Dodgen vääntösauva jousitus?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja El kamina, 26.6.2006.

  1. El kamina

    El kamina 3rd gear

    Valistakaappa taas tietämätöntä tuosta Dodgen vääntösauva jousituksesta!? Ensinnäkin Saakonoihin uusia sauvoja mistään? Aikanaan vissiin California suspension noita teki? mutta?? Mites tuo jousituksen korkeuden säätö menee noissa dodgeissa?? Tuo korkeuden säädönhän pitäis olla mahdollista... VAI!! :odroll:

    :pinup:
     
  2. Ilpo

    Ilpo Gearhead

    Muistaakseni sauvoja saa uutena jostakin, mutta en nyt tähän hätään muista mistä. Täällä on ollut keskusteluja noista sauvoista ennenkin.

    Säätö tapahtuu nostamalla keula ylös ja sitten kääntämällä niitä sauvoihin kytkettyjä isoja muttereita/pultteja mieleiseen asentoon. Näin ainakin 60-luvun alun Dodgessa.
    Kiristämällä pulttia korkeutta tulee lisää ja löysäämällä auton keula laskee. Ja samaan tahtiin kun kääntelee, niin keula nousee/laskee molemmilta puolilta yhtä paljon.
     
  3. wolfman

    wolfman Gearhead

    Uusia vääntösauvoja saa melko varmasti jokaisesta vauhtiputiikista tilaamalla. Ilmeisesti MP:n sauvat ovat hinta/laatu suhteeltaan ihan hyviä. Valmistajia taitaa olla aika monta. Säätö tapahtuu alatukivarren keskellä olevasta pultista. Niin ja pyöränkulmien säädöt kannattaa tarkistaa ton jälkeen. Haulla löytyy täältäkin aika paljo erilaista juttua.
     
  4. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Kyllä dodge caliberissa on kierrejouset. Eli siis, vähän vois auttaa kun kertois mikähän dode on kyseessä, niitä kun on paria eri mallia, ja vääntösauvojen saatavuudessakin on eroja.
     

Kerro tästä muillekin!