Dodge Ram Cummins Truck, osien swap sivut.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Aki_A, 27.8.2009.

  1. aakki

    aakki 3rd gear

    MYYTY
    -95 siistit vakio kromivanteet.
    Päällä 315/75r16 kumit,
     
    Muokattu: 7.3.2018
  2. tonska

    tonska Gearhead

    Tosiaan 48re laatikko käy myös, jos jollain joku ylimääräinen nurkissa. Tuossa sellaista joku jo kauppasi, mutta ei taida halutakaan luopua.. o_O
     
  3. Vemani

    Vemani 1st gear

    Oisko 3genin etu tai takavaloja kenenkään nurkissa ylimääräsenä. Mieluiten jotkut linssi malliset etu lyhdyiks. Yveetä

    Edit. Niin ja 2004 malliseen. Uudempiin kyllä näyttäisi olevan tarjolla:oops:

    Edit.laitetaan tähän vielä vanne ilmoitustakin. Eli 17"-18" vanteet dodgeen. Kesä tai nastarenkailla. Jos nastarenkaat vanteilla pitää renkaiden olla hyvät. Kesärenkaat menee vähän huonompikin. Myös pelkkiä renkaita saa tarjota minimissään 285/70-17 koossa. Tarkoitus olisi nuo kohtuu vähä ajetut Cooperit hävittää ja tilalle vähän isommat sekä talveksi nastarenkaat.vituttaa kaljamat ja Mustat jäätiköt kun perä liiruaa alta jo tyhjäkäynnillä:rotfl:
     
    Muokattu: 4.4.2018
  4. aakki

    aakki 3rd gear

    Tämmöset olisi vielä tarjolla.
     
  5. Jantikka

    Jantikka 3rd gear

    RAM Cummins 2500 -05 "Tail pipe" eli se viimeinen pätkä on lahonnut riittävästi. Pari vuotta sitten paikkasin sen saunan savuhormilla, mutta ei ole enää metallia mihin vois hitsata paikkaa.
    Onko kellään pystyputkirakentajalla jäänyt joutilaaksi?
    O4O 54I8I87
     
  6. xterror

    xterror 3rd gear

    Kysäistääs täälläkin, kellee jääny ylimääräistä 48re direct clutch/etupakan rumpua? Oli mokoma menny poikki ja nyt pitäis saada loota läjään eikä malttais alkaa taas tilailemaan ulkomailta..
    Hommattu!
     
    Muokattu: 4.4.2018
  7. tsipi

    tsipi Gearhead

    Oliko direct pakka se mihin input akselin boorit tulee? 47re:stä saattaisi olla tarjolla kun input akseli meni vaihtoon.
     
  8. xterror

    xterror 3rd gear

    Löytyikin jo, 47:n rumpu on vaan 4massalevylle..
     
  9. Ck

    Ck Gearhead

    Männästä voi ottaa millin ja painelevystä loput niin mahtuu 5. Ja ohuempia lukkorenkaitakin on saatavilla
     
    tsipi tykkää tästä.
  10. Ck

    Ck Gearhead

    Ohuempia kitkoja löytyy myös mutta kestää paremmin ne paksut lämpöä, varsinkin kun on vääntömoottori keulilla.
     
  11. exxcevy

    exxcevy 3rd gear

    Mulla olis 2004 sopivat etulyhdyt säätömoottoreilla h7......
     
  12. korpsela

    korpsela 1st gear

    Ostetaan 3gen ramin 17” vanteet. Orggis kelpaa tai sit muut ja ei haittais jos vähän tuo rengasta ulos niin mahtuu 315 paremmin pyöriin. 8 pulttiset siis tulee 2500 alle. Ei tarvi renkaita, 315/70/17 bfg:t löytyy jo.
     
  13. hulkari

    hulkari 1st gear

    Hyvää päivää tai huomenta kaikki foorumilaiset. Muutama päivä sitten kesken kevyen ajon päätti 48RE pamauksen kera lopettaa toimintansa. Vielä ei ole tietoa, mitä tapahtui ja mitä siellä hajosi, mutta nilkutin kotiin lootan toimiessa ihan ok, mutta välillä loppui veto kokonaan ja sit turbiini jumiutui niin, että veto ei loppunut lainkaan...

    Öljyt on vaihdettu manuaalin mukaan tai vähän useamminkin, n. kerran vuodessa. Kaikki ollut ok. Nyt kun käytin öljypohjan irti, siellä oli mustaa töhnää ja metallisilppua magneettiin tarttuneena, joten aika selvä peli..

    Nyt sitten hakusalla uusi loota - mahdollisesti manuaali, kun usko on mennyt vähän näihin ameriikan automaattilootiin. Jos vaan kantti riittää, laitan manuaalin, enkä ikinä kusekaan automaattien suuntaan - maksoi mitä maksoi. Voi toki olla, että pakon edessä mieli muuttuu... Ja ehkä tuo on vielä korjattavissakin, mutta niistäkään pajoista Suomessa ei oikein mistään mitään tietoa saa, joten voi olla, että ainoa vaihtoehto on tilata jenkeistä uus loota.

    Tuskin kukaan tästä itselleen projektia itselleen haluaa, mutta jos jollain olis tarjota tähän tilalle vaihtoloota, olen kiinnostunut. Tää joutaa dumpata sit vaikka Pohjanlahteen. Tai laitan ampumaradalle maalitauluksi.

    Ja auto siis on 2007 4WD RAM, 110tml nyt mittarissa, kun ostin, oli 75k, elikkä n. 35tml ehdin ajella..
     
