Ducato projektin aloitus ei mennyt maaliin.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Justjyri, 5.9.2022.

  1. Justjyri

    Justjyri 1st gear

    Joo tuli tossa hommattua tuollainen projekti vehje mitä on tarkoitus alkaa muokkaamaan pienen perheen retkeily käyttöön. Nyt voin tässä suositella kaikkia menemään katsastamaan ruosteiset kevyt kuorma-autonsa k1 katsastajat mikkeli raskakalustoon. Oli reilu kuukautta ennen ostoa katsastettu mutta pitää tuhannella eurolla ostella peltiä ensitöikseni että saa ehjän pelin Katsastuskonttorilla myönnettiin että ylilyönti on tehty autoni kohdalla mutta mitään hyvitystä ei kukaan saa. Ovathan katsastusmiehet jumalia täällä suomessa kuitenkin. Tuossa linkkiä videoon missä näkyy vasta osa ruostevaurioista mitkä katsastus mies ohitti täysin.

     
    Gary Grand ja juko7 tykkäävät tästä.
  2. Kontio

    Kontio 3rd gear

    Hienosti on kyllä naamioitu useimmat mädät kohdat paksulla kerroksella alustamassaa.
     
  3. Fuselage

    Fuselage Gearhead

    Oliko jobbarilta ostettu auto? Ite huomannu että tietyt jobbarit saa aivan karmeita pommeja läpi leimasta täällä Mikkelissä.
     
    Gary Grand ja juko7 tykkäävät tästä.
  4. Justjyri

    Justjyri 1st gear

    Ylsiyiseltä on ostettu. Joo mä vähän ymmärsin että siellä suunnalla on jonkin sortin hyvä veli verkosto voimissaan
     
  5. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    tuhannella eurolla saa yli 500kg peltiä eikä tuo nyt ihan niin mädältä näytä, kannattaisi ehkä pyytää tarjous jostain muualta. Mutta joo tyypillinen ducato lähes tuommoisia ne kaikki on jos ei jotain hyvin pidettyä löydä, tai ole jo tehty pohjaa uusiksi.
     
  6. Justjyri

    Justjyri 1st gear

    Nii no nyt on mennyt aika tarkkaan 490€ ja aika paljon on tekemistä vielä mutta voin kyllä kommentoida sitten loppu summan kun on joskus tehty.
     
    Gary Grand ja jknR tykkäävät tästä.
  7. teddy99

    teddy99 Gearhead

    Tyypillinen youtubejaarittelu, eli minuutissa kerrottava asia saadaan venytettyä 10 minuutiin. En jaksanut katsoa videota, eli en tiedä käytiinkö tätä läpi videossa, mutta ennenkuin alkaa hitsaamaan mätää, mutta juuri katsastettua autoa, ensimmäinen toimenpide on tehdä Traficomille kyseisestä katsastusasemasta ilmoitus, jos kerran katsastusasemaa ei asia kiinnosta. Jos Traficomin suunnasta otetaan yhteyttä konttoriin, niin palveluhalukkuutta saattaa alkaa löytymään. Ei se autoasi ruosteettomaksi tee, mutta saavathan sentään mukavia viranomaisterveisiä. Eli eivät ehkä sitten kuseta jatkossa.
     
    dart -66, maxvo2 ja juko7 tykkäävät tästä.
  8. Väpsy

    Väpsy Gearhead

    Kohta luetaan "Surullinen katsastus...taas."-topikista kuinka Mikkelissä on hurja paikka, jossa autot pomppaa pienimmästäkin viasta, ilman että katsureilla olisi yhtään pelisilmää asioita kohtaan :D
     
    maxvo2 tykkää tästä.
  9. chevyjussi

    chevyjussi 2nd gear

    Siperia opettaa, se on opettanut minuakin ja nyt sinua. Näkee heti, että seissyt nurmikolla/heinikolla ja pitkään. Teet itsellesi palveluksen, kun hylkäät heti alkuvaiheessa ko. hylsyn ja kirjaat tappiot ylös, sitten rauhassa katselee asiallisen yksilön.
     
  10. Chevette

    Chevette 3rd gear

    Komppaan chevyjussia,ketuttaa varmasti mutta leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.Nyt tiedät mitä katsoa seuraavasta ennen kauppoja,Ducato on työkalu ja kuten kaikki pakut niitä ei heivata ihan pikkuviasta.
     
  11. Justjyri

    Justjyri 1st gear

    Siis tiesin ostavani vanhan auton ei sillä. Mutta idea videossakin se että Katsastuskonttorilla ei sitä edes katsottu ja vituttaa se toiminta. Leimaa tuossa autossa ei pitäisi olla enkä sitä muutoin olisi hankkinut. Pitäisi joku vastuu olla heilläkin. Ja ei se että kemppi laulaa ja katsotaan mitä siitä tulee
     
    Gary Grand ja juko7 tykkäävät tästä.
  12. Gary Grand

    Gary Grand Double Gearhead

    Ostin muutama vuos sitten vastaavan Pösön ja tein helmat ja ulommat poikkipalkit lattian tasoon asti uusiksi.
    On ollu halpa ja varma peli ajella.:cool:

    Kevyt ka ni verot joku 75€/vuosi.:D

    Oot varmasti maksanu leimatusta pelistä sen verran ettei rahamiesten puheet tappion "alaskirjauksesta" paljon mieltä ylennä..:(
    Leuka rintaan ja mikki laulamaan. Siitä saa tehtyä paremmankin kuin tehtaalta!

