Dodge Ram 4x4 Cummins. FAQ sivulla 1.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Mussemaan, 18.10.2004.

  1. Joni.

    Joni. 3rd gear

    Ei se välys ja kolahtelu jarrulla poistunut mutta selkeästi näyttäisi muljuvan siellä laakerin ja vetarin välissä kun kattoo auton altapäin ja heiluttaa rengasta
     
  2. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Onko tietoa saako niitä vielä?
     
  3. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Hinnasto tuntee, mutta tukkurilla ei oo... Tilaamalla selviää, tais olla fucking 7.00/kpl...
     
  4. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Noo onhan niissä hintaa kun ovat vaan muovinpaloja. Mutta tuskin nuota mistään enää saa.. eli saat hankittua niitä jos teen tilauksen? Katon viä pääsiäisen jälkeen kun ehdin jos löydän nuosta omista autoraadoista niitä mutta jos en niin laitamma muutaman tilaukseen.
     
  5. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Joo, jos niitä vaan saa, niin toki tilataan...
     
  6. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Korjataas sen verran että mitta onkin 19mm x 24mm. 2kpl. Yhdessä ovessa on siis kaksi erikokoista reikää o_O Löysin takimmaiset tulpat mutta etummaiset puuttuu molemmista ovista. Ompa taas :D
     
  7. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Onko täällä kukaan harrastanut viimeaikoina, tarkoitan läpivientejä, tarkoitan Ramiin, tarkoitan johtoja :p onko 2gen- kopassa jotain paikkaa mielellään kuskin puolella josta sais jonkinlaisen johtovyyhdin läpitte? Jonkinmoinen kumi toki on syytä olla ettei tuu vahinkoa, tarkoitan autolle :rolleyes:

    Joskus aikoinaan sain olikohan konepellin avausvaijerin kumin sisästä ahtopaineletkun mahtumaan mutta nyt olis hyvä jos jollain olis joku paikka mistä nätisti puhkoa. Tarttis päästä usiamman johdon kanssa konetilasta kojetaululle asti, suurin osa niistä on kontrollikaapeleita, ei niinkään virranottoon. Eli ovat 1,5mm2, muutama paksumpi saattaa olla (2,5mm2)
     
  8. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Minkäs vuotiseen, ainakaan 1999 oveen on vain tuota mun edellä ilmoittamaa kokoa tarjolla...
     
  9. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    1995
     
  10. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Tarkistan maanantaina, kun meen duuniin...
     
  11. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Jaahas, sain lopulta vihdoin ja viimein tehtyä ne uudet akkukaapelit ja vaihettua uudet akut ramiin. Laitoin tinaamalla kaapelikengät kii ku puristuspihdit on kalliit ja harvoin tarvii. Lyötäviä ei taija saaha tältä paikkakunnalta ku tilaamalla ja ei niitäkään sen useemmin tarvii. No sitte tina loppu. Yritin lyijyttömällä turia ja vituiks män. Hankin kunnon tinaa ja sillä taas alko onnistua ku posti sen lopulta toi. Kutisteet laitoin vielä juureen. Kaikki muutkin +/- kenkiin tulevat liittimet uusin tinaamalla ja kutisteella. Sitte laitoin blue sea system napasuojat niitten kenkien päälle. Nii ja osan kaapeleista laitoin asennusputken sisään. Hankin startin päähän kaapelinkenkä suojukset startti ja herätevirtajohdon liittimelle. Nii ja vaihoin uuden plungerin ja virtakiskot solenoidiin. Sitte pesin koko koslan puhtaaksi vielä.

    Semmonen lyijytön tina on paskaa. Vaatii enämpi lämpöä ni eriste kaapelissa tahtoo kuumentua liittimen juuresta ja vetäytyä. Sitte se ei ”imaise” se kaapeleitten säikeet sitä tinaa.
     
    Cumminski tykkää tästä.
  12. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    En kyllä 1995 varaosakuvista löydä kuin sitä yhtä kokoa...
     
  13. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Kahta kokoa on reiät ovessa mitä tönärillä mittasin. Ja se taaempi tulppa ei mennyt etummaiseen millään, taaempaan kyllä. Noh, täytyy yrittää kehittä niihin jotain ettei pyörät lennätä ovia täyteen
     
  14. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Koetin äsken vakoilla googlen kuvista. Onkohan nuo 2nd gen Ramin ovisaranan pidättimen holkit muovia vai jotain pronssia? Ymmärsin että ne pystyis vaihtamaan oviin päin saranoja irrottamatta. Multa on omasta molemmista ovista kadonnu ne holkit ilmeisesti kun sen pidättimen molemmissa päissä on välys. Pronssimateriaalia on vähän hankala saada joten ajattelin josko nylonista?

    En viittis sen takia irrottaa saranoita kun niissä ei oo välystä o_O
     
  15. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Richard Hammond hankki Ram TRX:n, toki Hemillä eikä dieselillä. Alkavat maahantuomaan uusimpia eurooppaan nykystandardeilla.
     
  16. smgt

    smgt 3rd gear

    Tarkottaako euroopan nykystandartit sitä että siellä on 1.5 tiiseli ja autoa lyhennetään metri ja kavennetaan puoli.
     
  17. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Sitä en osaa sanoa. Mutta on nuo isompia kun meikäläisen mitoituksen mukaiset pickupit, foorttikin myy muka-Raptoria täällä vaikka se on vaan Ranger. Mopon moottorilla :p

    Standardilla tarkoitin siis niitä valohössötyksiä ja mitä lie täällä mitä ei pallon toisella puolella ole.
     
  18. ravolta

    ravolta 3rd gear

    noniin, 47re.n turbiini lakkas lukittumasta. potentiometri tps.n tilalla ollu jo vuosia. pitäskö tarkistemitata voltit. ohjaako lukon toimintaa jostain muualtakin?
    muutoin aski toimii hyvi, ei vaan lukitte edes 90 vauhisa
     
  19. tsipi

    tsipi Gearhead

    Putsaa ekana se moninapaliitin askin kupeesta. Omassani aina ensimmäinen mitä teen kun tulee mitään askin oireita. Vuotaa vissiin kupeesta kun on parikin kertaa ollu aiheellista.

    Jos jaksat askarrella, niin vedä kabiiniin katkaisija, josta tarjoilet maata lukkoturbiinin solenoidille. Sillä saat varmuuden, että vika ei oo askin sisä- vaan ulkopuolella. En jaksa muistaa muistaa varmaksi, eikä rammin opus ole kotona, mutta saattoi jarrukatkaisija pudottaa tps:n lisäksi lukon pois päältä? Liian pitkä aika sähkösarjan askartelusta. Tuota potikka modiakaan en oo koskaan saanu aikaseks, vaikka on pitäny jo vuosia askarrella.
     
  20. ravolta

    ravolta 3rd gear

    Nonii nyt aamun tuimaan kurkin konehuoneeseen ja hokasin että tv vaijeri näyttää omituiselta, se oli hypänny lootan päästä irti, no vaijeri paikoilleen.
    En oo vielä koeajanu, liekö tämä ois ollu syypää
     

Kerro tästä muillekin!