Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

 1. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Dodii, vaikka Cumminski pelotteli tai ainakin kertoili etukardaanin ristikoiden vaihdon haasteellisuudesta varsinkin jos on vain kahdella kädellä varustettu niin tartuin toimeen eilispänä. Sopiva hetki ja ennen kuin liukkaat ehtii tulla. Pari hinaustakin jääny väliin tässä kun sanoin ettei pysty ku ei o nelikko käytössä. Poika oli taksvärkki päivänä koulun sijaan kotona ni apukädet tulikin sitten häneltä. Lisäksi tuli uusi kuulatsydeemi ja kumikaulustiivistekin uutta. Pistin kestovoidellut spicerit kun oli hyvä hytinä niistä luettujen keskustelujen pohjalta. Vanhat olikin ihan ruostetta ja paskaa täynnä. Muuten tais onnistua ihan jees mutta etummainen ristikon yhden kupin tiiviste halkes. Se on semmosta kovaa muavia ja yleensä ne pujotellu kaulalle etukäteen ennen kuppia ja nyt olevinaan kiire ni unohtu. No se on helpoin vaihtaa etukardaanista jos menee paskat siitä sisään.
   
 2. Mercury

  Mercury Gearhead

  Tuntuu olevan aktiivinen tämä osio ja hipoo Cumminssia sen verta että oon sovittamassa Holset HX50:stä 7.3 Powerstrokeen..
  61.5/99 kompura 86/72 turbiini 16 cm pesä.

  Foortimiesten palsta on aikalailla kuollu täällä..
   
  tappokinnas ja tsipi tykkäävät tästä.
 3. Yamato

  Yamato 1st gear

  ´03 AAM isolla perällä olevasta Ramista meni yksiosaisen kardaanin ristikko. Milläköhän tiedolla osaan valita oikean ristikon nettikaupasta? Suomesta pitäisi löytää nopealla aikataululla.

  Edit: maaginen numerosarja on 330, joka löytyi ristikosta putsailun yhteydessä. Homma bueno.
   
  Muokattu: 7.10.2020
 4. ravolta

  ravolta 1st gear

  nonii, leimaa lähdin hakeen ja päätin vielä valot tarkistaa... pakkivalo hukasa, enkä äkkiseltää loovan kylestä anturia löytäny -97 47re. amerigaanoista rahdattu peli kyseesä, kirkas valo koukun vieresä kyllä. mistähän pakin kytkin valolle, rattiakselin juuresta ko?
  saako muutes olla katkasijalla pakkivalo?
   
 5. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  47re vasen kylki on anturi. Kato vaikka rokkiauton sivuilta minkä näköinen, siinä on neutral switch liki. Kuorkissa saa olla työvaloja ni laitoin taakke ledin. Takana vilkuttelevat valoja jos jää päälle vahingossa.

  itte kattelin ristikot torquekingin ja dennysdriveshaft sivuilta ku etin mittoja ja numeroita omaan -96. Sitte tilasin rokkiautosta halavimmalla ku ei ollu kiiru. Saapi olla tarkkana ku vaihtoehtoja on ja sitte myös merkkejä sekä kestovoideltuna tai nipalla. Sitte vielä tönärillä mittailin varuiksi. Täälläkin infottiin asiasta mutta mittasin itse ku vastuu on tilaajalla.
   
 6. Yamato

  Yamato 1st gear

  Jep. Homma selvisi, kun irrotin vanhan. Siitä löytyi merkintä 330, jolla löytyi oikea ja mittojen perusteella toki tarkistus. Yhdestä laakeripesästä oli neulat muuttuneet pölyksi.
   
 7. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Piti tarkistaa kun en muistanu lootan kylessä sitte ku yhen. Eli se sama kytkin on reverse light/ neutral switch.
   
 8. tsipi

  tsipi 3rd gear

  Jos startti pyörittää vain p ja n asennoissa, niin tuo kytkin on mahdollisesti ehjä. Eli pakkivalon puutetta etsisin piuhoista. Toki saa tarkastettua yleisvirtamittarilla kytkimen toiminnan. Valitettavasti kirja on vanhalla tallilla, joten en sulle saa sähkökaaviosta nyt ohjeita. Mutta kolme pinniä liittimessä muistaakseni, ja dodgen tuntien sekin toimii varmaan maadotuksen kautta.

  Toki voi olla, että jos lisäpakkivaloja tms on liitetty ilman releitä, niin onhan se teoriassa mahdollista polttaa vaan pakin puoli tuosta anturista.
   
 9. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Ihan jos en leppään muista ni vanhemmissa 3-napainen kytkin joista laitimmaiset reverse light. Uuvemmissa tais olla 5-napainen. -96 omassa on 3-napainen. Lisätyövalon virallisesti (pakkivalon) voi ledinä laittaa minusta vaikka ilman relettä. 100w hehku(t) asia erikseen. Ne taitaa sulattaa alle 1,5 neliön johot muutenkin?

  netistä löytyy tai ainakin nähny kytkiksen sille valolle ameriikan saitilla. Tosin kovinkaan kummonen homma ole kattoa vaikka tuleeko kytkimelle ja lähteekö siltä jännite. Sitten tuleeko valolle. Kytkin tai johtokatkos/liitos. Mielellään yleismittarilla kun itellä oikea lyhyt sai jännitettä lampun mukaan vaan mittarin mukaan liian vähän. Jännitehäviöistä saattaa selevitä siis ledilläkin.
   