  14. tappokinnas

    tappokinnas Gearhead

    En tiedä mitä tietoa tarvit, mutta soita autotransmissioniin Pekka Nätkinille. Luultavasti osaa kertoa mitä maksaa lootan korjaus/vahvistus. Se nyt on ainakin aika oleellinen tieto.

    Kyllähän se manuaaliin vaihtaminen maksaa aikaa ja vaivaa paljonkin juttujen perusteella.
     
  15. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Jos seuraat/seurasit jo vireillä olevaa manuaali swappia toisessa keskusteluosiossa niin huomaat että rahallisesti se ja sama. Sen minkä laitat manuaalimuutokseen rahaa niin saat ehkä halvemmalla vahvistetun turbiinin ja lootan. Jos et pysty swappiin itse niin automaattikorjaus jää luultavasti vielä halvemmaksi suhteessa manuaaliin. Huomioisin rempatessa myös missä tehdään eli onko korjaaja naapurissa vai lasketaanko rahti tai kuljetus itse autolla sinne ja takaisin kuluina. Itellä meni loota edestakas kyydissä kaverin luo ja turbiinin rahti mh noin 40 euroa. Ellei halua keppiä hämmentää välttämättä niin muutamalla tonnilla saa vahvan laatikon ellei ala kisailla kuormurilla.
     
  16. Ck

    Ck Gearhead

    Automaatit on lähes aina korjattavissa. Vakio turbiinin korjaus ei maksa kun ~500e ja korjaussarjat laatikoihin yleisesti kuluvilla osilla alta tonnin. Mahdollisesti voi muita rautaosia olla sökönä mitkä ei kuulu tavalliseen korjaussatsiin mutta ei nekään kullasta oo tehty. Tietysti jos haluaa billettiä ja kaikkia kiiltäviä osia niin saahan siihen tonnikaupalla rahaa hakattua.
     
    Cumminski tykkää tästä.
  17. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Vaikka omassa lootassa oli kaikki melko hyvässä kunnossa versus mailit niin kun laittaa lootaan vahvistukset, vahvistetun turbiinin, kuluneet osat mitkä saattaisivat särkyä myöhemmin, shift kitin, sfi-vetolevyn, varuiksi uudet sähköosat (47re) niin kyllä minulla kolmentonnin kantturoissa oli ja siinä oli kaverin työtkin. Ei se masterkit ja vahvistettu turbiini paljon ole mutta puroista syntyy joki.....
     
  18. Cumminski

    Cumminski Gearhead

    Joo ja kun jakaa kulut vaikka kuuden vuoden sisälle nii ei se sitte nii paljoo ookkaan.. nimimerkillä kokemusta on :D
     
  19. kiljunen

    kiljunen 2nd gear

  20. hulkari

    hulkari 1st gear

    Kiitoksia vaan kommenteista kaikille!

    Siis lähinnä sitä tietoa kaipailin, että kuka yleensä noita korjaa laadukkaasti. Kiitokset vinkistä.

    Ja sitä tietoa, että mikä siellä hajosi ja ennenkaikkea miksi, pitäisin sitä kaikkien oleellisempana tietona. Toivottavasti selviää, kun puretaan loota. Olis hemmetin mukava ymmärtää, miten HD-vaihteisto, jota ei olla rasitettu eikä rääkätty ainakaan mun toimesta, hajoaa yhtäkkiä pamauksen kera tasaisessa maantieajossa. Öljyt + suodatin on vaihdettu huolto-ohjelman mukaan.

    Toki olen jenkkilän nettikaupat selaillut ja vertaillut erilaisia korjaussarjoja. Veikkaan, että ihan perus "rebuild kit" ei riitä, sen verran olivat häijyjä ne lastut, mitä öljypohjasta löytyi. Mitään kitkapintojen kappaleita ei sieltä löytynyt, vaan kaikki mikä oli, oli 1-10mm pitkiä n. 3mm leveitä kovia teräslastuja + sitten metallista "mutaa". Ja toki momentinmuunnin nyt menee nyt uusiksi myös.

    Joo ei se manuaali mielessä ole ollut kustannusten takia vaan ihan muista syistä. Toi 48RE ei ole päivääkään ihan kunnolla toiminut, jos vertaan esim 4L80E -laatikkoon, joka edellisessä autossa oli. Vielä vanhoilla päivilläänkin se vaihtoi täsmällisen nätisti.. Nyt kun on 3-5k remontti edessä, voi harkita kaikkia mahdollisuuksia! Toiseksi, kannattaako laittaa 3-5keur lootaa, jos se on samanlainen kuin toi, joka nyt hajosi. Kolmanneksi; ainakin toi mun auton turbiini "luisti" mun makuun aivan liikaa. Toki onhan niitäkin low-stall -malleja, mutta tuo ei ainakaan ollut sellainen :)

    Mutta koska auto on mulla päivittäisessä käytössä, täydellinen vaihtolaatikko olis helpoin ja suoraviivaisin vaihtoehto. Jenkeistähän sellaisen kyllä saa hyvinkin tuohon mainittuun hintahaarukkaan rahteineen ja veroineen. Sen jälkeen on aikaa ihmetellä, mitä entiselle tapahtui, ja kenties kunnostaa se odottamaan sitä päivää, kun vaihtoloota hajoaa :)

    Ja tarkoitus on kyllä noi remontit tehdä mahdollisimman pitkälle itse, vaikka en erityisen innostunut pakon edessä remppaamisesta ole. Joku muutostyö tai rakennusprojekti on asia ihan erikseen. Autojen alla on tullut rymyttyä jo 30 vuotta ja pikku hiljaa muut tekniset harrastukset ovat alkaneet kiinnostaa enemmän :) (www.bushflying.fi)
     

Kerro tästä muillekin!