Dolly

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja aksu, 16.1.2005.

  1. MASI9

    MASI9 Gearhead

    Paljon "ratamaksu" oli?
     
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    Kyllä Dolly varmaan kestää, mutta ajokortin kesto 90km/h:n jälkeen aika heikkoa... :soosoo:
     
  3. V.A

    V.A 1st gear

    Eiköhän se päiväsakoilla riipu jokaisen omista tuloista ja elättien lukumäärästä :wink:
    Tuo moottoritiellä hinaamisen haarukka tais lakikirjan mukaan lähtee
    8:sta päivästä ylöspäin.

    Tuolta voinee arpoa omien elättiensä lukumäärän :odroll:

    http://www.poliisi.fi/poliisi/lp/home.n ... B5003FD54C
     
  4. MASI9

    MASI9 Gearhead

    Kiitti. Tää linkki tuli tarpeeseen... :rotfl:
     
  5. -TH-

    -TH- Gearhead

    sitten kun koppalakki utelee että, "onkos huollettavia?" niin vastaa vaan että on, ainakin parikymmentä....(autoja,traktoreita,mopoja, sahoja ym....näitä ei tarvia mainita ääneen.)
     
  6. MASI9

    MASI9 Gearhead

    :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     
  7. jukka63

    jukka63 1st gear

    ei kyllä mun mielestä pidä paikkaansa.omakohtainen kokemus.kun rikot tienopeusrajoitusta sillä yli 30 km/h,silloin voi lähtee kortti.perässä vedettävät on erikseen.aikoinaan tuli sakot "kevyestä" ylinopeudesta.100 alueella,vauhtia 118,yhdistelmän kanssa.sakko oli kyllä aika miehekäs,en suosittele kenellekkään.kortti ei kuitenkaan lähtenyt kuivumaan :eek:
     
  8. paukkujupu

    paukkujupu 1st gear

    Kaverin dollyssä ei oo sellasta kääntyvää lavettia vaan
    etupyörät on sellasten kiinteiden levyjen päällä ja auto
    kiinnitetään etu-akselistaan vaijereilla ja ketjuilla kiinni
    ja pyörät kääntyilee niitten levyjen päällä ihan hyvin..
     
  9. Tomaso

    Tomaso 3rd gear

    Kuormattuna dollyapuvaunulle suurin sallittu hinausnopeus on 60 km/h ja persiiseen pitäisi laittaa siitä kertova iso lätkä. Siis jos lain mukaan mennään. Ja jos oikein tulkitsin noi lakipykälät.....

    Ajoneuvolaki 11.12.2002/1090

    1 luku

    18 §
    Hinattava laite
    Hinattavalla laitteella tarkoitetaan muuta hinattavaa ajoneuvoa kuin perävaunua.
    Hinattava laite on myös:
    1) erikoiskuljetukseen käytettävän puoliperävaunun kytkemiseen tarkoitettu puoliperävaunun tavoin kuormittuva välivaunu, joka jakaa perävaunulta tulevan kuormituksen vetoauton vetopöydälle ja välivaunun akselistolle;
    2) M1- tai N1-luokan ajoneuvoon kytkettävä apuvaunu, jota käytetään pääasiassa vaurioituneen ajoneuvon hinaamiseen.


    1251/2002
    Liikenne- ja viestintäministeriön asetus
    traktorien, moottorityökoneiden ja maastoajoneuvojen, niiden perävaunujen sekä hinattavien laitteiden rakenteesta ja varusteista

    7 luku
    Hinattavat laitteet
    89 §
    Pakolliset ja sallitut valaisimet ja heijastimet
    2. M1- tai N1-luokan ajoneuvoon kytkettävässä hinattavan ajoneuvon etupyörien alle asetettavassa apuvaunussa tulee olla taka-, jarru- ja suuntavalaisimet sekä takaheijastimet joko kiinteästi asennettuina tai irrotettavissa olevassa ja hinauksen ajaksi hinattavan auton taakse kiinnitettävässä valaisintelineessä. Muussa apuvaunussa ja välivaunussa ei vaadita valaisimia, mutta siinä tulee olla etu- ja takaheijastimet.

