Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

 1. Rannis

  Rannis 2nd gear

  Nyt on pieni dilemma. Pitäis asentaa turvaistuin ramiin mutta törmäyslukot paskana joka paikasta paitsi kuljettaja vyö. Onko täällä kukaan niitä huoltanu ja tietää miten noi sais fiksattua?
   
 2. tsipi

  tsipi 3rd gear

  On ihan työmaata napata tuo p7100 moottorin kyljestä.. Noh toivotaan, että tässä oli jotain järkeä.. Suuttimet vielä irti jahka saan työkalun tehtyä. Vaurioitakin tuli sen verran, että 2 pytyn suutin putki pyörikin rympistään auki, eli se menee uusiks. Muuten kyllä kaikki aukes yllättävänkin helposti kun pari päivää aikasemmin tarjos irrotusaineita.

  En tiedä rammista, mutta chevy 91 pick-upissa ne vyöt ei vedä lukoon nopealla vetäisyllä. Siellä on puntit itte lukituksessa, mitkä nappaa kii kun auto pysähtyy nopeasti.
  En osaa oikein ymmärrettävästi selittää.. Mutta vaikka kuin nopeasti nykäsee, ni ei vedä lukkoon.
   
 3. Rannis

  Rannis 2nd gear

  Aijaa. Pitää ottaa vähän sisusta auki ja kattoo miten toi oikein toimii, vyöt toimii muuten hyvin ja rullaantuu hyvin ulos sekä sisään. Kävin just vetämässä kuskin vyötä ja ei sekään lukkiutuu vaikka kuinka vetää, jotenkin muistin että olisi ennen lukkiutunu.
   
 4. Dadda

  Dadda 1st gear

  Vyö ei mene lukko asentoon jos ei ajaa ja jarru/hidastaa, se on mekanismi joten toimi vaan kun "saa paine/ menee eteenpäin" Vois olla että menee lukkoon jos laittaa koko vehke suoraan pystyssä, eli lava taivaan suunta ? :)
   
 5. Rannis

  Rannis 2nd gear

  Jos olisin käyttäny Googlea ja Youtube niin tämä homma olisi selvinny nopeammin eikä olisi tarvinnu tyhmiä kysymyksiä tänne laittaa. tämä video selittää aika hyvin miten toi toimii. Ja nyt ku katoin tota video niin muistin että olen sama video joskus ennenkin kattonu.
   
 6. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Eräänlainen kiihtyvyysanturi tuossakin siis.

  Muistelen että ennen joissain ameriikan autoissa oli otteessa merkintä vöistä että hyväksytty Suomessa. Liittyskös siihen että kun katsoukko nykii niitä syynissä ja klipin vyöt ei niin siis toimi.
   
 7. Rannis

  Rannis 2nd gear

  Ei oo katsastusmies koskaan kokeillu vyöt mun autossa että olisin nähny, pitää varmaan näyttää toi video jos joskus tulee ongelmia.
   
 8. simu_l

  simu_l 3rd gear

  Vyön ja penkkien lukot voi mulla ainaki testata monttusella tiellä, ku oikee tärisee ja vetää vyötä tai kippaa penkkiä nii menee lukkoon.
   
 9. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Olisko tuossa ajateltu mukavuutta. Muistan joskus 80-luvulla kun lähdettiin volvolla ajeleen koko porukalla, isä kuskin paikalla oli yleensä se viimenen joka kiukussaan nyki vyötä ulos :D varsinkin tojotissa osas olla tuo ärsyttävä ominaisuus, jos auto oli vähänkin jonnekkin päin kallellaan tai nyit liika nopeesti nii nak-nak-nak-perk!! :D tuntu että piti olla just vaaterissa, paikallaan ja hiiiiljaa vetää vyötä ulos, muuten sait nyppiä sen sata kertaa. Olihan meillä pikkupojilla hauskaa katella isäukon manausta :D:D

  90-lukuisista lähtien tuo ominaisuus saatiin mielestäni pois, mahtoko jäädä liika moni vyö lukittematta sen takia..

