Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

 1. Rannis

  Rannis 3rd gear

  Sain eilen vaihettua takaakselin puslat, aika simppeli homma. Aika proseduurille meni about 6.5h. Ei tarvinu mitään erikois työkaluja edes. En edes purkanu lehtijouset pois akselista ku oli tilaa tehä. Lavasta juoduin irrottaa 4 takimmaiset pultit että sain uudet puslat paikalle. Tankkiakaan ei tarvinnu tiputtaa alas ja hyvä niin koska on lähes 100litraa löpöä tankissa.
   
 2. simu_l

  simu_l Gearhead


  Nii, ei kai sitä dieselillä ole raskinu ajaa vuosiin enää...
   
 3. Alekzii

  Alekzii 1st gear

  Morjens, tuli laitettua eka Rami vuoden 99 24v cummins ja oli talven aikana tarkoitus ruveta laittelemaan ja samalla oli tarkotus jos vähän virittäisi joten mihin asti noissa riittää vakio pumppu ja suuttimet? Ja saako noista pumpuista tuottoa hiluja vaihtamalla vai onko porukka vaihtanu suosiolla P7100 pumpun tilalle? Tällä hetkellä ei oo kun hx40 ja smarty ohjelma. Laatikko on jo vahvistettu
   
  Muokattu: 28.8.2022
 4. Hoovee

  Hoovee Gearhead

  Ei ehkä kannata huudella ihan kaikkea:p
   
 5. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Mihin käyttöön tulee? Vaikuttaa osien vaihtoon ratkaisevasti. Katuajo, kärryn veto, maastoajo, kiihdytyskisat.
   
 6. Alekzii

  Alekzii 1st gear

  Lähinnä ihan vaan katuajoon ja välillä tulee kärryä vedettyä
   
 7. Pertura

  Pertura Gearhead

  Vissiin gynekologin kädet ja osaaminen, kun olet saanut vasemman lehden etupultin pois edestä tankkia pudottamatta :D Mä just tossa talvella vaihdoin takajouset omaani, ei olis tullut edes mieleen kokeilla tankkia irrottamatta. Kokonaan pois en toki minäkään tiputtanut, mutta irti otin ja niin paljon sivuun kun letkuissa riitti varat
   
 8. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Lähti taas tilaus rockautosta tänään, estimate saapumiselle 15 tätä kuuta. Saas nährä osuuko vai miten käy ku on tää tilanne mikä on.. niinkuin ois kuljetusmaksut nousseet jonkin verran mutta en oo varma ku en oo ennen tilannut tiivisteitä, kokoon ja painoon nähden ainakin. Muutama päivä oli välissä ennenku laitoin tilauksen menemään ja kympin ehti nousta rahti.
   
 9. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Osaako nyt joku sanoa mitä oikein teen väärin? Oon paikkamaalannut paukkupulloilla kaksi eri autoa mutta saman firman maaleilla ja sutta tulee aina. 2K maaleja ymmärtääkseni ja ppg ja joku ammattimiehen pohjamaali (surkea hiontaväri). Pohjat tehty lasikuitu- ja hienopakkelilla (wurth) vesihiontana ja tämän jälkeen kuivasin tunnin puhaltimella ja tarkistin infrapunalla, lämpöä sai ainakin 40 astetta. Tilan lämpötila 25 ja kosteus alle 40. Kerrosten välissä (kolme kerrosta maalia + 3 lakkaa) odotin n. 15 minuuttia eli periaatteessa pintakuiva(?) maali, kuivattelin myös puhaltimella.

  Nyt käyttökulkineen kuskin oven alareuna "itkee" sinistä pölyä (sininen auto), tarttuu sormiin. Lisäksi lakka halkeilee, saman teki edelliselle autolle. En todellakaan ole mikään autofiksari enkä edes yritä, olisin vienyt tuon suosiolla jollekkin ammattilaiselle jos olisin tiennyt kuinka perseestä nää hommat on. Vuosi sitten oli vaan pakko yksin yrittää kun olin jo pohjat aloittanut (ruosteen poisto) ja pihalla suolakurakeli ja katsastukseen kiire. Mutta kaikkea ei sitten tosiaan kannata tehdä itse säästääkseen?..

