Dodge Ram Vanit

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja DamnNoNamesLeft, 19.1.2011.

  1. dodgeman

    dodgeman Gearhead

    Suomesta löytyy aika huonosti mutta ulkomailta löytyy jos vaan rahaa piisaa. Mäkin katselin tossa viime vuonna, tais olla American Racingin Daisy 200 vanteita, olihan sitten suolaisen hintaset, toisia vanteita olis löytyny puolta halvemmalla mut mitkään Pokemon vanteet ei hirveenmin kiinnosta. Meitin mummo oli muuten aikaansa edellä, sillä oli pihalla koristeena hevos kärryn pyörä, halkaisija oli iso, tämä siis jo 70 luvulla
     
  2. Toke

    Toke Gearhead

    Niinhän sieltä löytyis. Mutta harrastukseen käytettävä raha on aika vaatimaton tässä vaiheessa.Vanhemmissahan on tota 4,5" jakoa et semmosen osilla sais muutoksen tehtyä. Sit olis jo käytettyä vannetta tarjolla aika mukavasti.
     
  3. dodgeman

    dodgeman Gearhead

    Joo raha varat on rajalliset. Levyjen muutos olis varmaan helppo kun laakerit on molemmissa samat mutta onko vetoakseleissa sitten samat mitat, sitä en oo tutkinut.
     
  4. dodgeman

    dodgeman Gearhead

    siinä on NFF-34
     
  5. Toke

    Toke Gearhead

    Mistäs sulle moinen video on tullu? Onko sun entinen? Toi on nyt mulla työn alla. Ehkä kesäksi ajoon. Hommaa on kyllä vielä
     
  6. dodgeman

    dodgeman Gearhead

    Löytyi ihan vahingossa YouTubesta, huomasin et oli suomalaiset kilvet, mietin että olin jossakin lukenut noista NFF 34 kilvistä, sitten muistin et täällähän se olikin.
     
  7. dodgeman

    dodgeman Gearhead

    Kun toi sun auto on 90 mallinen, missä sulla on vilkkureleet?. Mulla ne pitäis olla siellä hanskalokerossa, sulakeboxin vieressä mutta ei, ne löytyy rattitolpan oikealta puolelta kojelaudan alareunasta.
     
  8. Toke

    Toke Gearhead

    Siellä ne tuossakin on. Varmaan 89 valmistunut toi laite on.
     
  9. JAMANT

    JAMANT Double Gearhead

    Valmistenumeron 10. merkki kertoo vuosimallin (K=89, L=90...)
     
  10. Toke

    Toke Gearhead

    Juu eli -89. Toinen pätkä myös -89. Ja yks -90 pätkä. Eli tommoset tallissa. Toi -89 pätkä on varaosa auto . Tekniikka jää itelle mutta muut osat mitä on jäljellä niin on kaupan.
     
    Muokattu: 25.3.2017
  11. KajS

    KajS Gearhead

    Se seisontajarrun valon katkaisija saattaa "luiskahtaa" paikaltaan ja sitten palaa brake-valo koko ajan. Mun Dodgessa oli ongelma ratkaistu irroittamalla johto. Laittaa sen katkaisijan kohdalleen ja kiristää, niin toimii. On se silti pari kertaa tullut pois paikaltaan, mutta kun pulman tietää. Vetää sen paikalleen niin, että se pieni tappi menee reikäänsä pellissä ja taas toimii.
     
    Muokattu: 26.3.2017
  12. KajS

    KajS Gearhead

    Mulla on vain puolet noista valoista. Tuo patteri vaatii sen 120 A laturin...
     
  13. KajS

    KajS Gearhead

    Tähän väliin äänilaitepäivittelyä. Kehuin aiemmin asentaneeni 2 6x9iä lisää...poistin ne.

    Sen sijaan upgradasin pari vuotta sitten tekemääni laatikkoa kuskin penkin takana. Tein kierrätyskonttorihuonekalujen lastulevystä n. 70 litran vetoisen laatikon, jonka vaimensin ja porttasin neljällä refleksiputkella jonnekin 40-50 Hz alueelle. Laatikkoon tuli yläpintaan kaksi Hertzin 6x9iä.

    Viime viikonloppuna sahasin laatikon pohjaan kaksi reikää, joihin ruuvasin 8" SPL subbarit ja tiivistin permatexilla (!). Kytkentä sarjaan eli radiolta plussa Hertzin plussaan, Hertzin miinukselta johto SPL:n plussaan ja SPL:n miinuksesta radion miinukseen.

    Ideana tässä on saada auto soimaan 80's style, ilman vahvistimien ja subbareiden armadaa, pelkällä JVC-radiolla, joka tuottaa puhdasta tehoa 19 W/ kanava. (On siinä sentään mos-fet transistorit).

    Helmiradio soi ainakin hyvin, samaten Tommy Castro ja Asleep At The Wheel.

    Edittiä: Onhan siellä Dodgessa ovissa Hertzin 6x9it ja kojelaudalla Hertzin tweeterit, joten jotain stereokuvaakin on. Se alkuperäinen kaiutinpaikka ovissa on kyllä sama, kun asentais stereot kaivoon ja kuuntelis vessassa...
     
    Muokattu: 26.3.2017
  14. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Onko kellään RAM omistajalla myytävän A518 laatikkoa?
     
  15. KajS

    KajS Gearhead

    Joudut varmaan ostamaan koko auton...Ruåzalaisilla purkaamoilla on vaihteistoja silloin tällöin.
     
  16. KajS

    KajS Gearhead

    Periaatteessa tuo jaon muuttaminen on ihan hyvä idea. Mutta löytyy niitä vanteita. Survival-tason vanteet löytyy jostain Suzuki Vitarasta tai vaikka Lada Nivasta. Sitten hienoja on ollut taas esim, joissain Ford Truckeissa. Mun A.H.I.it on kai alunperin Fordiin. Ne löyty OD:n kautta Pohjois-Karjalasta. Yritin ensin ostaa turbiinivanteita jostain North-Carolinasta, mutta seller refused to ship to Europe.

    Jos jollain lojuu nurkissa jotain 10" leveitä vanteita 5,5" jaolla, saa tarjota. Tarviin kaksi.
     
  17. Toke

    Toke Gearhead

    Itseasiassa Facebookin jossain myyntiryhmässä oli myynnissä peltivanteet kehillä ja pillereillä oisko ollu 7"ja taakse 9,5". Hintaa oli 350€
     
  18. ramman

    ramman Double Gearhead

    Muokattu: 27.3.2017
  19. Toke

    Toke Gearhead

    Mistä oot hommannut noi rocketit? Eteen noita ei taida saada mitenkään järkevästi mutta jos jostain löytyisi 8 " leveänä ni olis aika makeen näköiset
     
  20. ramman

    ramman Double Gearhead

    Jenkeistä ostin muutama vuosi sitten, muistaakseni ostin noi Ron rimsiltä, ehkä. Tosiaan vanteen rakenne on sellainen ettei ilman jarrusatulan modifointia saa eteen vanissa levyjarrujen kanssa ja aika julman levikkeen vaati siltikin.
     
    Muokattu: 26.3.2017

Kerro tästä muillekin!