    96 §
    Nopeuskilpi
    Hinattavaan laitteeseen, jonka hinausnopeus on erikseen rajoitettu alemmaksi kuin 80 km/h, on kiinnitettävä taakse näkyvä suurinta sallittua nopeutta kilometreinä tunnissa osoittava mustin reunoin varustettu keltainen, halkaisijaltaan 240 mm mittainen pyöreä kilpi, johon on mustin 120 mm korkein numeroin merkitty suurinta sallittua nopeutta kilometreinä tunnissa osoittava luku.


    Asetus ajoneuvojen käytöstä tiellä 4.12.1992/1257

    2 LUKU
    Ajoneuvon käyttö ja kunto
    3 §
    Ajoneuvoluokkia koskevat nopeusrajoitukset
    4. Moottorikäyttöistä ajoneuvoa omilla pyörillään tai apuvaunun avulla hinattaessa suurin sallittu nopeus on 60 km/h, jollei kummallekaan ajoneuvolle ole säädetty tai määrätty alhaisempaa nopeutta.


    Lähde www.finlex.fi
     
  10. etna

    etna 1st gear

    Rapakon takana -97 käyneenä hiwayllä meni ohitse jokunen asuntoauto jonka perässä oli henkilöauto hinauksessa. erikoisia keksintöjä kuten myös picupin puoliperä eli picupin lavalla vetopöytä ja perässä bussin mittainen vaunu hevosia :eek:
     
  11. JAWA

    JAWA 1st gear

  12. yyvee

    yyvee 1st gear

  13. nixu85

    nixu85 1st gear

    ei taitas suomen pollarit tykätä tuosta ruottin hommasta meikäläisillä teillä... ei taida koltwinkikään painaa niin paljoo et sais volvoja hinailla :rotfl: mulla ku tarkastivat painot ku vedin tyhjää peräkärryä 240 dieselvolvolla :rotfl:
     
  14. Per Besserwisser

    Per Besserwisser 1st gear

    Jaa? Itse ajoin äskettäin tutkamiehen mukaan tasan 70 km/h 50 km/h alueella (tosin nelikaistaisella, juuri ennen mootoritien kiihdytysrampin alkua, jonne oli matka, ja kevyttä liikennettä ei ko väylällä ole). Ja sain vain rikesakon? Luulisi 18 km ylitys 100 km alueella olevan lievempi kuin 20 km/h ylitys 50 km/h alueella? Vai onko 115 € rikesakko miehekkään kokoinen rangaistus? :-?

    Tosin eipä sakkoja ollut tullutkaan kuin 1998 viimeksi :soosoo:
     
  15. jukka63

    jukka63 1st gear

    ei se nyt ihan näin mene.jos sulla on traileri perseessä kiinni,jostain kumman syystä nopeusrajoitus vain 80 km/h.siitä yli,niin rupee päiväsakkolaskuri raksuttamaan ihan eri malliin.en suosittele kenellekkään,varsinkin kun nykyään ei pysty tulojaan kusettamaan,puhumattakaan huollettavista.
     
  16. veukki

    veukki 1st gear

    Käyttäkää hinauspalveluita 8)
     
  17. chevystw

    chevystw 1st gear

    Kellään tietoa mistä sais dollyn vuokralle turun seudulta? Tarttis hakea yks junansulake varaosiks. Kortti ei riitä trailerin kuskaamiseen enkä viittis kuorma-autolla mennä
     
  18. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Kaveri rapakon takana käyttää dollya ahkerasti ja silla ajetaan sitä samaa 70-75mph kun muutenkin. 13" pyörät ei kuulemma oikein kestä menoa mut 14" pelaa...... Noita saa mutten sieltä riittävän kokoisina, hintaahan noilla toki on sielläkin.
     
  19. Jora78

    Jora78 Gearhead

    Pitääkös hinattavassa autossa olla nyt nastarenkaat takana alla,
    jos hinaa tuollaisella Dollylla? Tuossa lainadollyssa on kääntyvä teli,
    joten tarviiko eturenkaita lukita kun hinaa. Lukitsin viimeksi ja yritti jyrkässä käännöksessä kammeta toista rengasta pois teliltä, tuntuisi vaan että menisi paremmin kun on eturenkaat vapaana, vai alkaako se heittelehtimään?
     
  20. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Eli...jos hinaat dollya N2 (tai N3) -luokan jenkkipikkarilla tai vastaavalla, ei tarvitse olla kuin heijastimet? :eek: :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!