mitä muissa autoissa oon nähny. Matka ja määpäärä voi olla sama asia :D
   

Kerro tästä muillekin!