Dragracing televisiointi

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja 1/4mile, 22.10.2014.

 1. KJG

  KJG 3rd gear

  En osaa sanoa mitä on tapahtunut viimeisten viikkojen/kuukausien aikana mutta, muistan kun Supo kokouksessa kysyi televisioinnista niin silloin vakuutettiin sen jatkuvan. Luvattiinko MTV3? Sen puolesta en vetoa löisi, muistaisin että lupaus oli "televisiointi jatkuu" missä ja miten jäi mielestäni avoimeksi.

  Maailma muuttuu tällä hetkellä kovaa vauhtia, talous menee alamäkeä edelleen. Suomen Pankki povasi eilen Suomen talouden alkavan kasvaa 15 vuoden päästä?? Hiukan tänään korjasivat ennustetta, josko 10 vuoden päästä. Kaikilla aloilla on nyt tiukkaa, jos nyt on päätetty ettei televisiointia ensi kaudella tehdä niin siihen on varmasti hyvät perusteet. Sponssit kieltäyneet, kustannukset nousseet, kassa huonossa hapessa jne jne. En ensimmäisenä olisi ampumassa uutta TJ:tä tai PJ:tä alas tuosta päätöksestä, kuulisin ensin perustelut ja sitten vasta ampuisin :poff:
   
 2. Zege

  Zege 3rd gear

  On tietysti jotenkuten ymmärrettävää jos niin sanotut taloudelliset realiteetit pakottaa perumaan annettuja lupauksia. Päätös - jos sellaista edes tästä TV hommasta vielä on – on varmaankin tehty vakaan harkinnan jälkeen. Perustelut kuulemma varmaankin aikanaan.

  Vaikka se ei tietenkään lohduta pätkääkään niitä jotka ovat annettuihin lupauksiin luottaen menneet antamaan omia lupauksiaan. Tällaisella lupauksen pettämisellä voi olla kuitenkin pitkäaikaisia vaikutuksia lajin vakavasti ottamisen kannalta ylipäätänsä.

  Toisaalta kuka nyt tällaisina vihertävinä aikoina olisi huolissaan moottoriurheilun maineesta. Yritykset suorastaan jonottavat antamaan rahaa fossiilisten polttoaineiden huvikäyttöön.

  Tässä nimenomaisessa topicissa tuota TV asiaan on puitu ja heitelty jopa niitä ehdotuksia siitä miten ohjelmasta voitaisi kenties saada mielenkiintoisempi. Se onko sillä ollut mitään vaikutusta johtoryhmässä käytyihin keskusteluihin on sitten ihan toinen juttu.

  Kieltämättä tässä jatkuu vähän sellainen negatiivinen kierre. Yritin silloin syyskokouksessa vähän kysellä, että mitä muita kuin säästöjä olisi mietinnässä taloudellisen tilanteen kohentamiseksi.
  Sellaista ei silloin tuntunut olevan sen kummallakaan pj ehdokkaalla, mikä nyt sinänsä ihan ok, koska tällainen ajatusmalli tuntui tulevan ihan puskista. Sellainen kun ei noin ylipäätänsä tunnu olevan maan tapa.

  Uusi TJ, joka kaiketi ei tuossa kokouksessa ollut paikalla, mutta yllättäen (positiivinen yllätys) käväisi jopa täällä fhra underground maailmassa tervehtimässä jäsenistöä, toi kyllä esille, että ei tässä pelkkiä säästöjä mietiskellä
  viewtopic.php?f=48&t=281396&start=133

  Samoin FHRA:n sivuilta löytyy hänen terveisensä http://www.fhra.fi/sitenews/view/-/nid/204/ngid/1

  Viimenen kappale tuolla FHRA:n sivulla menee näin:

  Minulta ja lujasti uudistuneelta johtoryhmältä odotetaan luonnollisesti uusia ideoita ja toteutustapoja. Niitä on mielessä vaikka kuinka, mutta pidän ne viisaasti vielä omana tietonani ja tutkin niiden toteuttamismahdollisuuksia ja esitän niitä toteutettavaksi, jos ne tutkinnan jälkeen ovat vielä järkevän tuntuisia.

  Ehkä niitä uusia ideoita ja toteutustapoja ei kannattaisi enää kovin pitkään pitää omana tietona. Koska ainakin vielä haluaisin uskoa, että siellä on muitakin ajatuksia kuin pelkkiä säästöjä.

  Btw, mitä tulee niihin nettilähetyksiin viime kesältä, niin käsitin syyskokouksessa käydyssä keskustelussa, että ne piti olla sponsorin kustantamia, mutta kuitekin sponsorilta tippui laskuja. Jäi vähän epäselväksi kuka ne lähetykset oikeasti maksoikaan. Eli ei nekään ilmaisia ole.
   
