Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

  1. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Ylikiristys voipi hyvinnii toimia että painuu enemmän ja tiivistää mutta ennen vanhaan kupariprikat hehkutettiin ns. löijättiin eli punaisiksi ja jäähdyttämisen jälkeen laitettiin takaisin pehmenneinä jos ei sattunu oleen just silloin uusia.
     
    Dadda tykkää tästä.
  2. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Noin isältä opin tuon konstin kun vaihdettiin öljyjä autoon eikä ollut köyhällä sattumoisin oikean kokoista kupariprikkaa käsillä sinne pohjaproppuun. Kyllä ne yleensä piti, varsinkin noitten peltipohjien kanssa. Alumiinisten kanssa en oo alannu kikkaileen vaan oon suosista vaihtanu uuden. Niistä kun tahtoo ne jenkat porsia liikakin äkkiä.
     
    Dadda tykkää tästä.
  3. Ranee

    Ranee Gearhead

    Vielä semmoinen tarkentava kysymys tuli mieleen että paljonko on tyhjäkäynti?
     
  4. Rannis

    Rannis 3rd gear

    Luulis saavan noita prikkoja suomesta myös. Ei kannata maksaa 30euron rahti 6 euron kupari prikoista.
     
    Dadda tykkää tästä.
  5. Ranee

    Ranee Gearhead

    Dadda tykkää tästä.
  6. Rannis

    Rannis 3rd gear

  7. tsipi

    tsipi Gearhead

    Saa niitä, eikä varmaan maksa juur mitääm. Minulla oli ihan vaan omaa hölmöyttä kun en ollut tajunnut käydä niitä ostamassa. Ja sitten pitikin vetää laite nippuun ja päästä kääntämään avaimesta.
     
    Cumminski tykkää tästä.
  8. Dadda

    Dadda 1st gear

  9. Dadda

    Dadda 1st gear

    Suuttimet testattu tänään, avauspaineet 200 210 210 220 220 220 eli liian matalat. Ja nelos + kutos cylinterillä oli 1 reikä outo ruiskukulma, meni melkein ylöspäin.. Nyt ois aikaa ostaa uudet suuttimet !? Mutta missä ja mitä ostan ?
    Karhi Tuote: SMFJ330 73€ kpl ei tiedä ees mikä niitä on ?
    Tmi stenvall saat kiinalaisia+40hp 350€ sarja. Toimiiko edes kaikki kuus jos osta tommosia ? :)
    Rockauto on vain gb remanufactoring "uudet" noin 69€ kpl osa: 611102 tai 611105
    Kannatako etsii muu paikkoja ?
     
  10. Ranee

    Ranee Gearhead

    Machinery ja Pihlaja kannattaa vielä kysyä
     
    Dadda tykkää tästä.
  11. exxcevy

    exxcevy 3rd gear

    Kysyppä pahuuttas akaandiesel...
     
  12. tsipi

    tsipi Gearhead

    Stenvallilta oisin ite ostanu pari kk sitten, mutta sillä oli vaikeuksia saada niitä. Ei uskaltanu luvata mitään toimitusaikaa.

    Akaalla oli kärkiä hyllyssä 55e ja ottiko pari kymppiä per suutin asennuksesta. Melkein sinuna kääntyisin heidän puoleensa. Toki usein menee laatukärjet ihan samoilla simmeillä ku alunperin, mutta ite en lähtis punnertaa enää ilman simmisarjaa. Minulle siis työkaveri sorvas simmit, ja niillä pääsin +- 5bar vanhoilla kärjillä.
     
    Dadda tykkää tästä.
  13. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Ebayssa on myynnissä dap performance kärkiä sekä suuttimia. Ovat vissiin ihan jees laatuisia ja suuttimet tekevät boschin runkoihin. Suuttimet pitäs vanhat palauttaa jos on boschit jolloin saa core maksun 100$ takas, muutoin ei. Eikä taija paljon Suomesta kannattaa lähetellä postimaksun takia. 215hp kärjet reilun satkun toimituskuluineen. Veroja ei tainnu olla mukana. Saattaa tulla muutamassa viikossa. If you wanna play you have to pay eli niitä kärkiä ja suuttimia on sitte vaikka minkälaiseen tehonlisäykseen niillä. Noi 215hp on stock tai pieni lisäys jos on vakiona alle ton.
     