 10. Samppa97

  Samppa97 1st gear

  Ram 2500 gen 3 vm 2003, miten lisävalot kytketään? Jotain aiheesta löysin että saattaa palaa ajovalo katkasija ?
   
 11. Stang 72

  Stang 72 3rd gear

  Ram 2500 6.7D 2007 1/2 malliin kun oli laitettu ns sulakerasian kautta virrat lisävaloille niin poltti sen powersupplyunitin.
  Kaikki suuret virrat suoraan akulta releiden kautta ja releet niitä can herkkiä malleja. Herätykset sitten mistä parhaiten löytyy.
  Jos on Tow package niin vetokoukun yhteydessä voi olla iso B+ josta voi ottaa virrat.
   
 12. Luoppis

  Luoppis 3rd gear

  Kakkoskoppasessa ei ainakaan valojen katkaisija kestä edes vakiokuormaakaan loputtomiin. Tuskin on asiat paremmin kolmoskoppaisessakaan. Piuhatkin on niin ohkaista, kuin mahdollista. Eli kuten yllä mainitaan niin releistämällä, virta lisävaloille suoraan akulta ja oma sulake väliin. Liekö kolmoskoppasessakin vielä miinusohjatut valot? Mulla ainakin pitäisi olla vielä lisäpitkien releessä joku vastus välissä kun jää releessä veto päälle jos on sumuvalot päällä kun saa sieltä jonkun hipaisun maadoitusta. Liekö tuolla CAN herkällä releellä sitten tarkoitettu jotain vastaavaa kuviota, ettei se jää päälle jollain parilla voltilla?
   
 13. tappokinnas

  tappokinnas 3rd gear

  Minkä takia kierroslukumittari humppaa välillä?

  Eli heilahtelee nollan ja vallitsevan kierrosluvun väliä.

  Tekee sitä toisinaan ja tänääb pysähtyi hetkeks nollille ja check engine valo syttyi ja sammui.

  Se tuttu 1997 vuoden 12 venttiilinen.
   
 14. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Check this out:

  ”Turn the key on and off three times. On the third time leave the key to the run position then the code will pop up on the odometer”.

  näyttäskö jottain koodia? Jos näyttää ni KVG.
   
 15. tappokinnas

  tappokinnas 3rd gear

  Täytyy kattella.

  Tiedän googlen voiman, mutta höpöttely täällä on mukavaa.
   
 16. Luoppis

  Luoppis 3rd gear

  Onko 12 venttiilisessäkin kierrosluvun mittaus kampiakselin asentoanturilla vauhtipyörältä? Jos ei vika ole mittaristossa, niin siinä seuraava vikapiste?
   
 17. smgt

  smgt 2nd gear

  Kampuran etupäässä kiekka anturi. Se jos tippuu pois, niin lataus loppuu kans.

  Kannattaahan sille vaikka säätö tarkistaa, mutta tuskin se itestää on muuttunu.
  Mulla kylmänä näytti nollaa ja lämmetessä alko pelaa. Uudella anturilla on rokannu jo ehkä 3vuotta taas.
   
 18. -Rami-

  -Rami- 1st gear

  Päivää.

  Uusi Ramisti ilmottautuu...

  2500 5speed vm2000

  Heti uudessa hankinnassa löytyy jotain korjattavaa:

  Polttoainemittari ei toimi. Näyttää tyhjää ja löpövalo palaa.
  Mistä vikaa lähtee etsimään, onko joku tyyppivika?

  Saako oviin uusia saranoita? Etuovet meinaa roikkua.

  Etuiskarit on lopussa, onko joku merkki mitä kannattaa katella/välttää?


  Muutenhan tuo on mukava laitos. :)
   
 19. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Saranoita saa Suomesta ainakin Jamantilta tai Rockauto usa. Samoin vaimentimia saa Suomesta tai rokkiautosta. Vissiin Ranchoja enimmäkseen, ainakin itellä joku edellisistä semmoset pannu mutta kai niitä muitakin hyviä on. halpojahan saa vaikka kuinka halvalla. Jollain palstalaisellahan oli jotkut korottamattomaan myytävänä, olikohan vielä ja oliko eteen?

  Yleensä se lähetinyksikkö on se kuluva osa vaan kannattaa selvittää ensin vika. Mittari, johdotus, anturi (lähetinyksikkö), se on se pyhä kolminaisuus.

  Nuokaan viat tuskin tuli heti vaan tuli mukana jo ostaessa;).
   
 20. -Rami-

  -Rami- 1st gear

  Joo, siis vika oli jo tiedossa autoa ostaessa.

  Kiitos tiedosta.

  Missä on lähetinyksikkö, mikä sen virka on..?
   

Kerro tästä muillekin!