 3. supo

  supo Gearhead

  En osaa sanoa mitä on tapahtunut viimeisten viikkojen/kuukausien aikana mutta, muistan kun Supo kokouksessa kysyi televisioinnista niin silloin vakuutettiin sen jatkuvan..


  MTV3 oli FHRA:n nettisivulla eli tieto otettu sieltä eli ei kokouksesta!!Joka tietysti on otettu pois kun Johtajat vaihtui!!Oli esillä kokouksessa Raiskin esittelemänä!!
   
 4. SG 448

  SG 448 Gearhead

  Supo meille vaan kerrottiin katteettomia vaalilupauksia eli ihan normi hommaa vai sanosko "pehmeet touhuu".
  Aulis viimeisin TV:n aiheuttama korotus oli kilpailukohtaiseen maksuun 60e.
   
 5. raisu37

  raisu37 1st gear

  Kyllä on todellakin iso miinus lajille ja kilpailijoille jos tv näkyvyys kärsii.. Itsellä kokemusta muusta motorsportista kohta 20 v kilpailijana ja kyllä sponssi hommiin vaikuttaa todella paljon näkyvyys.. TV on nykypäivää..

  Kilpailunjärjestys puolestakin on sen verran kokemusta, että voin sanoa olevan ihan toista etsiä kisaan pääsponsoria ja pienempiä kun on TV kisa = rallisprintin SM..

  Kyllä kannattaa kääntää monta kiveä ja etsiä säästöä niiden alta ennenkuin säästää televisiosta..

  Täältä ainakin yksi talkoomies motoparkkiin tulossa, jos sillä voidaan estää televisioinnin katoaminen!!
   
 6. pile

  pile Gearhead

  On tää jämerää,ensin parjataan kalliita tv lähetyksiä virattomina.Nyt huuretaan porukalla TV lähetysten puolesta kun on päätetty ne lopettaa.
  Rehellisyyden nimissä nää lähetykset on varmaan niille tärkeitä jotka on tällä verukkeella saaneet sponsoreita mukaan.Mutta lähetysten tekeminen on kallista ja siitähän ei saisi tulla kuluja Fhra:lle vaan kulut pitäisi voida kattaa näiden sponsodeiden rahoilla. Miksi fhra:n ja muiden lajissa mukana olevien pitäisi kärsiä sen takia että muutama sponsori saa näkyvyyttä Fhra:n rahoilla.Jos oikeasti halutaan näkyvyyttä ja sponsori rahaa niin olisi vähintäänkin oikein jos sponsorit tekis tuon ohjelman ja sopimukset TV lähetyksistä jonkun kanavan kanssa, silloin kulut maksaa se joka saa näkyvyyttä. Ei muuta.Siinä vaiheessa ku laji kiinnostaa yleisöä niin paljon että kanavat kilpailevat kuka saa käydä kuvaamassa kisapaikalla niin sitten vaan fhra:lta käsi pitkälle että eniten maksava saa kuvata.
   
 7. KJG

  KJG 3rd gear

  Mikäli televisiointi pois jää niin ei se tätä lajia tapa. Nyt kannattaa miettiä muita medioita tuon näkyvyyden osalta. Paikallislehdet ja yhtälailla isommatkin alueelliset lehdet ovat jatkuvasti vailla toimituksellista aineistoa, sosiaalinen media on hyvä vaihtoehto sekin. Supo on tuota somea hyvin käyttänytkin hyväkseen sponssien esille tuonnissa, sitä kannattaa jatkaa.


  FHRA:n taloudellisen tilan parantaminen on meidän kaikkien jäsenten yhteinen projekti, jostain on luovuttava ja toimintaa pitää kehittää. Me itse valittiin johtokunta ja PJ, nyt pitäisi antaa heille tukea eikä esittää pelkkiä vaatimuksia.

  Tuon Takaluukusta lehden lopettaminen oli toivottavasti vitsi?
   
 8. Mopuristi

  Mopuristi Gearhead

  Hyvin kiteytetty, samaa mieltä.
   
 9. rb

  rb Double Gearhead

  Anteeksi;....... jos tähän väliin sallitaan kysymys tavallisen sukankuluttajan näkökulmasta, niin miltähän kanavalta ja mihin kellonaikaan noita lähetyksiä on ollut mahdollisuus seurata??

  Meinaan että minä en ainakaan muista muutamaan vuoteen kanavasurffausta harrastaessani löytäneeni sellaista kanavaa, josta tulisi koostetta Dragrace kisoista, koska ilmanmuuta olisin jäänyt sitä seuraamaan.
   
