Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

 1. rammeri

  rammeri 1st gear

  Joo, huomasin itsekin.... Oli vähän aikaa tosi outo olo kun katselin olematonta ruuvinpäätä kädessä iso momenttiavain.....
   
 2. Luoppis

  Luoppis 3rd gear

  Rockautosta löytyy ainakin 2001 vuosimalliseen kojetaulun muoveja. Geno's garagessa saattaa olla myös, mutta en ole perehtynyt minkälaiset kustannukset Genolta tulee ja saako edes helposti tilattua sieltä. Ei ole rokkiautossakaan kyllä ihan ilmasia.
   
 3. Rannis

  Rannis 2nd gear

  Jes, oon vähän nettiä tutkinu ja taitaa mennä lähes 1000euro että sais uuden kojelaudan tänne suomeen. Ei viittis niin paljon laittaa mihinkään kojelautaan ku ei se auto kovempaa kulje uudella kojelaidalla, ne rahat vois laittaa parempaan paikkaan.

  Oon liimannu kojelaudan nyt että pysyy kasassa ja tänään aloitin ottaa sen pois. Kaveri kyllä lohdutti että olisi aika helppo rakentaa muoti ja tehä kokonaan uus kojelauta lasikuidusta, hiilikuidusta tai vaikkapa kevlarista.
   
 4. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Minä en päässy ku 413,42€ kojetaulun plastiikka päällisessä rokkiauton kautta. Sekin on kyllä minusta semmosesta liikaa. Jos ei kerta kellään ole konttia tulossa tai tiedä kenen kontissa kamat vois tulla niin tää keskustelu on melko turhaa. Niitä melko edullisia ostohinnaltaan mutta kooltaan sevverran isoja kamoja kun yksittäin tänne jokainen ottaa ni maksaa rahteineen persettä vaille hevosen.

  Jos joku teettää kuttaperkasta kansia 2gen niin yks tänne. Itellä ei o mitään jäljellä ku edellinen ilmeisesti rikkakihvelillä ja harjalla ne tomut siitä lakaisi roskikseen.
   
 5. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Eikös OD:llä aina välillä oo juttelua konttirahtaamisesta, kai sitä vieläkin porukka rahtaa tavaraa tänne, oli peli mikä hyvänsä.
   
 6. Ranee

  Ranee Gearhead

  [​IMG]

  Helvata tämmösten pikkuautojen kanssa.
  Vähän talvilomalla tarvittavaa kampetta ja muuten mökille menevää tavaraa kyytiin niin loppuu tila kesken, kärryn ostoon lähdettävä
   
  tappokinnas ja Rannis tykkäävät tästä.
 7. Rannis

  Rannis 2nd gear

  Mahtuuhan tonne vaikka kanootin vielä. ;)
   
  pimeroolis tykkää tästä.
 8. Ranee

  Ranee Gearhead

  Et muuten oo pahasti väärässä.
  Kajakki varusteineen tähän päälle on tulossa
   
 9. Hoovee

  Hoovee Gearhead

  Pappakuomu pois, niin vapaakorkeus 4,4m.
   
 10. hzemax

  hzemax Gearhead

  Vararinki vittuun, ni mahtuu jokunen levy kaljaa matkaan.

  Varmaan alkaa gammo ininä näitä aikoja.
   
 11. Ranee

  Ranee Gearhead

  En ihan heti kuupasta ole luopumassa nyt kun on tottunut
  Työkalut ja muut tarpeet saa kuivana perille
   
 12. Hjp

  Hjp 1st gear

  Ostan käytetyn kuomun pitkälavaseen gen2 ramiin. Rovaniemen läheltä miellelään.
  jos löytyy, niin laita tarjousta heikki.peltonen@gmail.com
   
 13. Hoovee

  Hoovee Gearhead

  jep, kaikella on ne hyvät ja huonot puolensa. Kuuppa pitää tavarat kuivana, mutta ei pysty kuskaa pitkää eikä korkeeta tavaraa.. ja ihan kamala lastata jotain raskaampaa kyytiin kun tarttee selkä kyyryssä olla siellä kuomun alla. Ilman kuomua saa seistä lavalla ylväänä kuin vapauden patsas.
   
  Cumminski tykkää tästä.
 14. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  37 vuoden pickup-kokemuksella on todettava, että kyllähän tuollainen peltilavainen pikkari on mahdollisimman epäkäytännöllinen väline lähes kaikkeen tavarankuljetukseen. Muuten kivoja.
   
  Cumminski tykkää tästä.
 15. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Jaa,a minusta ku se on ollu tuo ram minulle meleko kätevä. Tosin muutaman vuoden kokemuksella vasta. Kuomun alla kulkee 200L tynnyritkin pystyssä, tavarat on alla näkösuojassa ja sateen suojassakin enemmälti muutenkin. Kauppaostotkin pysyy kuomun alla talvella kylmänä ettei happane ku on välimatkat pitkät. Ilman kuomua sitte mänöö puita vaikka kuinka, eikä uuvellu ylämäkeen.
   
 16. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Mä olen vallan siirtynyt ajelemaan ranskalaisella umpipakulla kaikki tarveajelut, näppärämpi se on kun on ovia joka puolella. Rami on jäänyt harrastusajoihin. Jos vielä hommaan pikkarin, niin se tule olemaan paripyörällinen regular cap, tasapohjaisella lavalla ja avattavilla sivulaidoilla. Tai siis eihän sellainen ole pikkari vaan kuorma-auto rahtilavalla.
   
 17. Hoovee

  Hoovee Gearhead

  avolava ja pystyputki: kaikki kamat aina noessa, märkiä tai molempia - mikä on se paras combo :p
   
 18. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  joskus aikoinaan kaverin kanssa kuskattiin muuttokuormaani sen avolavalla jossa oli pystyputki. Tottakai sattu keli että kevyttä pakkaslunta alkoi just sataa. Nokihiukkaset kun osui lumihiutaleeseen niin se satoi mustana sateena huonekaluilleni. Tosin ilmainen kuljetus joten ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin.
   
  pimeroolis tykkää tästä.
 19. smgt

  smgt 2nd gear

  Mulla oli viime kesänä vesijetti lavalla, niin pystyputki sotki sen. Ei lähe muovikatteesta millää irti noki täplät :D
   
 20. Hoovee

  Hoovee Gearhead

  jep, sama se on jos vetää jotain kärryä perässään.

  Kuivalla kelillä noki ei tartu, mutta sateella sitten senkin edestä..on kärry edestä ja takaa musta. Eikä se nokipska lähde pelkästään viruttamalla irti, vaan tarttee harjata.
   

Kerro tästä muillekin!