Dodge Ram junanpyörillä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja O.J., 8.12.2008.

  1. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Tulipa mielenkiintoinen kuljetin vastaan täällä Jyväskylän keskustan tuntumassa... Uusikorinen Dodge Ram pickup, jossa ensimmäisenä kiinnitin huomioni edessä ja takana oleviin paksuihin neliöputki-"puskureihin", jotka olivat omien puskimien edessä. Niiden päissä äärikepit. Takaa renkaiden alta paistoi samanlainen systeemi, kuin kuorkin nostettavassa telipyörästössä, eli iso "hammasratas". Ihmetys oli suuri, kun renkaiden takana ja edessä olivat rautaiset junanpyörät. :eek:

    Eli ilmeisesti hydrauliikalla nostetaan omat renkaat ilmaan rautapyörät laskemalla ja jotenkin siirretään vielä moottorin voimakin niihin. Enkä ollut edes kännissä. :lol: tällaisia systeemejä tiesin olevan olemassa, mutta en itse ole bongannut ennen kuin kaivinkoneissa... Kyljissä ei ollut teippejä, joten laitoksen omistajasta (VR?) ei ole tietoa...
     
  2. Jza

    Jza Double Gearhead

    Joku ei oo saanut sitä leimaan suomessa, niin on päättänyt tehdä siitä resiinan vai? :rotfl:
     
  3. Scottsdale1980

    Scottsdale1980 1st gear

    Omistaja taitanee olla MVH (Maansiirto Veli Hyyryläinen),en ihan 100% varma asiasta ole mut jotain tällästä huhua olen kuullut.. Niitä oli viime kesänä samalla myyjällä keltä omani ostin (toi useemman dodgen jenkeistä viime keväänä). Virossa laitatti kiskopyörä varustuksen(lienee ollut halvemapaa laitattaa virossa?). Nämä oli 2003 mallisia rameja joihin kiskopyörät tuli,yks seiso sillon siellä pihassa kun kävin omani ostamassa. Niillä kuulemma kuvataan radan kuntoa tai jotain sellasta,muistaakseni se "autokauppias" puhu että niihin tulee kamerat keulaan yms. En sitten tiedä monta niitä kaikkiaan on nyt liikenteessä kiskopyörärä varustuksella. Lukiko vilkkupanelissa "ratatarkastus" ?
     
  4. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Onhan noita kiskoautoja täällä suomessa,mutta ensimmäinen amerikalainen jos kerran uusikoppanen RAM.

    Noita on Sisuja ja Scanioita näkynyt useinkin uudella oikoradalla ja ovat yksityisen laitteita Mäntsälästä ,ei siis VR:n.
     
  5. bdr529

    bdr529 1st gear

  6. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Oli muistaakseni yksi 30-lukuinen Cadillac kiskoautona jo vuonna 1 ja 2. Ollut Moblassa juttua, kun herranlahjat jossain varastossa särkivät kaiken lasitavaran siitä. Nyttemmin entisöitävänä....
     
  7. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Sitäpä ihmettekinkin, kun ei ollut vilkkupaneelia eikä mitään tekstejä yleensäkään. :eek:

    Jaa, että noinkin yleisiä ovat... Eipä ole vastaan luistellut montaa. Ainakaan kiskoilla. :poff:
     
  8. freeride

    freeride Gearhead

    mä varmaan näin sit ton saman junarotken pirkkalan lentokentällä "luovutus"tilaisuudessa ku dually oy:n Iikka toi sen ja samalla mulle yhen puskurin.oli kyllä aika erikoisen näköinen viritys.voimansiirtona toimii omat pyörät,jotka vetää sen verran kiskoja vasten,että eteenpäin pääsee.muutenhan se makaa suurimmaks osaks niitten ratapyörien varassa kiskoilla mennessään.kaveri joka leimas ton värkin totes vaan,että yleisöä oli riittävästi.. :lol:
     
  9. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Noi on tuotu tänä vuonna, muutettu Virossa ja ovat tosiaan "resiinoita" . Sattuneesta syystä tiedän varsinkin tuosta tuontiosuudesta.
     
  10. JuhaKuu

    JuhaKuu Gearhead

    Juu, Velj.Hyyryläisellä on nuita "resiina rameja" käytössä, kaverin korjaamolla ovat olleet lisävalojen, webastojen jne.. lisävarusteiden asennuksessa ja on tullut päälisin puolin nuihin tutustuttua.

    Vois melkein sanoa että ovat aika miehekkäitä ajoneuvoja :D
     
  11. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Monista autoista on sanottu, että niillä pääsee minne haluaa, mutta kyllä tuollainen resiinaDodge vie kaikista voiton... :lol:
     

Kerro tästä muillekin!