 10. Zege

  Zege 3rd gear

 11. Jza

  Jza Double Gearhead

  Itse olen seurannut TV -lähetykset ja Tierpin kisat netistä + kaikki muut mahdolliset, mutta en jaksa uskoa että normi sukankuluttaja (joka ei lajista ole alunperinkään kiinnostunut) jämähtää kanavalle katselemaan suoraanajoa.

  Onkohan katsojamääristä olemassa jotain tilastoa, en jaksa uskoa että ovat olleet mitään ylivertaisen suuria?

  Sponsoriaspekti on tietty harmi jos ne televisiointiin kaatuu, mutta käsi sydämelle; Uskotteko oikeasti että ne sponsorit rahallisesti hyötyvät jotain ohi vilahtavasta logosta televisioruudussa, vai olisiko se raha vain tukea harrastukseen josta pitävät ja ihmisille joista tykkäävät? Sama raha laitettuna googlemarkkinointiin soisi 100 kertaisen näkyvyyden yrityksille.
   
 12. GEEÄXPEE

  GEEÄXPEE 1st gear

  Omalta osaltani myös, on TV-mainonta ollut ja olisi tärkeä
  asia yrittäessä järjestää tukea tulevalle kilpailukaudelleni.

  Ainakin omat yhteistyökumppanit pitäneet asian tärkeänä,
  että silleen. :mad:

  Hape

  SPS 680 tai ???
   
 13. Zege

  Zege 3rd gear

  niin, kai tässä viimeisimmässä topicin keskusteluissa on kyse enemmän siitä, että asiaa on kysytty, vastauksiin luotettu ja sen perusteella menty sponsoreille jotain vakuuttamaan.

  Jos tämä TV näkyvyys on ollut se juttu, niin nytkö näiden tiimien pitäisi mennä sponsorille sanomaan, että no se TV oli nyt niin pilipalijuttu muutenkin? Et pistä nyt vaan rahat tuleen, kyllä me kehitellään tässä jotain. Kato kuule ne lähetykset vaikka netistä. Siinä kolmen ja puolen tunnin kohdalla tulee sun firmas esille.

  Täällä on sivukaupalla käyty keskustelua siitä onko niistä TV lähetyksistä mitään iloa, miten niitä ehkä pitäisi muuttaa ja mitä tilalle. Ja nimenomaan siltä pohjalta millä niitä normi sukankuluttajia saisi jämähtämään kanavalle.

  On silti hieman eri asia esitellä näkemyksiään täällä netissä, kun mennä lupaamaan jotain potentiaalisille sponsoreille ja huomata jälkeenpäin puhuneeksi potaskaa, eikä ole mitään vaihtoehtoa tilalle.


  No, mutta onhan tässä vielä aikaa hetki keksiä jotain uutta josta myös ne TV:stä tykänneet sponsoritkin innostuu.
   
 14. supo

  supo Gearhead

  Asia on päätetty 6.10 johtokunnassa että kisat televisioidaan MTV3:lla!
   
 15. Jza

  Jza Double Gearhead

  Siis ennen puheenjohtan / toimarin vaihtumista? Nyt on jätkät kyllä tarjonneet balkanilaisen aamiaisen ennen lähtöään.
   
 16. OL 533

  OL 533 1st gear

  6.10.2014 JOHTORYHMÄN kokouksessa on "todettu" että MTV-3:lta tulevat kisalähetykset 2015.
  7.11.2014 JOHTOKUNNAN kokouksessa on päätetty valita kiihdytysajojen TV-sarjan tuottajaksi Johanna Honka.
  ...ylläolevat asiat löytyvät FHRA:n uutiset osiosta.
  Onko nyt niin että nämä jo päätetyt asiat on päätetty taas toisin, KERTOKAA nyt joku!

  t.tero edelleen :mad:
   
 17. supo

  supo Gearhead

  Kyllä siellä päättämässä oli Lasse Koskinen eli nykyinen PJ!!
   
 18. KJG

  KJG 3rd gear

  Eikös tämä keskustelun loppuhuipennus tästä lähtenyt kiihtymään? Eli Supo taitaa olla ainoa jolla asiasta mustaa valkoisella?
   
 19. Jza

  Jza Double Gearhead

  Supo: Miten Koskinen voi mitään päättää kuudes päivä jos on tehtävään valittu vasta 18.10?
  Ja jos tuosta ^^ Teron viestistä lukee, että 6.10 on "todettu" lähetysten tulevan maikkarilta. Nyt on liikaa määrittelemättömiä muuttujia tässä yhtälössä, että saisi mitään tolkkua.
   
 20. supo

  supo Gearhead

  Laita Tero PJ:lle ja TJ:lle sähköpostia jos ne sulle kertovat missä mennään!!
   

Kerro tästä muillekin!