Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

 1. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Näin seinäjoen bilteman pihassa samanlaisen ykköskoppa-Ramin kun Raneella on. Se oli vaan sininen. Onkohan mies vaihtanu tallia vai liekö tuo jostain päin vierasilla..
   
 2. Ranee

  Ranee Gearhead


  Uskoisin että on jostain Ylistaron suunnalta, muistaakseni sama kaveri liikkuu vanhemmalla aspenillakin. Pari vuotta sitten olin puheilla ja oli hällä myynnissäkin osia oon vaan numeron hukannu

  Mulla odottaa laatikko vieläkin motivaatiota
   
 3. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Mikäs loovan on tullu?
   
 4. Ranee

  Ranee Gearhead

  Liikennevalot, happee, PAM, Haukkamiehen kyydissä kotiin
  Näin lyhyläisyydessään

  En oo ees avannu, ei tässä oo menny vielä vuottakaan
   
 5. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Jaha se perinteine tarina :rolleyes:

  Meinaatko Suojaselle viedä, vai motivaatioasennuksena ite tehdä? Olikos sulla se ylivaihde tossa jo, ei vissiin?
   
 6. Ranee

  Ranee Gearhead

  Ei ole ylivaihdetta onneksi

  Ite taas teen kun viitin
   
 7. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Mulla on jääny joitain osia ylite jos tarttet. Uusia ja vanhoja.
   
 8. ravolta

  ravolta 1st gear

  Hei jätkät, nyt tapahtu ihan ihmeellistä, 12v cummins ei enää käynnisty. Eilispvänä sammutin sen tallin eteen. Hyvi pyörittää mutta ei syty. Sammutinsolikka ja rele testattu, solenoiti pysyy ylhäällä tartatesa, facetti ruuttaa hyvin tankilta rivipumpule. Katoin että syöttöpumppuki pyörii. Pumpun päästä irrotin suihkuputken ja tartatesa sieltä ei mitään, ei pisaaraakaan...
  Nyt niin pihalla että huh...
  Mistähä seuraavaksi?
   
 9. ravolta

  ravolta 1st gear

  Voisko sammutin olla mitenkää päällä vaikka solikka vetäsee ylös...
   
 10. ravolta

  ravolta 1st gear

  noniin, homma selkesi, ilmaa oli vetänyt, pumpun etupäästä raotin paluun banjoa, pyöritin siirtopumpua ja starttasin hetken, linjat kiini ja taas rokkaa. :odsmile:
   
 11. Pertura

  Pertura Gearhead

  Sulla on siis vaihdettu orkkissiirtopumppu sähköiseen? Kuulostaa siltä, että pumppu ei tee läheskään tarpeeksi painetta, jos ei overflow valven läpi jaksa syöttöpumppua ilmata. Auto käy kyllä vähäisemmälläkin paineella, mutta syöttöpumppu jäähtyy polttoaineella. Eli jos ei paluun läpi tapahdu virtausta, niin elementtien jumittuminen on jossain vaiheessa todennäköistä. Kannattaa tsekata se, että soppaa virtaa läpi asti auton käydessä, niin säästyy kalliilta syöttöpumppujumpalta tulevaisuudessa.
   
 12. ravolta

  ravolta 1st gear

 13. Luoppis

  Luoppis 3rd gear

  "The P7100 is designed for 35 PSI, some people have had better luck running 40-45 PSI. The factory lift pump usually puts out around 20-25 PSI at idle and up to 35 PSI under load, that's if the rest of the fuel supply system is up in good running order."

  Tollanen tuli nopeella haulla vastaan. Eli orkkiksena 2,4bar täydellä kuormalla ja 1,3-1,7bar tyhjäkäynnillä? Ja 2,7-3,1bar sitten noilla, ketkä ovat asiaan puuttuneet.

  Kannattaa kyllä tavalla tai toisella puuttua tohon asiaan, se P-pumppukin on ihan ***tanan kallis laite jos hajoaa.
   
 14. 4d sedan

  4d sedan Double Gearhead

  Toi alkuperäinen siirtopumppu on kyllä aika pätevä keksintö, ja riittää sinne 5-600hp tehoihin. Sähköpumppu ei siis ole välttämättä parannus näissä.
  Tuollaista 2bar siirtopainetta noitten P-pumppiujen kanssa tulisi käyttää, oli se sit missä vaan moottorissa kiinni. Edellämainitun jäähtymisen takia ja toisekseen että elementit täyttyvät varmasti täydellä syötölläkin.
   
  tsipi tykkää tästä.
 15. Pertura

  Pertura Gearhead

  Orkkispumppu on tosiaan hyvä ja varmatoiminen kapistus 2gen 12-tappisessa. Ja nykyään Power Driven Diesel kaupittelee orkkiksesta modattua pumppua, jolle lupaavat tuoton piisaavan 750 heppaan asti kunhan muukin soppapuoli on kunnossa. Riittää siis vähän kiukkuisempaankin kauppakassiin.
   
  4d sedan tykkää tästä.
 16. tappokinnas

  tappokinnas 3rd gear

  Ton orkkispumpun kun vaihtaa niin on kädet kainaloon asti verillä ja mustelmilla. :D

  Mulla ainakin.
   
 17. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Mun ymmärrykseni mukaan se alkuperäinen pa-pumppu on tai olis ollut parempi vaihtoehto kuin nuo sähköiset. Mikä niissä sähköisissä sitten on kun menevät tavan rikki.. luotettavuudessa se mekaaninen tuntuu olevan parempi.

  Semmosta oon joskus miettinyt että pystyisköhän sitä mekaanista jotenkin virittämään?
   
 18. 4d sedan

  4d sedan Double Gearhead

  P-pumpussahan on myös kyljessä mahdollisuus käyttää mekaanista siirtopumppua, vaikka sen lohkon kyljessä olevan lisäksi.
  Kolmella M6 naulalla oleva peitelevy pois ja siihen Bosch mekaaninen siirtopumppu on laitettavissa. Sitä en osaa sanoa että sopiiko se Dodgessa olemaan siinä, mulla ainakin Vanissa ei olis mahtunut ja Corveten 13mm pumpussa se ei olis tuotoltaan riittänyt. Mutta kuitenkin sellainenkin mahdollisuus on pumpun puolesta olemassa, jos tuntuu ettei vakion tai Power driven(hyvä vinkki!) riitä:p
   
  Muokattu: 4.6.2021
 19. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Se alkoi kullanmuru sitten mullaki oikuttelemaan, ensin käy jonkun puoli minuuttia ja sitten kierrokset laskee ja sammuu. Tankki on pois, paluupuolelta tulee ainetta tasaisena norona. Hetken sahoottaa ja sitten taas sama juttu. Olisko mahdollista että overflowvalve on tukossa? On se seissy taas jonkin aikaa.. vaiko siirtopumppu sökö.

  Tähän asti on aina lähteny kyllä, pakkasillakin. Linjat on muovia ja uutta letkua. Pa-lämmitin on pois käytöstä eli pa-pumppu lykkää aineen suoraan pekkapumpulle. Uusi suodatin ja dieselit.
   
 20. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Hmm.. ompa erikoista.. jos otan paluuletkun kokonaan pois nesteestä nii imupuoli alkaa vetää ilmaa o_O

  Muutama vuosi sitten vaihdoin overflow-valven sellaseen jossa on vain pallo päässä. Onkohan mulla koko paineensäätöä enää ollenkaan..?
   

Kerro tästä muillekin!