  Lähinnä vaan kun tarttis Ramiin nyt pintamaalia alareunaan, siihen harmaaseen. Että otanko sittenkin muualta, Seinäjoella ei vaan näitä alan liikkeitä ole kuin muutama. Laitan alareunaan maalin päälle kiveniskumassan mutta olishan se hyvä että alla on alkuperäinen väri.
   
 10. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Kolme vuotta sitten maalasin peräkärryn Mastonin sinisellä vasaralakkamaalilla (pirun kallista) ja hieno tuli ja on pysynyt, paitti tietenkin kiveniskupaikoissa. Vaikka maalasin ruiskulla ja kompuralla joka sylki öljyä ja vettä sekaan :D no toki kyseessä oli ksyleenimaali että ehkä vaikutti asiaan, päässä sen ainakin huomasi :p ei vaan, tuuletettu tila oli juu
   
 11. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Onneksi olkoon mastonin vasaralakkamaalilla onnistumisesta! Minä ostin toissa talvena kans sinistä purkin ja maalasin b&s bensatankin joka oli peltipuhdas, ruosteeton ja rasvaton. Ei kuivunut ikinä vaikka oli muutaman päivän jopa takan päälläkin lämpimässä. Heitin lopun ongelmajätteisiin ja kirjoitin asiakaspalveluun. Eivät vastanneet ikinä. En koske enää mihinkään tuotteeseen missä lukee maston.

  Minen käytä mihinkään maalaamiseen paukkupulloja. Niisson vaan suurin osa ohenninta purkissa. Peitto on ihan olematon. Maaliliikkeistä saa vaikka desin maalia jos haluaa. Ruiskuhan jos kerta jo on.

  vesihionnan jälkeen pitäs antaa kuivua kunnolla tai käyttää uunissa. Minulla tuli nuorena maalautetun fordin pintaan kuukausia myöhemmin maalin alle kuplia ja kun puhkas neulalla ni tuli vettä. Maalari ei ottanu vastuuta. Onneks myöhemmin kuulemma jäi pontikan keitosta kiinni hallillaan. Kävispäs nyt sama ni saattas olla että maalarilla olis toinen kohtalo eikä pääsis ku koira veräjästä. Nuorena ei ole vielä kaikkia taitoja eikä ole oppinut käsittelemään ihmisiä.
   
 12. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Maalipinnat ei oo kupruilleet, sileitä ovat. Maali tuntuu vaan itsessään alkanut jotenkin sulamaan, vaiko pakkeli imeytyy läpi? Lisäksi tosiaan lakka halkeilee, sitä en kyllä käsitä.

  Ja juu pakkeloinnin ja vesihionnan jälkeen annoin kuivua, puhaltimella vielä lämpöä niskaan. Samana päivänä maalasin, vai oisko pitäny päivä oottaa? Maalauksen jälkeen viikon kuivi tallissa. Maalimyyjä sano että niillä on toimineet hyvin, no tietenkin :D:D:D

  Kai täytyy vielä kokeilla samaa maalia ruiskulla, ehkä nuo paukkupullot ei toimi nykyautomaalien kanssa. Pakko vaan hakia ensin öljytön kompura johon vedenerotin, nii alkaa olla pro.

  Ohensin sen mastonin vasaralakan ksyleenillä kun niin luki purkin kyljessä (sanoin ensin väärin, ei se itsessään sitä sisällä). Kylmäsi jo pelkkä teksti purkin kyljessä kun oon kuullut että on järkyttävää hermomyrkkyä :D mutta ruiskulla vetäessä onnistui ja viikon päästä ihan kova. Tais tulla kolme kerrosta, ellei neljä.
   
 13. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Muuten: tarttis maalata katto. Mielessä käynyt joku lippu mutta mutta. Eikös se etelävaltioiden lippu oo se yleisin :D taitaa tulla liikaa sanomista..
   
 14. tsipi

  tsipi 3rd gear

  Jos sulla on ppg jälleenmyyjä siinä hollilla: ota ens kerralla selemix maalia! Pohja ja pinta samassa. En olis uskonu, että voi toimia muka, mutta kyllä toimii. Minullakin on takana useita epoksi pohja + pur pinta, mistä jotkut on mystisesti onnistuneet ja toiset eivät ole tarttuneet oikein kun rapisee pintamaalit irti vuosien saatossa.

