DOT hyväksytyt xenon sarjat!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja fudge85, 31.1.2009.

  1. fudge85

    fudge85 Gearhead

    Elikkä mistä löydän xenon sarjat jotka ovat DOT hyväksytyt kun sattuu olemeen pihalla Pontiac Gran Prix -89 jossa on (jostain kumman syystä)
    Dot usa hyväksytyt umpiot paikoillaan.. toisaaltaan onneksi jos vain löydän siihen xenonit niin sitte ne on umpilailliset eikä tarvi värkätä hehkujen kanssa katsastukseen!!
    Elikkä kertokaa ihmeessä mistä??
     
  2. Hatsku

    Hatsku 2nd gear

  3. Kelju.K

    Kelju.K Gearhead

    Vois olla yks ehdotus.

    Tai sit vaihtoehto,

    tai toinen vaihtoehto.
     
  4. SPORT TRUCK

    SPORT TRUCK Double Gearhead

    Kuulostaa aika erikoiselta jos -89 vuosimallin autossa on Xenon-hyväksytyt DOT valot eli laseissa on hyväksymismerkinnät kuten D1S, D1R, D2S,D2R jne.

    Google:ttamalla noita DOT APPROVED HID sarjoja löytyy heti vaikka kuinka,mutta tuo DOT APPROVED tarkoittaa oikeastaan Jenkkilässäkin vain sitä,että se on turvallinen asentaa autoon vaurioittamatta sitä.Se ei yksistään sielläkään takaa että se on laillinen eli STREET LEGAL.

    Todennäköisesti nuo siellä myytävät muutossarjat ovat täsmälleen samoja kun täälläkin myytävät,erona kenties tuo DOT APPROVED teksti jossakin ballastin kyljessä.

    Toisaalta tälläinen merkintä riittänee täkäläisille katsastusmiehille jos umpiosi ovat tosiaan XENON-hyväksytyt eli niissä on D1S/D1R/D2S/D2R jne + DOT-merkintä.

    Asennus sinänsä on helppo,sillä se alkuperäinen liitin joka tulee lampulle tökätään suoraan ballastin kylkeen (yleensä sama liitin) ja vaihdetaan Xenon lamput halogeenien tilalle.
    Tarvittavia jatkojohtojakin saa jos ballastit täytyy asentaa kauemmas,eikä silloinkaan tarvitse silputa alkuperäisiä johtosarjoja.
     
  5. fudge85

    fudge85 Gearhead

    Hetkinen.. pientä korjausta nyt tähän!
    Mulla siis on Pontiac Grand Prix -89 ja siina on USA Dot valot kautta umpiot
    eli HB4 lähi/kauko ja lisäksi HB3 lisäkauko...
    ja nyt etin xenon valosarjoja jotka ovat Dot hyväksytyt koska semmoiset voi laittaa tuohon autoon laillisesti ilman mitään muutoksia!!

    Elikkä näin, mistä dot hyväksytyt xenon sarjat? E-hyväksytyt eikäy!!
     
  6. Antti P

    Antti P Gearhead

    DOT ei pelkästään riitä kuten sport truck asian jo ilmaisi tarvii olla DOT HYVÄKSYTTY XENON VALOILLE!
     
  7. O.J.

    O.J. 3rd gear

    ...eli umpiossa ei silloin käytännössä oli mitään viitatusta helogeenipolttimoihin.

    Esimerkkinä Eurooppalainen merkintätapa:

    HC = halohen-lähivaloumpio
    HR = halogen-kaukovaloumpio
    HCR = halogen-lähi- ja kaukovaloumpio
    DC = xenon-lähivaloumpio
    DR = xenon-kaukovaloumpio
    DCR = bi-xenon lähi- ja kaukovaloumpio

    On sitten ihan eri juttu miten se DOT-kielessä merkitään... :wc: mut se on kyl varma, et pelkkä DOT-merkintä ei takaa, että siihen xenon-jälkiasennusssarjan saisi laittaa.

    AKE:n taannoinen ohje takaa VAIN sen, että DOT-hyväksyttyihin xenon-umpioihin ei tarvita pesimiä eikä korkeussäätöjä, millään muotoa. Ja tätäkin pykälää voidaan soveltaa vain 1995 (loppuvuodesta, jolloin E-merkityt valot tulivat pakollisiksi tuontijenkeissä) asti valmistetuissa autoissa...

    AKE:n ohje Xenon-kaasupurkausvaloista:
    http://www.ake.fi/NR/rdonlyres/E1446C83 ... 200604.pdf
     
  8. SpedeX

    SpedeX 3rd gear

    Juu ei... turha koittaa leimaa saada senoneilla jokka on halokeeniumpiossa...
    Ite vaihdan leiman ajaksi halokeenit takasin... vats thö pik diil vit tät??
     
  9. SpedeX

    SpedeX 3rd gear

    Ja siis DOT xenonit on OK... jos ne on DOT-Xenon-UMPIOSSA, jota ei varmastikkaan löydy topikin aloittajan autosta...
     
  10. toomass

    toomass 1st gear

    Ja lentävät pysäyttää tienpäällä ja antaa sakot. Polliisit ruvenneet tarkkailemaan enemmän noita, kun ovat saaneet koulutusta ja selkeät ohjeet.
     
  11. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Toisaalta ihan kiva et noi on yleistynyt hurjaa vauhtia. Eivät puutu niin nopesti... Sarjan saa jo satasella. Itekkin vaniin ajattelin asennella... :oops:
     
  12. Topias74

    Topias74 Gearhead

    Ja mistähän löytää esim. capriceen dot-xenon umpiot??? Ei taida sellasia olla olemassakaan? :eek:
     
  13. SpedeX

    SpedeX 3rd gear

    Ei ole ei... sillähän se laki on tehtykin... :poff:
     
  14. kepa71

    kepa71 1st gear

    Ei taida noita dot:hyväksyttyjä xenoneita saada suomesta. Mullakin on suburbanissa vaan xenonin muutos sarja missä on kaikkia mahdollisia hyväksyntä merkkejä mutta dot puuttuu, on poliisitkin pysäyttänyt ja oon sanonut että katsokaa polttimoista mitä sielä lukee. Ballastien ei tarvii olla hyväksyttyjä ,harvempi poliisi alkaa tutkimaan polttimoita.
     
  15. O.J.

    O.J. 3rd gear

    Helpommalla melkein Capriceen, Vaniin, jne käypiä umpioita kannattais lähtee metsästämään E-hyväksyttyinä xenon käyttöön. vanhemmat rottelot kun ei tarvii manuaalista eikä automaattista korkeussäätöä.

    Eli umpiossa pitäis lukee DC.

    DCR:iä tuskin saa, koska yksikään valmistaja ei tiettävästi ole tehnyt tieliikenteeseen hyväksytettyä jälkiasennus-bi-xenon sarjaa... :eek: se BALLASTIN E-merkintä tarkoittaa yleensä vain sähkö-, radiohäiriö-, jne hyväksyntää EU-alueella...

    Jos joku tuollaiset 4x6,5 (?) umpiot tavoittaa noilla kirjaimilla, mulle kans tietoa. :eek:
     
  16. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Hella valmistaa yleimallista pyöreää dcr umpiota joka siis kaikin puolin e hyväksytty. Hinta toki lienee monen mielestä aika kova.

    linkki ensimmäiseen google osumaan Nämä ilmeisesti on jenkilässä myynnissä joten niissä saattaa olla dot leima mutta saa on euroalueella myynnissä e leimoilla.
     

Kerro tästä muillekin!