E 10 95 E :n tilalle

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja human62, 2.10.2010.

 1. sibe70

  sibe70 Gearhead

  Aamulehdessä oli ,että uus bensa sopis -80 alkaen GM:n henkilö ja kevyisiin hyötyajoneuvoihin ?

  Netissä jossain kattelin että olis ollu vasta -96 alkaen,mitähän sitä uskoo.
   
 2. tuntematon

  tuntematon 1st gear

  ne päivitti gm:n osalta sitä listaa kun kävi ilmi että gm on käyttänyt sähkösäätöisiä kaasareita tuosta alkaen. samalla logiikalla pitäisi sopia e10:n kyllä fomocoihin ja moppeihinkin. moparien osalta ovat varmaan turvallisuussyistä rajanneet ruisku-aikakauteen 89 eteenpäin?

  eli sopii vuoden -80 USA gm:ään VAIN jos saastelaitteet toimii pääsääntöisesti.
   
 3. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  omissa 80 luvun käyttöoppaissa sanotaan että voi käyttää 10% asti tekniikan maailman tiedoilla ei tee v-uakaan kun on kysymys usa autoista.esim.judgen siiven tarkoitus oli TM mukaan nostaa perää kovemmassa vauhdissa,
   
 4. T.hilter

  T.hilter 3rd gear

  Jos kone vaatii oktaanien puolesta 98, mutta sietää muuten etanolia niin toimiiko E10? Eikös siinä ole ne korkeammat oktaavit... :D
   
 5. gremlin

  gremlin Gearhead

  Nayttas tossa naapurihuoltiksen pensanjakajassa lukevan etta voi sisaltaa 10% etanolia, kylla noita vanhempiakin autoja siina nayttaa kayvan tankkaamassa. Tai samapa se kayko sita tankkaamassa tossa, sama teksti nayttas olevan muillakin asemilla.

  Kummaa etta miten aina suomessa tulee tammosista onkelmia, muualla maailmassa on ajeltu noilla sopilla jo vuosia ilman suurempaa traumaa :odroll:
   
 6. janiluo

  janiluo Gearhead

  No niin nyt oot aika lähellä asian ydintä.
  Koko tää E10 huuhaa on keksitty ja tahallaan järjestetty vouhotus ja päämäärä on ilmeisesti vain nostaa bensiinin hintaa jälleen kerran.
  On vaan keksitty ongelma että mahtaako bensiini sopia ihmisten autoihin ja silloin kaikki ovat huolissaan vain sopivuuudesta ja hinnan korotus menee huomaamatta ohi.
  Jos tuota keinotekoista huolta ei olisi keksitty ja olisi vaan nostettu 95%:sen etanolipitoisuus 10%:iin niillä huoltoasemilla joillaa se ei vielä sitä ole niin ihmiset nostaisivat metelin siitä miksi bensan hintaa taas korotetaan mutta päättäjät ovat näköjään ovelampia/kierompia.
  Kyllä kansa on tyhmää kun juoksee sinne tänne päättäjien pillin mukaan kyseenalaistamatta mitään.

  - Jani -
   
 7. Jonimac

  Jonimac Gearhead

  hyvin on taas noussut bensanhinta. paikkapaikoin 10-15cent :mad:
   
 8. 1purehell

  1purehell Gearhead

  Tällä hetkellä Suomen energiaverotus on 5-kertainen EU:n salliman minimin verran. Vuodenvaihteen jälkeen 14-kertainen....
   
 9. transport01

  transport01 3rd gear

  Ei ole, kyllä sieltä tasan tarkkaan otetaan muita oktaania kohttavia aineita pois, että oktaani saadaan alas ja voitto saadaan maksimoitua.

  E85 on sitten oma lukunsa ...
   
 10. rb

  rb Gearhead

  Saattaa olla että myös auto maahantyojat ry taputtaa iloisesti käsiään, kun ihmisille annetaan ymmärtää, ettei E 10 käy mihinkään vanhaan kotteroon.

  Jumalauta iät ajat on talvella tungettu Masinolia tankkiin viisi euroa litran purkki, niin nythän on jäänestoaineet valmiiksi sopan seassa..
   