  Paukkupullo ja 2k maali herättää meikäläisessä aina hilpeyttä. Vedä vaikka telalla ja pensselillä mieluummin. "50$ paint job" juutuuppiin hakuun ja ei muuta ku ihailemaan.

  Jotkut pakkelit saattaa imeä vettä. Tiedät lopputuloksen.

  Hitsaussaumoihin ei saa jäädä mitään rakoja tai kuoppia! Eli täyttele niitä vaan niin pitkään että pinta on "suoraa".

  Ja älä kuuntele minua. Tältäkin foorumipohjalta löytyy varmasti oikeita fiksareita, jotka heittää nämä minun tarinat romukoppaan. Nämä lähinnä omia kokemuksia näiden harrastelu vuosien takaa. Kalustoa olen huono myymään, joten näitä vuosia sitten tehtyjä virheitä saa nyt ihailla vaikka joka päivä. Mutta selemixit ovat pysyneet! Sille oikeasti vahva suositus! Lahden seudulla masivill myy, muusta maailmasta en tiedä.
   
  Cumminski tykkää tästä.
 15. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Kävin lukemassa selemixin tuoteselosteen nettivärissä. Eli sieltä saa tilaamalla vaikkei jälleenmyyjä olisikaan ihan omilla hoodeilla. Siellä ei puhuttu mitään aiemmin maalatuista pinnoista eli ymmärsin sitten että kaikki vanha pois tai uusille käsittelemättömille pinnoille. Vaan kun oli sinkityt, alumiinit, jopa muovi mainittu niin varmaan sitten tuo tarttuu kuin paska junttilan tuvan seinään eikä irtoa kuten tsipi mainitsi. Autoja kun en ole peltipuhtaana koskaan ostanu ni rajoittaa hieman selemixin käyttöä mutta pienemmät kuten mp tai mopot vetää äkkiä peltipuhtaaksi.
   
 16. tsipi

  tsipi 3rd gear

  Minä oon vetäny aina osittain vanhan maalin päälle. Paikallinen myyjä muistaakseni mainosti, että ei riitele tyyliin minkään pohjan kanssa. Ei väliä on liukkaria tai vesiohenteista pohjalla.

  Just itseasiassa hain litran verran mustaa, että saan ruosteita piiloon talviautosta. En ajatellu mitään rajailla ja pensseli on oiva laite maalaukseen.
   
 17. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Jaa taidan vielä kokeilla kerran tuon firman maaleja, mutta tällä kertaa tosiaan ruiskulla. Joko se vika on tallissa tai niissä paukkupulloissa. Ajattelin että toimii ne kun kerta automaaliliike myy mutta ehkä asia onkin justiinsa toisinpäin: saa enemmän myyntiä? Ruiskua yleensä käytän ennemmin maalaushommissa mutta kun tiedän että ilman on oltava puhdasta nii sen takia en oo alkanut yrittämään ainakaan paikkamaalauksessa. On mulla pieni kompura joka on hyvä siihen mutta saaneeko vesisuodattimilla ilman riittävän puhtaaksi? Kuinka onko ne automaaliliikkeen maalipurkit myös 2K vai onko se ainoastaan nuossa paukkupulloissa?

  Se niiden myimä hiontamaali oli surkeaa. Edes vesihionnassa ei pysynyt paperi kauaa puhtaana vaan pohjamaali tarttui ja oli pieniä kynsiä täynnä joten aina piti heti vaihtaa, muuten olisi pilannut hiotun pinnan. Arkkeja meni pari pakettia ja hermoja saman verran :mad:

  Tuo selemix näyttäis olevan polyuretaanimaali, aikaa aikaa sitten kaivinkoneen kauhoja maalasin nii taisi olla tuota samaa, ehkä eri merkkiä. Teki paksun kerroksen korkeapaineruiskulla. Sellanen vois kyllä kynnyspeltien alareunassa toimia..
   
 18. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Kauanko niiden maalien pitäis antaa oikein kuivua? Kun maalikauppias sano että muutama tuntikin riittää (pohjat+pinnat)?
   
  Muokattu: 3.9.2022
 19. Hoovee

  Hoovee Gearhead

  Ole rohkea ja vetäise sateenkaarilippu:cool:
   
  Rannis tykkää tästä.
 20. Cumminski

  Cumminski 3rd gear

  Haista ny :D:p
   

Kerro tästä muillekin!