    Dadda tykkää tästä.
  14. Dadda

    Dadda 1st gear

    En alkaa lähettä suuttimia ympäri suomeen ja laittaa uudet kärjet 46 - 55 € kpl + työ. Autodoc tai Saksassa ei o löytynyt mitään, vaikka bosch tulee sieltä alunperin.
    Katoin dap sivulta, bosch core maksu 150$ Mutta jos ostan niitä jolla on rakennettu mu rungolta pääsis 325$ + Rahti. Tai ostan kärjet ja simmit, ja laitan itse kuntoon ja lainaa pop testeri kaverilta.
    https://www.dieselautopower.com/die...5x0-010-sac-145-up-to-40hp-pp5x10sac145-13306

    Huono oli vain että en sa maksaa visalta.

    Kiitos kaikki vinkeistä.
     
    Muokattu: 21.7.2020
  15. Dadda

    Dadda 1st gear

    Löysin nyt myös 1 kiinostava sivu, eli turkki suuttimet. Ja halvat.
    Bosch = 0432133860 taitaa olla orkkis suutin.
    https://www.kevadiesel.com/0432133860-bosch-injector-eh17-conv-type-for-cummins
    Sain vastaus, ja kärki näissä oli DSLA 135P 468. Eli perkins ja 135 astetta !?

    Machinery 218€ kpl ja 1,5viikko toimitusaika usa,sta :eek: 88$ kpl jos osta itse + rahti/tulli :cool:

    Nyt odotan vastaus Diesel auto perfomance / dap, kysyin millä rungolta ja avauspainelta ne on säädetty rakennettu. Eli niitä halvempi ei core charge suuttimet..
     
    Muokattu: 21.7.2020
    tappokinnas tykkää tästä.
  16. Hoovee

    Hoovee Double Gearhead

    Mulla oli aikanaan yks rikki mutta vaihto onnistu mukisematta ehjään.
     
    Dadda tykkää tästä.
  17. tsipi

    tsipi Gearhead

    Pari kertaa ny aski temppuillut.. (47re 1997) Viimeks tänään. Hävittää siis ylivaihteen ja lukkoturbiinin. Ei siis ole edes od off tilassa lukkoa. Tilanne rauhottuu aina kun käyttää päävirtakytkimen hetkeks pois päältä. Ja tällä viikolla kun puottelin lahti - mikkeli väliä, ni alko puottaa lukkoa pois päältä ja päälle. Kytki kyllä päälle aina ku anto lisää tassua, eli varmaankin tps herjaa. Mikkelissä tuli otettua siitä töpseli irti ja takas kii. Kotimatkalla pelas ihan normaalisti. Nyt harmittaa ku revin vikavalon irti ja ei pysty lukee morsetettuja koodeja. Minun tapauksessa sen verran riisuttu tuo sähkösarja, että antoi melkosen liudan koodeja :D ja kun kokoajan lyhty paloi, niin nappasin koko lampun veke..

    Varmaan pitää alottaa töpselin putsauksesta, koska se on aina täynnä öljyä tässä kotterossa..
     
  18. Rannis

    Rannis 3rd gear

    Eipäs menny KKD;n ram special ahdin paikalle noin vaan gen2seen. Kompurapesä ei saa käännettyä sopivaan kohtaan että lähtö olisi alaspäin eteen niinku orkkis lähtö menee coolerille, vaan pesä osuu hukkiksen kelloon. Eli jos tommosen haluu asentaa niin joutuu aika paljon ahtopaineputkia sovittaa.
     
    tsipi tykkää tästä.
  19. tsipi

    tsipi Gearhead

    Joko otit savut siitä? Onko investoinnin arvonen?
     
  20. Rannis

    Rannis 3rd gear

    Lähetin sen takasin, en jaksaa mitään 3v putkimiehen opinnot tehä että saan sopimaan. Tilasin sit He400sen mitä menee suoraan vanhan tilalle ja ajaan sillä vähän aika että saan uuden pakosarjan ja sit tulee hx52mfs.
     
    Cumminski ja tsipi tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!