    Mulla on helmat palkista.. Ei ole katsurit paljon rengasrautaa niihin tarjonnut.:D

    Omallekin kohdalle on vähän vastaava jobbarin leimauttama tapaus osunu ja katsastuselikon kanssa käytiin takahuoneessa melko äänekäskin keskustelu hänen vaikuttimistaan..

    Kuului varmasti odotusaulaankin.:mad:
     
  13. f34

    f34 Double Gearhead

    Tuohan pitää ilmoittaa Engelsmannien Autojen ensiapu ohjelmaan.
    Siellähän tuollaiset ruostepommit leivotaan timmikuntoon parissa viikossa.
     
    Seevu ja Gary Grand tykkäävät tästä.
  14. Justjyri

    Justjyri 1st gear


    Joo rahamiehet saa kirjata tappionsa mut kyl itse pitää vaan laittaa kuntoon pikku hiljaa :)
    Ei se tekeminen vituta vaan munaton meininki kun ei vastuuta kanneta.
     
    isalmela, kad_boost ja Gary Grand tykkäävät tästä.
  15. Justjyri

    Justjyri 1st gear

    Traficomilta tuli vastaus viesti tänään.
    Omassa viestissä heille kirjoitin että kannattaisi ottaa tutkintaan tuo konttori ja yritin kysellä onko heillä mitään korvaus vastuuta.

    Traficomilla ei ole toimivaltaa käsitellä katsastukseen liittyviä vahingonkorvausvaatimuksia, joten emme voi auttaa auton korjauskustannuksia koskevassa asiassa (ks. lisätietoja: https://www.traficom.fi/fi/katsastusta- ... usvaatimus).


    Traficomin tehtävänä on valvoa katsastustoiminnan laatua ja kansalaisilta tullut palaute otetaan huomioon valvonnan kohdistamisessa. Viestisi on välitetty tiedoksi katsastuksen valvontaa suorittaville henkilöillemme. He ottavat sinuun yhteyttä, jos tarvitsemme lisätietoja.

    Elikkä luultavasti katsastusmies saa olkapäähän taputtelun että ethän ensi kerralla vaan leimaa autoa vaan tarkastat sen myös ja siinä se :mad:
     
  16. Justjyri

    Justjyri 1st gear

    Tein tollasen jaarittelu videon jos jotakin kiinnostaa kuunnella mitä ducatolle tällä hetkellä kuuluu. Suosiolla kun selaa 8.15 kohtaan ni siitä alkaa.

     
  17. musta pässi

    musta pässi Gearhead

    Minä ostin yheksänkyt luvun lopulla 244 D6 just katastettuna ku piti saaha tiisseli matka-ajoon. Kohtuuhintanen ja olin edellisen illan ankaran ryyppäyksen jälkeen varmaan vielä pienessä siivussa kun kaupat tehtiin. Kardaanikotelosta sivulle päin kaikki uutta. Lattiat tulipellistä takapenkin alle, helmat, ovien alapuolet kaikkineen, konepellin etureuna kaikkineen, takakaaret ja kotelon sisäpuolia, takakontin pohja kokonaan. Tais jotain palkin pätkiäkin tullu uusittua. Pyyhkijän moottoristakin oli magneetit irronnu ja täynnä ruostetta. Tammerdieselin vaihtokoneen paperit mutta ei se käyntiin lähteny kunnolla pakkasella. Autonaattikin pakkasella luisti. Äitikin kysyi että hän kun luuli että oot ammattimies, miten helvetissä tuollaisen ostit? Vetosin humalaan ja kiireeseen. Muutaman valmiin korjauspellin ostin ja loput naputtelin suorasta pellistä. Maalasin ruiskulla ikkunoista alaspäin samalla hopealla värillä. Paineilmaletkukin irtos ku maalasin. Puupölyä lenti värimassan päälle vähän. Vitut, lakka päälle, ei jaksa enää. Pyyhkimen moottorin ja ehjän automaatin ostin puoli-ilmaiseksi tutulta purkaamon pitäjältä. Se loota meni kyllä seuraavalle omistajalle kontissa mukana. Kyllä kerran elämässä pitää erehtyä/tulla kusetetuksi että ihminen oppii. Sitte erotellaan luuserit ja ne ketkä menee maaliin saakka eikä niitä pysäytä mikään inhimillinen. Sittemmin olen myyny ja ostanu aikoinaan työkseni ajoneuvoja. Opin ettei mihinkään tai kehenkään voi eikä kannata luottaa. Joku voi tietämättömyyttään vaikka antaa väärää tietoa ilman pahaa aikomusta. Triplecheck all. Ja kyllä puhetta maailmaan mahtuu. Puhumalla sitä pilluakin saadaan. Voi aina valita mitä lukee/kuuntelee/kattoo vaikkapa netistä. Vastuu siirtyy vastaanottajalle kuten savolaisnaisen aviomiehenä tiedän. Loppujen lopuksi itselle se periksi antaminen tai sen tunnustaminen on raskainta. Oon joskus tehny niin muutaman projektin kohdalla vuosikymmenien saatossa ja ne kalvaa vieläkin. Tsemppiä.
     
    Mr Banner, Gary Grand, Justjyri ja 1 muu tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!