  Tossa on ainakin tommonen firma joka on erikoistunu turvavöihin: http://www.turvavyo.fi/privbus.htm
  Tarttis saaha Jeeppin keskelle kolmipistevyö, josko nuo tietäis osata neuvoa, en oo kysyny
   
  Muokattu: 12.4.2020
 10. Rannis

  Rannis 2nd gear

  Nyt on turvavyömekanismi tutkittu.

  https://drive.google.com/file/d/1C2Ui5vn8SqIV7pUjt-pjs4oqCBto8cYb/view?usp=drivesdk

  Ei ollu ihan samanlainen ku youtube videossa mutta periaate sama. Eli messinkipaino( sininen nuoli) liikkuu mihin suuntaan tahansa niin nostaa sitä vaakavipua (punainen nuoli) mitä painaa lukitus mekanismin hammas (vihreä nuoli) ylöspäin ja lukitsee kaikki.

  Helppo purkaa ja laittaa takasin, mitään vikoja en ainaskaan kuskin vyössä löytäny ja hyvin toimii ku käänsi edes takasin koko härveliä. Lukon toisella puolella on jousi joka vetää turvavyön takasin, kiristin vähän sitä jousia samalla ku kaikki oli irti.
   
 11. kiljunen

  kiljunen 2nd gear

  Itte kans ajoitusta muuttaes ajattelin että otan koko pumpun äkkiä irti ja vaihdan samalla lohkon kyljes olevan luukun tiivisteen, ei se aiva äkkiä käyny. Sama oli suuttimien pois otos kun yhtä piti liukuvasaralla hakata irti tunni, välis käydä syömäs..
   
 12. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Jokos kiljunen irrotti banksin?
   
 13. kiljunen

  kiljunen 2nd gear

  En oo, menny aika niin muuhu, mutta jos alkukesästä sais kun nyt pakosarjaki alkaa olla valmis...
   
 14. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Ei kiirettä, mieli on zen.
   
 15. kiljunen

  kiljunen 2nd gear

  Ei mistään varmaa nää onko laatikolle tehty jotain? Joskus varmasti rempattu kun lähes puoli miljoonaa ajettu. Vielä ainaki kestäny vedättelyä 5x012 suuttimet 191dvt 4000rpm gsk.
   
 16. Luoppis

  Luoppis 2nd gear

  Pikaisesti mielenkiinnosta testattuna miten itellä, niin toi vm.2001 4 ovisen etuistuin missä on integroitu turvavyö selkänojaan: kuskin vyö toppaa nopealla nykäisyllä, takapenkkiläisen pilarissa oleva vyö taas ei. Eli maksimaalinen variaatio noissakin vehkeissä riippuen kokoonpanosta.
   
 17. Rannis

  Rannis 2nd gear

  On kyllä aika sekava koska siinä videossa lukee että 1995 dodge truck, mun dodge on 1994 loppuvuosi ja uudempi systeemi.

  Vähän kyllä pelottaa laittaa istuin kiinni tommosilöä vöillä ku ei koskaan tiedä miten oikeasti toimii jos tulee kolari. Mutta kyllä dodge painaa niin paljon että nämä uudet muovikipot siirtyy niin että ei pitäis tulla mitään äkkipysähdys.
   
 18. tsipi

  tsipi 3rd gear

  Oliko kiljusella pumpussa säätämistä, tai tuliko tekijältä mitään kommenttia?

  Minulla suuttimet lähti irti todella helposti. Holkki + vaggilaisen pyörän mutteri (M14x1,5). Ei yksikään vastustanu ollenkaan. Oli kyllä nano irrotusöljy menny ihan koko suuttimen matkalta perille. Liukuvasaraa ei minun värkissä mahdu 5 ja 6 pytyille tarjoamaankaan. Suuttimet oli kyllä melkosen eläneen näköset, mutta penkissä niidenkin kunto vasta selviää. Tarvii keksiä joku putsausväline millä nuo suutinreiät saa käytyä läpi.
   
 19. Rannis

  Rannis 2nd gear

  Pulloharja porakoneeseen ja egr cleaneri niin tulee puhdasta.
   
  tsipi tykkää tästä.
 20. kiljunen

  kiljunen 2nd gear

  Mulla oli 6 suutin ruostunu kiinni, jouduun lasin edestä purkaa muovit ja poraan reijän liukuvasaralle. Pumppu ei käyny missää, laitoin vaan rack plugi ja 4000rpm jouset sekä ajoituksen 16 asteeseen.
   

Kerro tästä muillekin!