 11. bbford

  bbford Gearhead

  Itse ajattelin rohkeasti kokeilla ajaa tolla uudella bensalla,pitäis toki kans katsoa ohjekirjasta että käykö se mun '89 pick uppiin? Luulis että käy jos kerran '88 thunderbirdiinkin käy?
   
 12. bbford

  bbford Gearhead

  Itse ajattelin rohkeasti kokeilla ajaa tolla uudella bensalla,pitäis toki kans katsoa ohjekirjasta että käykö se mun '89 pick uppiin? Luulis että käy jos kerran '88 thunderbirdiinkin käy?
   
 13. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  Kuten gremlin jo sanoikin, on tolla bensalla ajettu maailmalla jo vuosia ilman mitään traumoja, nuo omat pensaromut (-81, -89, 92) mukaanlukien. Myös entinen -86 Volvo 2.3T.
   
 14. bbford

  bbford Gearhead

  Löysin saman gasohol maininnan ohjekirjastani joten sitä vaan tankkiin sitten.
   
 15. GMC Sprint 76

  GMC Sprint 76 1st gear

 16. Lepakko

  Lepakko Gearhead

  Valtiontalouden tarkastusviraston raportissahan todettiin liikenteen biopolttoaineiden olevan kuluttajille kalliita ja ympäristölle haitallisia. Ja tuulisähkötariffista sama. Pekkarinen repi melkein hanurinsa kun totuus risupaketista tuli näin enemmänkin julki.

  Radiossa YLEn toimittaja muistutti eilen aamulla tarkistamaan itse kunkin autoon sopivan polttoaineen, sillä "vuodenvaihteessa 95E-oktaaninen polttoaine vaihtuu 10E-oktaaniseksi!" :rotfl:

  Että ruttuja vaan alas ja syttyä myöhäiselle :poff:
   
 17. TopiCa

  TopiCa 1st gear

  Oheiseen soveltuvuusluetteloon on koottu tietoja enintään 10 tilavuusprosenttia etanolia sisältävän E10-bensiinin soveltuvuudesta automalleihin. Tiedot on saatu Autotuojat ry:n jäsenyrityksiltä ja ne koskevat näiden yritysten Suomeen tuomia malleja.
  ----------------
  Haiskahtaa Autotuojat Ry mafian bisnekselle koko homma! Haluavat pois wanhat ja suoratuodut etta paasevat myymaan uusia omia kotteroita.
  Kun otetaan huomioon bio-hurmabensan valmistuskustannukset kokonais saaste menee yli oljysta tehdyn. Yksikaan bio-bensa/alko laitos ei toimi edes omillaan ilman mahtavia valtion apuja. Suurimmat menee USAn maajusseilla maissin tuotantoon. Brasilia on vanhin ja valmistaa sokeriruokosta mutta hekaan eivat saa valmistusta toimimaan omillaan 50v kehityksesta huolimatta. Ja uhrattuaan sademetsat pelloksi koko homma haisee.
  Mika sitten olisi parasta? En mina tieda mutta Suomen kannattasi satsata hakaponttoihin! Kun Puupaa-Paatero saa rajoitukset 50km/t kaikkialle ponttoautoillakin ehtii ja saa sakot :rotfl:
   
 18. janiluo

  janiluo Gearhead

  Autotuojathan ovat autokauppiaita jotka työkseen lobbaavat uusien autojen myynnin puolesta.
  Kyllä tää niiden touhuilta pahasti haisee...

  Tankkasin äsken pullaCapriceen maakaasua ja laskin kulutuksen: €8,5/100km
  Sillä saa noin 6L bensiiniä jos ottaa halvimmasta paikasta. Ei paha
  Toki tarvin bensaa kylmäkäynnistyksiin mutta tankkaan sinne sitten E10:iä enka aio selvitellä sopiiko vai ei kun ei se juuri tuosta 95E:sta eroa.

  - Jani -
   
 19. Dewpoint

  Dewpoint 3rd gear

 20. 6PPC

  6PPC Gearhead

  Mitäs ahdetut koneet tykkää tosta etanolista, eikös esim turbo corvai-
  reissa käytetty etanolia bensan seassa 60-luvulla vähentämään nakutusta
   

Kerro tästä muillekin!