DUBAI Emirates Classic Car Show Festival 2010

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Tapahtumat', aloittaja Kalikali, 12.12.2010.

  1. Kalikali

    Kalikali Gearhead

    Tuli käytyä U.A.E. (United Arab Emirates) Dubaissa 2.12.2010 Emiraattien itsenäisyyspäivän (39 vuotta) Classic Car Show Festivaleilla.

    Näyttely oli ulkoilmanäyttely Emaar Boulevardilla maailman korkeimman rakennuksen (828 m), Burj Kalifan juurella.

    Voit käydä ao. linkistä katsomassa millaisella kalustolla sielunveljet Dubaissa ja Emiraateissa ajelevat. Kuvat ovat muokkaamattomia ja ladattu suoraan kolmesta eri kamerasta, joten laatu voi vaihdella ja järjestys ei ole looginen.

    http://kalikali.kuvat.fi/kuvat/Dubai+Emirates+Classic+Car+Show+Festival+2010/
     
  2. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Aika erikoinen kohde autonäyttelyreissulle mut mistäpä ei tosi harrastaja löytäis näitä lajikumppaneitaan, hiekkaerämaastakin :rotfl:

    Ihan hienoakin kalustoa joukossa :D
     
  3. Kalikali

    Kalikali Gearhead

    En minä nyt sinne pelkästään autonäyttelyn perusteella mennyt, mutta olihan se mukava lisä matkaan.

    Kalusto näyttelyssä kyllä vaihteli tavallisesta 70-luvun taksimersusta Lamboihin ym. Ja olihan siellä siisti 4-ovi 70-luvun alun Plymarikin päässyt näytteille.
    Se voi olla Dubaissa harvinainen tuo 70-luvun Mersu, kun ei siellä liikentessä paria vuotta vanhempia Mersuja näkynyt.

    Suurin osa (ei taksit) autokannasta oli citymaastureita, yleensä V8 bensakoneilla (Cadi, Mersu, Porsche ym.), kun bensa siellä maksoi 26 senttiä/litra, Omanissa 16 sn/l ja Saudi-Arabiassa kuulema 9 sn/l.
     
  4. Ponycar

    Ponycar 1st gear

    Olin myös paikalla!

    Hei!
    Oli tosi upeita autoja. Olimme torstaina 2.12 paikalla useamman tunnin ja kävimme siinä Burj Khalifassakin. Hissi vei meidät 452 metriin ja olihan sitä siinäkin.Alan harrastajia näköjään ei välimatkat pelota. Tosin emme mekään olleet lomalla pelkästään autojen takia. Harrasterikasta vuotta 2011.
    Terveisin
    Ismo Tiainen
    Midnight Sun Cruisers
    Rovaniemi
     
  5. Kalikali

    Kalikali Gearhead

    No ei sitten Ponycarin kanssa ihan tornissa törmätty, kun me käytiin Kalifassa 1.12.
     
  6. SpedeX

    SpedeX 3rd gear

    Minkäsmoiset lämpötilat sielä muuten on joulukuussa... Meinaan vaan että onko paljon "kylmentynyt" siitä kun me käydään siellä yleensä lokakuussa...
     
  7. Wesku

    Wesku Gearhead

    Dubaissa tulee käytyä työkeikoilla silloin tällöin, mutta tuollaisiin tapahtumiin en ole törmännyt. Vanhoja harrasteautoja olen löytänyt ainoastaan Deirasta yhdestä showroomista kellotornin lähistöltä. Siellä oli muutamia kymmeniä -10-80-luvun autoja, joista suurin osa oli siistissä kunnossa.

    Lämpötila on tällä hetkellä kahdenkymmenen paikkeilla, mikä on paikallisten mielestä kylmä.
     
  8. SpedeX

    SpedeX 3rd gear

    No kylmä se onkin kun lokakuussakin on yli 40°c keskipäivällä...
     
  9. Wesku

    Wesku Gearhead

    Ja heinäkuussa +48 illalla auringon laskettua.
     
  10. arrakis

    arrakis 1st gear

    Yllättävän hyvännäköistä kalustoa tuolla. Varmaan tietenkin jonkun yhden ja saman ökyrikkaan keräilijän autoja. :lol:

    Harmi vaan, ettei tuota kalustoa ikinä näe noissa maissa liikenteessä. Tosin uudempaa kiinnostavaa kalustoa sen sijaan on hyvinkin paljon.

    Itse tuli käytyä toista kertaa Omanissa tuossa viime marraskuussa. Hieno maa muuten sekin ja näin autoharrastajalle mukava kohde. Meni monet reissut leppoisasti ihastellessa Aston Martineita, Bentleytä ja Jaguareja. Eipä tuota kalustoa Suomessa useinkaan liikenteessä näe. 8)
     
  11. Kalikali

    Kalikali Gearhead

    Marras-Joulukuun 2010 vaihteessa meillä oli koko viikon +30C, normaalipäivälämpätila on n. 28.
    Joulukuun päivälämpötila oli esitteessä muistaakseni 24-26C.
    Tullessa oli yölämpötila käynyt +20 asteessa ja Dubain radiossa oli varoitettu alhaisesta lämpötilasta, mikäli sattuisi liikkumaan öisin.

    Kesällä on tosiaan +48C varjossa. Tuon 54 Coupe Cadin omistaja Mister Jamal Samal sanoi juuri siksi asentaneensa tuon ylimääräisen sähköflektin, koska jopa vanha laatuauto 54 Cadikin tuppaa käymään kesällä kuumana alkuperäisellä jäähdytysjärjestelmällä.
     
  12. turboman1

    turboman1 3rd gear

    Tuo punainen avosportti, Daimler SP 250 lienee tuo YouTuben yksilö. 2.5l:n Hemi V8 pellin alla ja tehoa 140 bhp...

    http://www.youtube.com/watch?v=iCfTvpeHQI4

    Miten lienee Suomen kanta tällä hetkellä? Se valkoinen, Mobilistissakin ollut yksilö myytiin Englantiin, mutta Bremerin Ykän aikoinaan maahantuoma yksilö pitäisi olla jossain ja kolmannesta yksilöstä oli joskus huhua...lieneekö tullut lisää viime vuosina uustuontina?
     

Kerro tästä muillekin!